Fajita omelett

Denne lille retten er meget mettende, og det hender at dette faktisk blir middagen min. Med en stor grønn salat ved siden av, så er det en fullverdig middag, med både fett, karbohydrater, proteiner og vitaminer. Omeletten kan også fylles med akkurat det du vil, ikke bare dev grønnsakene jeg har brukt her. 

Ingredienesene I denne omeletten er:

To store egg

En stor ss kesam

Purreløk

Paprika

Sopp

Chili

Et par osteskiver

1 hvetetortilla

 

Start med å skjære opp ønsket mengde av grønnsakene. Fres dette lett i en stekepanne på middels varme. Visp sammen egg og kesam i en bolle. Ha i salt og pepper og hell eggeblandingen over grønnsakene. Når omeletten nærmer seg gjennomstekt legger du osteskivene på den ene halvdelen, og bretter den sammen til en halvmåne. Legg så omeletten inni tortillaen, og stek på begge sider. Tips: denne kan fint tas med i matpakka, både til de voksne og til barna. Den smaker like godt kald, og er lett å spise i hånda.

😀 Helene

A day in London

Jeg var ikke 1 dag i London, jeg var der to hele dager, men dessverre så fikk jeg ikke mye tid til sightseeing. Jeg hadde 30. minutter på fredags morgen til å knipse litt bilder før kurset startet. Utover det så fikk jeg ikke sett så mye som en klesbutikk engang, det var rett fra hotell til kurs og tilbake igjen. Heldigvis så bodde jeg på et fint hotell med en nydelig restaurant, så jeg hadde et meget behagelig opphold.

Hotellet var kun 500 meter fra skolen jeg var på, så det var ikke lange biten å gå. Det var to intense dager med mye fagstoff, praktiske øvelser og til slutt en stressende eksamen, men så utrolig lærerikt og moro. Jeg har to kurs igjen før jeg er helt ferdig med denne modulen, men jeg tviler på at jeg får tatt de før starten på 2020. Nå er det plukkesesong på gården og jeg må komme meg tilbake for å hjelpe til.

Det var utrolig deilig å ha noen dag for meg selv i London selvom jeg ikke fikk gjort så mye. Men bare reisen i seg selv, hotellnetter, flytur og kafe besøk i en by full av liv, er nok til å gi meg påfyll av energi og pågangsmot. Nå er jeg klar for neste litt lenger og litt mer stressende flytur med lillegutt. Jeg gruer meg litt til den lange turen nå som han er i slik en aktiv alder, men jeg kan ikke annet enn å håpe at han faller til ro på flyet.

😀 Helene

Tre økter du kan gjøre utendørs

Vi går inn I en varmere periode, og nå starter utetreningen opp for mange. Selv så har jeg hatt min siste time på treningssenter for denne våren, ettersom jeg reiser til varmere strøk. Nå blir det kun utetrening på meg, så jeg ville inspirere både meg selv og dere med noen spreke utendørsøkter. Ingen utstyr trengs, men om ønskelig så kan lette vekter tas med og benyttes.

Spenstig benøkt med benk eller lignenede som utstyr:

A1) Sumo knebøy 15*3

A2) Knebøy med hopp10*3

B1) Ett bens markløft 12*3

B2) Hoppende utfall 10*3 (på hvert ben)

C1) Step up til benk 15*3

C2) Spensthopp til benk 10*3

Intens overkroppsøkt:

Pushup til benk 10*3

10 Burpees

Dips til benk 15*3

10 Burpees

Dynamisk planke 10*3

10 Burpees

Renegade Row 10*3

10 Burbees

Bakkesprint og styrkeøkt:

Finn en passende bratt og lang bakke (for ditt nivå) og utfør denne økta

Bakkesprint (løp opp hele bakken i raskt tempo)

Utfør 20 knebøy på toppen

Bakkesprint

Utfør 12 pushup på toppen

Bakkesprint

Utfør 20 spensthopp på toppen

Bakkesprint

Utfør 20 knebøy på toppen

Pausen i denne økte blir å gå rolig ned bakken mellom hvert sett. Her kan du både legge på eller fjerne runder, tilpass til ditt nivå. Har du valgt en lang og bratt bakke, så er det kanskje ikke mange rundene du klarer, men har du valgt en kortere så klarer du flere.

