Motivasjon på døra

Reklame | BoostBox

Klar for å komme i form? 

Gjør som tusenvis av andre kvinner og menn – bestill hele Norges treningsbox!

 

Hei dere. Her om dagen kom jeg over en kjempespennende treningsnyhet som jeg bare må dele. Det er i hvertfall en nyhet for meg, fordi jeg har aldri hørt om den før. Kanskje dere har? Uansett, vi leter vel alle etter den motivasjonen som skal få oss ut dørene og inn på treningssenteret. Nye treningsklær, den kuleste låtene og sporty inspirasjon fra treningsblader. Vi trenger alle dette inspirasjonskicket en gang innimellom når motivasjonen skranter. Dette er det noen som har tatt tak i, og du kan nå abonnere på månedlig treningsmotivasjon.

BoostBox er boksen som er spekket full med sunne nyheter og treningsutstyr, og hver boks har et eget tema. Februarboksen heter Sparkle, og den kan du bestille i lenken øverst på siden. Den inneholder blant annet en sporty singlet, sparkling vannflaske, Nocco drikke og sunn snacks. På BoostBox  finner du også spennende oppskrifter, treningsprogram og tips og triks til hverdagen. Hadde det ikke vært for at jeg skulle reise, så hadde jeg bestilt den selv.

Nå er det klart for trening her i huse også, jeg sitter bare å venter på at lillegutt skal våkne slik at vi kan dra før barnepassen stenger. Det er alltid like spennende å se hvor lenge han sover. Det har faktisk hendt at jeg har vekket han for å dra på trening, men det skal han slippe idag. Reserveplanen min er å dra på trening i ettermiddag, men sannsynligvis så vil han våkne i løpet av de neste 20 minuttene slik at vi kan dra nå. Has en fin dag alle sammen.

😀 Helene

Ukas kjappe

Reklame | famme.no

Antrekk fra https://famme.no, bruk kode helenebennett_-10 for 10% avslag på hele sortimentet deres.

Hei Mandag! Dette er en av de sjeldne mandagene hvor jeg ikke fikk startet med en treningsøkt, men etter 6 dager med trening forrige uke, så er det ikke krise. Uken ble avsluttet med en heftig sirkeløkt, og den vil jeg dele med dere i dag. Uten oppvarming så brukte seg bare 23 minutter på denne økta, og jeg var helt utslitt etter gjennomføringen.

Økten består av 9 øvelser som skal gjennomføres i 2 runder. Her er det ingen pause mellom øvelsene, men en to minutters pause mellom rundene, så det er jobbing nesten kontinuerlig i 23 minutter. Øvelsene du skal ta er:

 • Thrusters-15 repetisjoner
 • Bulgarsk splittbøy-20 repetisjoner (10 på hvert ben)
 • Liggende roing-15 repetisjoner
 • Liggende benhev-15 repetisjoner
 • Hip thrust-20 repetisjoner
 • Renegade row-15 repetisjoner
 • Box Jump-15 repetisjoner
 • Sumo knebøy- 15 repetisjoenr
 • Commandoes-15 repetisjoner

Husk at det bare er to runder, så du kan legge på godt med vekter. Jeg brukte manualer på alle øvelsene, og fant frem rigtige kg før jeg startet. Dette fordi å kunne jobbe effektivt, og ikke kaste bort tid på å finne vekter imellom øvelsene. Liggende roing gjennomførte jeg under stang i knebøystativet, men TRX kan også brukes her. Jeg valgte bare det som var nærmest der jeg jobbet. Økta ble ganske mye tyngre enn det jeg hadde trodd, og jeg kommer garantert til å bruke den igjen. Gi meg gjerne tilbakemelding på hva deres synes dersom dere prøver den.

😀 Helene

Søndagstur og hverdagsliv

Vi har hatt en helg med mildt og delvis klart vær. I dag tok jeg meg en spasertur med vogna rundt byggefeltet vårt, og det var så utrolig varmt. Jeg har en følelse av at våren kommer tidlig i år, men som i fjor så går jeg nok glipp av den. Det gjør meg egentlig ingenting, men jeg vil i hvertfall nyte de fine dagene som kommer i mens jeg er her.

