Tur til Tømmerrenna og til Paulen Gård

Reklame | Annonselenke Bik Bok

Som barn dro familen vår alltid på Søndagsturer i marka, og en av de turene vi pleide å ta, var til Tømmerrenna i Vennesla. Jeg har ikke vært der siden jeg var liten, men nå som mamma bor i Vennesla, så var det på tide å ta turen igjen. Hele turen er på over 7 kilometer, men det går også an å bare gå den første strekningen og så avslutte ved Paulen Gård før man går tilbake igjen. Dette gjorde jeg ettersom jeg gikk alene med mini. Det er for smalt å gå med vogn i Tømmerrenna, så bruk bæresele dersom de minste ikke klarer å gå langt selv.

Turen starter:

Med buss tar du Vennesla bussen til Grovane Bedehus. Her er det bare en 15 minutters spasertur til der selve renna starter. Med bil kjører du inn til Steinsfossen og Kringsjå Kraftstasjon hvor du kan parkere. Du ser Tømmerenna med en gang, så det er ikke vanskelig å finne frem. Hele turen går oppi denne renna, så det er en flott tur med barn. De kan ikke stikke av med andre ord.

En kilometer inn i turen, etter å ha passert den første hengebroen og en liten tunnel, så kan du ta av til venstre ut av Tømmerenna og ned mot Paulen Gård. Det er skiltet, så du kan ikke unngå å se det.

Paulen Gård:

Denne gården er eid av speiderne, og her er det både lekestativ, bademuligheter, gapahauker og bålplass. Det er et digert boltreområde med store gressletter hvor du kan ha piknikk og barna kan leke. Setesdalsbanen går rett forbi her, så om du er like heldig som meg, så får du sett den. Eller så kan du ta den selv, den går nemlig fra Grovane Stasjon, og er et alternativ til å komme seg til Paulen Gård.

Turen til selve paulen Gård er ikke lang, så dersom du ønsker så kan du fortsette videre i Tømmerrenna etter et kort rastestopp og en kikk. Følger du Tømmerenna til endes, er tur/returen på omtrent to timer uten stopp. Men du kan lett tilbringe flere timer ved Paulen Gård, særlig dersom du har med badetøy og niste. Jeg så en rutsjebane som gikk fra fjellet i og ut i vannet, rett ved gården, og det er også flere plasser du kan hoppe fra fjellet og rett ut i elva. Til opplysning så er elva Otra, Sørlandets lengste elv som starter i Setesdalsheiene og utløper i Østre Havn, Kristiansand. Det er også denne elva jeg bader i når jeg er hos mamma, da huset deres ligger rett oppforbi elva.

Antrekket jeg har på meg er fra Bik Bok, og kan kjøpes i butikk eller i deres nettbutikk her: Bik Bok

 

Denne turen skal jeg ta igjen, og da skal jeg følge renna til endes. Men da skal jeg ikke gå alene, for det blir tungt å bære min så langt. Jeg har ikke bæremeis, så jeg borte han på armen når han ikke ville gå selv. Hvilket var mesteparten av turen. Dette er uansett en tur som er flott å gå mange ganger, fordi det er så utrolig mye å se rundt i området. Anbefales til alle som bor i området, og turister som er på besøk og vil se hva Sørlandet har å by på.

😀 Helene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg