Ostekake med Oreo og hvit sjokolade

Jeg har prøvd mange varianter av både Oreokaker og ostekaker, og av alle så er denne den jeg har likt aller best. Fordelingen mellom søtt, krem og kremost er perfekt, og kaken er både fastere og litt mindre søt enn mange andre ostekaker. Totalt mengde med oreokjlks i denne kaken er 2 pakker på 154 g hver. Til en springform på 24 cm trenger du:

Bunn:

250 g oreokjeks

76 g smør

Fyll:

400 g kremost

2 dl fløte

200 g hvit sjokolade

3 plater gelatin

50 g melis

60 g knuste oreokjeks

Smelt smør og knus kjeksen til smuler. Jeg bruker blenderen min til dette, og det tar omtrent 30 sekund.Hza kjekssmulene i en ildfast form, hell over smør, og trykk den godt sammen i formen. Sett i kjøleskapet, og start på fyllet.

Legg gelatinen i kaldt vann. Smelt sjokoladen over vannbad ved middels varme. Bland sammen kremost og melis i en bakebolle, og tilsett fløten under miksing. Pisk til du har en luftig krem, og tilsett så den smeltede sjokoladen under omrøring. Bruk en slikkepott og rør forsiktig til alt er blandet godt sammen.

Smelt gelatinen over vannbad. Selv så setter jeg en kopp med gelatin rett i vannbadet i det jeg tar sjokoladen av for å blande inn i røra. Hell den oppløste gelatinen i kremblandingen, hell i en tynn stråle under konstant røring. Passs på at alt blir godt vispet sammen.

Bland til sist den kunst Oreokjeksen i fyllet, og hell over bunnen. Sett i kjøleskapet til avkjøling i minimum to timer. Selv så synes jeg den er aller best dagen etter.

😀 Helene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg