Trening på ferie?

Nå har jeg vært i Storbritannia i 5 dager allerede, men vi har beveget oss ut av London, og sørover til en liten by kalt Taunton. I morgen går turen videre lenger sør, før vi snaue og kjører hele veien opp til Skottland. De to første dagene her hadde jeg fulle dager på kurs,men nå er det ren ferie resten av turen. Selvom jeg reiser ofte, så er det ikke ofte jeg er på ferie, så det er herlig å kunne ta det helt med ro.

Om jeg reiser alene så tar jeg med meg treningsvanene mine på turen, men når oppholdet er sammen med andre, pluss at vi bor hos venner og familie, så legger jeg treningen igjen hjemme. Jeg skulle gjerne ha hatt meg en økt, men slik som ferien er her, så ville det blitt mer stress enn nyt. Så da lar jeg heller være, og tar dette som en liten restitusjonsperiode. Med masse god mat, godt selskap og sosiale fager, så vet jeg at jeg kommer hjem i toppform og klar til å sette nye rekorder i treningen min.

Det har også blitt lite med oppdateringer i sosiale medier nå i ferien, men jeg skal prøve å få ut i hvertfall et par innlegg til før jeg reiser hjem igjen. Håper dere alle har hatt en fin helg og er kalte for en ny uke!

😀 Helene

Dette gjør jeg for å se smashing ut på den store dagen

Jeg er ikke den som bruker mye tid på hår å sminke, men til spesielle anledninger så liker jeg å ta meg best mulig ut. Og det å treffe mannen for første gang på 2 og hen halv måned, det kvalifiserer til en spesiell anledning. Og i hvertfall når møtet er i London, etterfulgt av kurs og besøk.

Så denne gangen la jeg meg ekstra i selen, og jeg startet forberedelsene for nesten to uker siden.  Jeg føler meg på topp når huden min har en frisk glød, håret ser sunt og blankt ut og leggene mine er silkemyke. Og aller helst med en lett brunfarge på kroppen. (Jeg tok sol etter disse bildene).

To uker før den store dagen så starter jeg med å:

Drikke masse vann gjennom dagen. Det første glasset drikker jeg så snart jeg har våknet, og alltid før morgenkaffen.

Kutte ned på kaffen. For mye kaffe gjør meg dehydrert, så jeg begrenser kaffen til to-tre kopper frem til den store dagen. Med unntak av de dagene jeg er på besøk, da har jeg gjerne mer. Uansett så går inntaket med kaffe ned i forhold til mitt vanlige.

Drikke økologisk urte te. Hver kveld har jeg et stort krus med en eller annen sunn te. Det kan være grønn te, svart te, detox te eller lignende, og alltid med sitron, ingefær og litt honning i.

Øke fruktinntaket. Jeg er alltid flink til å spise relativt sunt, og med mye grønnsaker, men frukt er jeg ikke alltid like god på. Disse to ukene så passer jeg på å få i meg minst to frukt, eller en frukt og en smoothie til dagen. Aller helst mer, men dette er et minimum.

Endrer treningsfokus. Jeg trener jo jevnlig hele tiden, men i disse to ukene så endrer jeg litt på øktene. Her legger jeg inn flere øvelser for de områdene som er viktigst for meg (rumpe og mage) og kutter litt ned på de som er mindre viktige (rygg, bryst og armer). I tillegg så legger jeg inn bevegelighetstrening eller yoga, kun for velvære følelsen.

Og så den siste uka/dagene før så begynne jeg med:

Å gå til frisøren. Farging bør alltid gjøres to-tre hårvask før den store dagen, så frisørbesøk bør legges til en uke før. Selv så trenger jeg nesten alltid et par dager for å bli vant til den nye loopen, selv bare ved små endringer.

Ansiktspleie. Nå begynner jeg med ansiktsskrubb og ansiktsmasker. Fuktighetskrem er jeg flink å bruke til vanlig også, men nå passer jeg på at huden min får skikkelig sjokk pleie.

Øyenbryn. Nå er også tiden inne for farging og voksing av øyenbryn. Her er resultatet best de første dagene etter, så dette kan gjøres 3-4 dager før.