😀 Helene 

Drink your greens – smoothie

Nå er det lenge siden jeg har delt en smoothie oppskrift med dere. Jeg lager fremdeles smoothies 3-4 ganger i uka, men det er ikke ofte jeg har tid til å ta bilder av de. Som oftest så blir det en rask blanding, hvor halvparten går i mitt glass, og halvparten i lillegutt sin flaske. Han er heldigvis ikke kresen på smoothie, så jeg kan putte oppi det meste selvom han og skal ha.

Oppskrift på denne herligheten er:

1 banan

1 god neve frossen spinat

2-4 små brokkolibuketter

2 kiwi

1 ss ingefær

1-2 dl kokosmel (coconutcream)

1-2 dl appelsinjuice

 

Både kiwi og spinat inneholder blant annet mye kalium, folat og vitamin C og ingefær er betennelses dempende og styrker immunforsvaret. Smoothier er en super måt å få i seg frukt og grønt på, både for voksne og for barn. Kroppen tar også raskere opp vitaminer og næring gjennom væske enn gjennom fast føde, så om du tar tilskudd av vitaminer så kan det være lurt å ta de sammen med en smoothie.

😀 Helene 

Tid for nye reiser

Reklame | Inneholder annonselenker

Så var det på tide å reise igjen. Denne gangen så blir det først en kjøretur til Kristiansand, derifra går flyet videre til London. Her har jeg et to dager kurs før jeg flyr tilbake til Kristiansand. Herifra så kjører jeg tilbake til Haugesund, for så å fly til Lusaka. Denne reisen i selg selv er på cirka 3 dager, med først en mellomlanding med overnatting i Dubai, så en dags overnatting i Lusaka før den lange bilturen til gården starter. Den neste uken vil med andre ord bli tilbrakt på veien og i lufta.

Bare 3 måneder inn i året, og allerede så har jeg kjøpt 3 tur-retur flybiletter rundt om i verden. Så mye som jeg reiser, så må jeg tenke økonomisk når jeg skal fly, og jeg bruker derfor momondo for å sikre meg de beste tilbudene på både fly og hotell. Her kan jeg søke på avreise og ankomst flyplass, og så finner de billetter fra alle flyselskap som har strekningen. Jeg kan velge å få opp de billigste, de raskeste eller de beste (tid+pris) alternativene, så velger jeg billetter etter hva som passer meg best.

Finn billige flyreiser fra tusenvis av flyselskaper og reisesider
Søk vidt og bredt på momondo.no

Jeg kjenner det begynner å krible i magen før avreise, for selvom det er travelt å reise med en liten, så elsker jeg det fremdeles. Travle flyplasser, nye steder, masse mennesker og ny energi. Jeg føler meg alltid annerledes etter en reise, jeg får ny inspirasjon og føler meg på en helt annen plass mentalt enn når jeg bare går å tråkker i de samme sporene hele tiden. Småbylivet er absolutt ikke noe for meg, og jeg er helt avhengig av å kunne farte rundt til nye destinasjoner. Til og med når det bare er jobb eller til hjem nummer 2.

😀 Helene 

Enkel Chana masala- indisk kikertgryte

Indisk mat er absolutt det beste jeg kan få, og jeg har aldri smakt en rett jeg ikke liker. Hver gang jeg er ute å reiser, så prøver jeg en ny indisk restaurant, og det har blitt noen etterhvert. Den aller beste plassen jeg har spist var i en liten, rimelig sjappe på bygda i Skottland for et par år siden. Jeg bestiller alltid forskjellige retter, og jeg tror jeg har smakt de aller fleste varianter av indisk vegetar. En som jeg ofte lager hjemme selv, er chana masala, kikerter i tomatsaus. Her kommer oppskrift på en enkel versjon av retten som de aller fleste vil klare å få til.

Du trenger:

1 stor gul løk, finhakket

1 liten rød chili

2  hvitløksfedd, finhakket 

1 ss rårevet ingefærrot

1 ts malt spisskummen

1,5 ts  Garam Masala

1,5 ts koriander, malt

1/2 ts gurkemeiepulver eller 1 ts rårevet fersk

1/4 ts maltcayennepepper

1 boks hakkede tomater

1 boks kikerter 

1 dl vann

1 dl kokosmelk

havsalt/kvernet pepper

Varm opp olje i bunnen av en gryte og ha i ferdigkuttet løk, hvitløk og chilli. La det surre litt og ha så i krydder, et av gangen og under stadig omrøring. Ha så boksen med hakkede tomater og kikertene i, og la det småputre på middels varme. Tilsett vann etter behov, og la det småputre et par minutter til. Skru av platen og ha i kokosmelk. Server med ris, nanbrød, yoghurtdressing og/eller blomkål.