Hele helga har vært utrolig deilig, jeg har trent hver dag, bakt masse, vært å handlet klær som mini trenger før vi reiser, sortert i boden nede og bare puslet med innendørs sysler. Jeg har egentlig en god del jobb jeg må gjøre, men det begynner å bli vanskeligere og vanskeligere å jobbe med mini hjemme. Han krever sitt hele tiden, og særlig når jeg har alle guttene så flyr bare dagene avgårde. Planen var å ta igjen endel i dag, men igjen så har bare dagen forsvunnet uten at jeg har fått gjort noe. Det betyr at jeg må bli sittende oppe å jobbe sent kveld, og sannsynligvis flere kvelder denne uka. Det pleier å funke dårlig, for jeg klarer hverken å pugge eller jobbe med ting som krever at jeg faktisk tenker, men jeg må bare finne en måte å få det til på.

Nå er det også vinterferie her, så det blir en travel uke uansett. Og etter den så er det bare et par uker igjen til jeg reiser, og resten av året blir det myyyye frem og tilbake. Mest tilbake, og flere av guttene skal også bli med neste gang. Jeg savner virkelig Afrika nå, og kjenner at det er på høy tid å dra tilbake igjen. Hadde det ikke vært for kursene mine så hadde jeg vært på første flyet avgårde. Men jeg får vel klare å vente, alene i London i noen dager blir gøy det også igjen.

 

😀 Helene 

Saftige og myke horn

Jeg er veldig glad i gjærbakst, både å lage den og spise den. Men det blir som oftest de samme oppskriftene jeg bruker. Grove, kaldhevede rundstykker, eller myke havrerundtsykker. Forrige helg så hadde jeg så god tid på morgenen at jeg bestemte meg for å prøve meg på en helt ny oppskrift. Og den ble en vinner. Disse horna fikk bein å gå på, og jeg tror vi spiste rundt 18 horn til 1 måltid. Det høres mye ut, men nå har jeg hele 5 gutter i hus, og de har en umettelig apetitt når det er noe de liker.

Du trenger

 • 500 g hvetemel
 • 25 g gjær
 • 3 dl vann eller melk (jeg brukte halvparten av hver)
 • 2 ts salt
 • 1 ss sukker
 • 4 ss olje
 • 1 egg (kan sløyfes)

 

Bland sammen mel, tørrgjær,salt og sukker i en bolle. Varm væsken til den er fingervarm, og hell i sammen med olje. Bland litt sammen, tilsett et egg og elt så videre til en fin og smidig deig. Dekk til bollen, og sett til heving til dobbel størrelse.

Når deigen er ferdig hevet, knas den godt sammen og deles i to like store deler. Kjevle hver deig ut til en rund pizza på ca 1/2 cm tykkelse. Skjær så hver av deigene opp i 8 like store stykker, akkurat som en pizza. Rull hvert stykke sammen til et horn, begynn fra den bredeste enden. Set hornene på et stekebrett til etterheving i ca 20 min. Pensle så med egg, og strø med sesam eller valmuefrø. Stek i 7-10 minutter ved 220 grader.

Disse hornene kan også fylles om ønskelig. Jeg lagde et par med ost i midten bare for å prøve, og det ble knallgodt. Da la jeg bare en spiseskje med ost på midten av stykket før jeg rullet den sammen. Guttene likte de veldig godt med ost i, så neste gang vil jeg prøve å lage flere med både ost og skinkefuyll. Ellers så smaker disse hornene utmerket på frokostbordet meg egg eller syltetøy på.

😀 Helene

Nå er jeg helt ferdig

Reklame | famme.no

Topp og tights fra https://famme.no, bruk kode helenebennett_-10 for 10% avslag på hele sortimentet deres.

Det begynner å bli en stund siden jeg jobbet som personlig trener, men jeg har hele tiden hatt en fot innenfor bransjen. Tanken på å ha det som en sidejobb eller legge opp online coaching og nettbasert trening har vært der hele tiden. Og jeg har jobbet med det i bakhodet. Det er rart fordi jeg har egentlig aldri vært den sporty typen. Men så ble jeg hekta på trening, og jeg utdannet meg til å bli personlig trener. Og samtidig så begynte jeg også å bygge opp en sporty profil i sosiale medier.

Jeg gikk helt inn i rollen som personlig trener og blogger, og begynte å lage treningsvideoer som jeg delte, og fremdeles deler i sosiale medier. For et par måneder siden så lagde jeg en hel serie med fullt treningsprogram på video. Disse skulle brukes i et online program, så det ligger mange timer med filming bak. Men på grunn av tidsmangel og fullt fokus på en ny yrkesvei, så bestemte jeg meg for å tre helt ut av treningsbransjen. Videoene tenkte jeg å dele her på bloggen, bare for å få brukt dem. Men da jeg gjorde ferdig redigeringen og lastet videoene opp på You Tube kanalen min, så føltes det bare helt feil ut. Det ble rett og slett litt kleint å se meg selv gjøre knebøy og pushups på stuegulvet. Akkurat slik føltes det også ut helt i begynnelsen. Men forskjellen var at den gang så var det ikke “meg”, men “PT Helene” som var på skjermen, og jeg var bestemt på å tre ut av komfortsonen og promotere meg selv. Nå var det bare meg, og PT Helene føles ikke lenger ut som en del av identiteten min.

Så videoene kommer ikke til å bli delt på bloggen, og det kommer nok ikke flere treningsvideoer fra meg i fremtiden heller. Ikke på samme måten som før i hvertfall. På Instagram så deler jeg fremdeles en og annen videosnutt av øktene mine, og det føles helt normalt ut enda. Jeg er jo veldig aktiv på trening. Men nå er det bare meg og mine økter som blir delt for gøy,  ikke på profesjonelt nivå eller for å lære bort til andre. Og nå er jeg endelig helt komfortabel med den avgjørelsen.

😀 Helene

Ting jeg vil gjøre før jeg reiser

Det er fremdeles et par uker igjen til neste gang jeg reiser, og tålmodigheten min begynner å skrante. Det er lenge siden jeg har vært så lenge sammenhengende i Norge (sett bort i fra en 2 ukers reise), og i hodet mitt skulle jeg egentlig vært tilbake i Zambia i slutten på Januar. Men av forskjellige årsaker så ble det ikke slik, så nå prøver jeg å fokusere på å nyte dagene hjemme og få gjort så mye som mulig når jeg har sjansen. For å få tiden til å gå så har jeg laget en liste med hyggelige ting jeg vil gjøre før jeg reiser.

Farge vipper og bryn

Dette har jeg hatt lyst til å gjøre lenge, men det blir bare aldri noe av. Nå er utfordringen å få pass til mini, men om jeg ikke kommer meg til noen salong denne gang heller, så skal jeg farge de hjemme.

Gjennomføre 500 rep challenge

Denne challengen utførte jeg flere ganger da jeg var på mitt sterkeste, men jeg har enda ikke prøvd den siden siste fødsel. Det begynner å bli på høy tid å prøve den igjen selvom jeg ikke er like sterk på kroppsvekts øvelser lenger. Økten har jeg delt her på bloggen før, men bildene har forsvunnet i overgangen til ny bloggplattform. Så når jeg gjennomfører denne igjen, så skal jeg dele den på nytt.

Gå tur i Djupadalen

Et fantastisk turområde i Haugesund som jeg ofte gikk tur i sist jeg bodde på Vestlandet. Så snart gradestokken viser litt varmere, og vinden ikke er på sitt verste, så skal jeg ta meg en trilletur med mini i dette området igjen.

Sortere klesskapet mitt

Det kan aldri gjøres for ofte, og nå er det på tide å ta en utrensking i garderoben igjen. Jeg har altfor mye treningsklær som ikke blir brukt, og noen av disse har jeg lyst til å legge ut for salg. Jeg har mine favoritter som jeg bruker igjen og igjen, resten ligger bare å samler støv. Det samme gjelder skoene mine. Men her er jeg litt mer sentimental når det kommer til å kvitte seg med dem, så jeg er ikke sikker på at jeg er klar for det helt enda.

Ta nytt header bilde til bloggen

Jeg føler ikke lenger at dette er en treningsblogg selvom jeg har et sporty utrykk. Jeg har lenge tenkt på å få tatt et bilde som passer mer til en personlig livsstilsblogg, men jeg kjenner ingen fotografer på Haugalandet så det har ikke blitt gjort. Jeg har jo mange flotte bilder som til og med aldri er blitt vist på bloggen, men jeg vil ha noe nytt, elegant og litt mer meg. Hva synes dere jeg skal ha som bakgrunn på headerbilde? Natur, innendørs, moderne og funky, eller kanskje noe fra Afrika? Tips tas imot med stor takk!