Denne gangen så hadde jeg litt rester jeg ville bli kvitt, og hadde derfor poteter i retten. Nanbrødet ble byttet ut med en wrap, ikke å anbefale, men jeg liker ikke å sløse med mat så slik ble det. Risen jeg brukte er en naturris med linser, bygg og brunris, men her kan du bruke helt vanlig ris om du vil. Uansett så er dette en fantastisk god rett, og den er lett å lage til tross for en lang innholdsliste. Hva synes dere om indisk mat? Del gjerne resultatet med meg dersom dere prøver dere på denne oppskriften!

😀 Helene

Hvor ble tiden av?

Jeg er overbevist om at tiden går fortere jo eldre man blir. Det er ikke bare noe man føler, men den går faktisk raskere. På samme måte som universet ekspanderer, og det med økt akselerasjon jo lengre fra the big bang vi kommer. Det er den eneste forklaringen jeg har på hvordan tiden har flydd de siste årene.

 

Det er 14 år siden min første var på den alderen som lillegutt er i nå. Jeg følte meg eldre da enn det jeg gjør nå, mer voksen og mer forberedt. Samtidig så er det lettere nå som jeg har en helt annen selvtillit og er sikker på meg selv. Den unge og usikre versjonen av meg er for lengst vasket vekk. Jeg vet hva jeg gjør og jeg vet hvorfor jeg gjør det, at det jeg gjør er noe som passer for meg, selvom det kanskje er helt feil i andres øyne. Jeg føler meg trygg på egne valg og jeg føler meg komfortabel i egen rolle. Jeg gjør ting veldig annerledes enn det jeg gjorde før, samtidig så synes jeg ikke det var feil som jeg gjorde før. Men med en annerledes livssituasjon kommer annerledes valg.

Og det er vel akkurat slik livet er for alle? Vi tar våre valg basert på vår egen erfaring, på vår egen livssituasjon, og basert på hva vi ønsker fra fremtiden på alle plan. Det som er feil for noen, er rett for noen andre, og det som var rett for deg for fem år siden, blir helt feil nå. Vi lever og vi lærer, vi utvikler oss og beveger oss fremover. Tilpasser oss og beveger oss bakover. Gjør feil og faller, lærer igjen og utvikler oss videre. Og plutselig en dag så er vi voksne, fulle av livserfaring, visdom og kunnskap vi kan lære videre. Til noen som mest sannsynlig ikke vil høre, for de vil lære av sine egne feil og erfaringer.

😀 Helene 

Det er to ting som driver meg

Reklame | Famme.no

Antrekk fra https://famme.no, bruk kode helenebennett_-10 for 10% avslag på hele sortimentet deres.

Akkurat nå så er det to ting, og to ting alene som driver meg på trening. Den ene er gammel vane, og den andre er nye treningsklær. Førstnevnte er den største og også den viktigste årsaken til at jeg klarer å holde på 5-6 dager i uka med trening. Det er en vane. Jeg har gjort det så lenge at det er en del av meg, en del av hverdagen. Så selvom jeg hverken har lyst eller motivasjon, så klarer jeg alltid å få det til. Jeg skipper aldri treningen bare fordi ar jeg ikke vil, det jeg ser på det som en dårlig uvane.

Det er dager, som i dag, hvor seg rett og slett ikke for tid til å trene, og da blir det en naturlig treningsfri dag. Jeg vet at disse dagene kommer, derfor har jeg ikke plass til å slippe trening fordi jeg ikke vil.

Jeg er langt forbi det stadiet at jeg trenger motivasjon til å trene, jeg prøver aldri å overtale meg selv til å gjøre det, og jeg tenker ikke ofte på alle grunnene til at jeg trener. Det kommer perioder hvor jeg får skikkelig motivasjon igjen og hvor jeg blir gira på å prøve noe nytt, ta treningen til neste nivå, eller bli superwomen på en ny øvelse. De periodene bruker jeg for alt de er verdt, men 90 prosent av tiden så er treningen bare en del av hverdagen. Jeg føler meg litt bedre etter en økt, og jeg føler meg elendig etter noen dager med helt treningsfri. Og det er helt okay.