Har du ide til flere koselige og gøye ting jeg kan gjøre for å få tiden til på gå før jeg drar? Noen plasser i Haugesund jeg bør besøke, kafeer å prøve eller aktiviteter jeg bør få med meg?

😀 Helene

 

Handla hima

Til en ny hverdag så trengs det en ny garderobe, så da jeg reiste til London på kurs, så gikk jeg først til innkjøp av noen nye antrekk. Jeg glemte helt ut å dele dette før jeg dro, men jeg fant bildene på kameraet nå, og synes de fortjente å bli delt. Som oftest så foregår shoppingen min på nett eller i utlandet, men denne gangen så valgte jeg å “handla hima”. Jeg bor i et lite tettsted utenfor Haugesund, og her her de en klesbutikk som egentlig har veldig mye fint. Folk her er veldig opptatte av å bruke lokalmiljøet og handle hjemme (eller hima som de sier her). Selvom jeg selv ikke er så flink til å gjøre det, så kan jeg i hvertfall dele når jeg gjør det.

Jeg trengte som sagt noen nye klær i forbindelse med reisen min, og jeg var på utkikk etter en god og varm jakke. Helt tilfeldig så kom jeg over et innlegg på Instagram hvor lokalbutikken her reklamerte for salg på noen kjempeflotte vinterjakker. Jeg var kjapp ut dørene for å sikre meg en av de jakkene, og med butikken bare noen minutter fra huset mitt så var det like enkelt som å handle på nett. Jakka var ikke det eneste de hadde tilbud på, så handleposen min ble en god del større enn planlagt. Et par bluser, en buske, sko og to strikkegensere ble med også meg hjem, og jeg var storfornøyd med å finne så mye fint i en butikk så nærme meg. Og jeg hadde helt glemt hvor mye gøyere det egentlig er å fysisk gå inn i en butikk å kjøpe fine ting, i stedenfor å bare klikke alt hjem. Det blir nok ikke siste gang.

😀 Helene

Når øktene blir korte

Reklame | famme.no

Antrekk fra https://famme.no, bruk kode helenebennett_-10 for 10% avslag på hele sortimentet deres.

Nå for tiden er det ikke ofte jeg kan ta meg lange styrkeøkter. Jeg liker egentlig best å trene med få repetisjoner og mange sett, men slike økter krever lange pauser og det går fort halvannen til to timer på en slik økt. Det er ikke noe jeg har tid eller mulighet til i denne fasen av livet mitt, så jeg legger opp til kortere økter.  Optimalt sett så trenger jeg en time på de fleste av styrkeøktene mine, men det er ikke alltid jeg får til det engang. Flesteparten av øktene mine akkurat nå ligger på 45 minutter, men noen blir kortere, til og med helt nede i 30 minutter. Men det betyr ikke at jeg ikke får trent skikkelig.

Om  jeg ser at jeg ikke rekker å trene i mer enn 30 minutter så legger jeg alltid opp til en eller annen form for intensiv sirkel trening. Da bruker jeg TRX slynger, kettlebells, manualer og/eller kroppsvekt øvelser, og ofte trener jeg på tid istedenfor repetisjoner. En annen økt jeg liker er DENNE korte, men intensive “barbell complex” treningen.

Har jeg 45 minutter til rådighet så velger jeg alltid styrke. Da følger jeg programmet mitt, og jeg har alltid de store, tunge øvelsene først. Om jeg ikke kommer meg igjennom hele økta så er det noen av de lettere øvelsene jeg ikke rekker. Ettersom mage, rumpe og lår er mine fokusområder når det gjelder trening, så er det som oftest bryst, rygg og armer som blir nedprioritert. I dag var en av de dagene. Fullkroppsøkten ble til en ren beinøkt med litt magetrening på slutten. Total tid var 40 minutter (og ja, jeg sløyfer alltid oppvarmingen) og til tross for begrenset tid, så fikk jeg virkelig kjørt meg. Det eneste jeg ikke liker med disse øktene er tidspresset. Når jeg vet jeg har dårlig tid så går det utover kvaliteten på utførelsen av øvelsene. Jeg er for rask, slurver litt med teknikken, og kutter ned på pausene. Men jeg jobber på å bli bedre med dette, så det kommer seg nok det også.

😀 Helene

Himmelsk sjokolademousse kake med nøttebunn

Dette er en kake som tar litt tid å lage, men den er absolutt verdt innsatsen. Oppskrifen er fra detsøteliv.no, men jeg gjorde noen små endringer fra originaloppskriften. Formen jeg brukte var på 24 cm i diameter, og synes det var passelig størrelse. Til denne kaken trenger du:

Bunn:

4 eggehviter
125 g sukker
125 g mandler
25 g hvetemel

Sjokolademousse:

4 eggeplommer
25 g sukker
1 dl kremfløte
– –
300 g mørk sjokolade
1 dl kremfløte
– –
4 plater gelatin
– –
3 dl kremfløte
5 ss konjakk

Sjokoladelokk:

100 g mørk sjokolade
1 dl kremfløte
50 g smør

 

Slik gjør du:

Bunn:
Skill eggene og ha eggehvitene i en stor bolle. Pisk dem stive, tilsett sukkeret og pisk så videre til marengs. Finhakk nøtter i en  food processor, tilsett hvetemelet og miks litt til. Ha nøtteblandingen oppi eggehvitene og bland godt sammen. Ha dette i en rund form med bakepapir i bunnen. Stek midt i ovnen ved 180°C i ca 20-25 min, til kaken er gylden på overflaten. Avkjøl kaken helt i formen, sett den gjerne i kjøleskapet dersom du skal lage fyllet med en gang.

Sjokolademousse:
Ha eggeplommer, sukker og 1 dl kremfløte i en kjele. Kok opp under stadig pisking, til den er lys og tykk i konsistensen.

Finn frem en kjele til og kok opp 1 dl kremfløte . Ta kjelen av platen, tilsett oppdelt sjokolade og rør til all sjokoladen er smeltet. Når blandingen er jevn og fin heller du den oppi eggeblandingen, litt og litt under konstant omrøring. Pisk godt sammen til du har en glatt og tykk sjokoladekrem.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Klem ut vannet og smelt dem i et vannbad. Bland så den smeltede gelatinen i en tynn stråle i sjokoladekremen imens du pisker kraftig. La sjokoladekremen stå og finn en ny bolle til å piske kremfølte i. Rør rundt i sjokoladekremen innimellom også slik tar den ikke stivner. Når kremfløten er pisket til en luftig krem, så har du denne i sjokoladekremen. Rør godt sammen med en slikkepott til du har en fluffy mousse. HA så fyllet over kakebunnen, og sett i kjøleskapet i et par timer.

Sjokoladelokk:
Smelt smør i en kjele og ha i fløten. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. Rør godt sammen til all sjokoladen er smeltet og du har en glatt og fin røre. La sjokoladeglasuren kjøle seg ned litt før du har den på kaka, men pass på at den ikke stivner.  Hell så glasuren over den stivnede mousse kaka og sett den tilbake i kjøleskapet. Avkjøl et par timer til, eller la den stå over natta. Pynt med sjokoladekuler eller kaketopping før servering.

😀 Helene

Smil og helgeplaner

For en fantastisk fredag vi har idag! Det er nok en klar dag her på Haugalandet, og jeg begynner såvidt å kjenne på den første vårfølelsen. Nå håper jeg bare godværet holder seg inn i helga slik at vi kan komme oss ut en tur hele gjengen.

Dagen startet altfor tidlig da jeg sliter med å sove for tiden, men med noen kopper kaffe innabords så fikk jeg i hvertfall utnyttet de rolige morgentimene til å få unna litt jobb.

Så snart mini var oppe og barnepassen åpen så gikk turen til treningssenteret for en skikkelig fredagsøkt. Knebøy, utfall, pullups, pushups og dips med ekstra vekter og hengende benhev var øvelsene jeg gjorde i dag, og jeg ble bra sliten av en såpass tung økt. Dette ble nok ukens siste på treningssenter, for lillegutt har ikke vært så begeistret for barnepassen den siste tiden. Så da tar vi oss en pause i helga, og kjører heller på med noen lettere hjemmeøkter.

Ellers så er det eneste som står på planen i helga å bake en kake, ta med guttene ut i sola (forhåpentligvis) og finne en ny Netflix serie å se på. Hva er deres planer for helga? Liker dere best å ta det med ro i helgene, eller fyller dere opp med aktiviteter? Del gjerne med meg i kommentarfeltet.

😀 Helene