Den andre tingen som driver meg på trening, og som gir meg en ekstra piff, er nye treningsklær. Det er litt lettere å holde på den gode vanen når jeg kan ta på meg et lekkert nytt antrekk og føle meg ekstra fin. De første to.tre gangene med et nytt antrekk er ekstra gøye, og generelt sett så synes jeg at med fine og behagelige treningsklær, så er det lettere å gjennomføre. Mitt nyeste tilskudd til garderoben er dette superkomfortable og nydelige svarte settet fra Famme. Jeg elsker det materiale de bruker på treningsklærne sine. Dette rikke det standard glatte treningsstoffet som mange bruker, men et mykt, stretchy og pustende materiale. Tightsen jeg har på meg er Black Vortex Leggings, og den finner du HER, og matchende topp HER. Se toppen av innlegget for rabattkode.

😀 Helene 

Just another day at the office

Vi har startet plukkesesongen for kaffe på gården, så nå går tiden fort frem til første konteiner skal sendes. Det er mye å gjøre på begge sider, så det blir lange dager på “kontoret” mitt. Akkurat nå så er det lager, transport og sekker til å sende kaffen jeg jobber med, og som alt annet så ligger det mer arbeid bak enn hva folk aner bak. Forundersøkelser, relasjonsbygging, telefonsamtaler til alt i fra Sør Afrika til India, og mailing frem og tilbake til utallige selskaper for å finne noen som både kan utføre og levere det vi har behov for. Jeg har jobbet med dette det siste året, men nå som det nærmer seg må jeg begynne å ta avgjørelser og få alt på plass.

Ulempen ved å ha hjemmekontor er alle distraksjonene som følger, men ellers så synes jeg det er både praktisk og koselig å være hjemme. Kaffe, sunn lunsj, og lillegutt som henger rundt bena mine.

Jeg hadde to lange avbrekk i løpet av dagen, første på trening, og andre for å se på lokaler. Både lagringsplass til kaffen, men også kontorer til meg. For selv jeg synes det er veldig greit med hjemmekontor, så begynner jeg å vokse ut av det. Så vi får se nå neste gang jeg kommer til Norge om jeg har flyttet inn i nye lokaler.

Nå skal de siste timene av kvelden brukes på avkobling, og kaffen er byttet ut med te. Det har blitt litt for mange kopper med kaffe i dag, og litt for lang tid foran skjermen. Jeg er tung i hodet og trenger å koble ut dersom jeg skal klare å sove snart. Jeg sitter uansett igjen med en god følelse for dagen, fordi det hart vært en produktiv dag, og jeg er ett skritt videre. Ønsker dere alle en fin kveld videre.

😀 Helene 

 

Gladmandag og annerledes overkroppsøkt

Reklame | Annonselenke

Tights fra https://famme.no, bruk kode helenebennett_-10 for 10% avslag på hele sortimentet deres.

God morgen alle sammen. Så utrolig herlig å våkne opp en mandagsmorgen til sol! Plutselig så er morgenene lyse, og med solen ute i tillegg, så gir dette et skikkelig energikick. Jeg får alltid lyst til å rydde, sortere i skaper, kaste ting og kjøpe nye ting når vi kommer til denne tiden av året. Ikke spør meg hvorfor, det bare klør i fingrene etter fornyelse over alt.

Jeg har ett lass med som skal kastes og gis bort etter helgens opprydning, men før jeg drar avgårde med dette, så skal jeg ha meg en treningsøkt. I dag er det faktisk overkropp som står på planen, jeg er så stiv og støl etter helgens bein trening og maksløft. Programmet for i dag er en gamme slager i fra de dagene jeg hadde dilla på Calisthenics. Økta ser slik ut:

Pullups med vekt 4-4-3-3-2-2

Push Ups med vekt 5-5-4-4-3-3

Dips med vekt 6-6-5-5-4-4

Toes to bar 8*3

Kettlebell pushup 8*3

Rollouts på ball 8*3

Denne økta ser kanskje ikke så lang ut, men den er tidkrevende og tung. Mange sett og lange pauser (2-3 minutter) gjør at den drar ut i tid. De tre siste øvelse kan settes sammen til en liten sirkel for å spare tid, men jeg presse meg på styrkebiten og ha fokus på teknikk, så da er den beste metoden å kjøre ett og ett sett.

Denne økten kan enkelt tilpasses alle styrkenivåer. Er det for tungt så kan du droppe ekstra vekt, bruke strikk på pullups og dips (jeg kjører bardips), ta dips til benk istedenfor, ta pushup på knærne etc. Legg den opp til det nivået som passer deg. Uansett så er det en grisetung økt, og alle disse øvelsene jobber direkte eller indirekte med magen. Da jeg var på mitt sterkeste i disse øvelsene, så hadde jeg også de mest fremtredende magemusklene jeg noengang har hatt. Utrolig mye mer effektivt enn situps!

😀 Helene