Kroppspleie. I uken før så blir jeg også ekstra flink til å pleie huden på hele kroppen. Både skrubb og fuktighetskrem blir brukt daglig den siste uken.

Brunfarge. Et par dager før så passer jeg på å ta solarium for å få den rette gløden. Jeg synes man ser så mye sunnere ut med litt farge, så  dette er et av de tiltakene som er aller viktigst for meg. Mye solarium er ikke bra, men om man tar en 20 minutter i måneden, så er dette bare sunt i vinterhalvåret.

I dag er det den store dagen, så nå skal siste finish på plass. Håret skal krølles, neglelakken på, og sminken skal bli lagt plettfritt men naturlig.

😀 Helene

Slik fikk jeg et positivt forhold til egen økonomi

Jeg har prøvd å skrive dette innlegget en stund, men det har vært vanskelig å finne ordene som får frem hvordan jeg forholder meg til penger, og hvordan jeg kan formidle dette til dere på en måte dere vil ha nytte av. Men, jeg prøver og dersom dere liker dette kan jeg følge opp videre.

Jeg skal ikke komme med de vanlige sparetipsene, eller fortelle dere hvor viktig det å sette opp budsjetter. Dette er noe de aller fleste har hørt før, og det finnes nok av eksperter som gir praktiske råd om økonomi. Det jeg vil gi snakke om er deres personlige forhold til penger. Er dere bevisste på deres tankemønster når det kommer til penger? Hva betyr penger for dere (det er som oftest ikke pengene i seg selv, men det man kan gjøre med dem som er gevinsten. F.eks mer reising, mulighet til å jobbe mindre etc)? Ønsker dere å bli rike, eller er dere fornøyde med ha nok til det dere trenger? Hva vil det si å være rik for dere, hvor mye må dere tjene i måneden, i året? Syne dere det er gøy å bruke penger, eller gjør dere det med dårlig samvittighet? Er kontoen alltid tom før neste lønning, eller har dere alltid penger til overs?

Dette er spørsmål som jeg vet at mange av dere ikke tenker mye over. Jeg gjorde ikke det selv heller tidligere. Men så skjedde det en gradvis endring. Sakte men sikkert begynte jeg å få et bevisst forhold til penger, og jeg satt lista der jeg ville ha den. Og så jobbet jeg meg opp mot den.

Det var særlig to ting jeg gjorde i starten som gjorde underverker for meg. Det første var måten jeg snakket om penger på. “Kontoen min er alltid tom 1 uke før lønna kommer inn”. Dette er en setning jeg hørte så altfor ofte, og sa så altfor ofte selv. Og det man gjentar ofte nok, det blir til slutt en sannhet. Så jeg bestemte meg for å endre på det. Når andre sa at de alltid gikk tom for penger, så gjorde jeg det motsatte. “Jeg har alltid penger igjen på kontoen når neste lønn kommer”. Etterhvert så ble dette min sannhet. Og så begynte jeg å utvikle denne sannheten enda mer. “Jeg har alltid en buffer konto med minst 10 000 på”. “Jeg får alltid xxx igjen på skatten.” “Jeg har alltid nok penger til å kjøpe meg det jeg vil ha”. Etterhvert så hadde jeg mange av disse setningene som jeg gjentok. og utviklet etterhvert som de ble til sannheter. I starten så gjorde jeg dette veldig bevisst, og etterhvert så ble det helt naturlig og noe jeg gjentok uten å tenke over.

Den andre tingen som hjalp meg stort, var hvordan jeg tenkte om å bruke penger. Jeg likte ikke å handle mat, og jeg likte ikke å betale regninger. Jeg gjorde det med en klump i magen, og jeg følte at pengene bare forsvant ut av hendene mine. Jeg kan tenke meg at flere av dere føler, eller har følt det samme. Også her så begynte jeg å fortelle meg selv det jeg ville tenke. Jeg bestemte meg for å betale hver eneste regning så snart den kom inn, og jeg ville betale den med glede. “Så heldig jeg er som har nok penger til å faktisk betale regninger”. ” Så lite penger for å kunne bruke strøm en hel måned”. “Det gir meg slik en god følelse å betale en regning for så å kunne legge den i betalt mappa”.

Også i dagligvarebutikken benyttet jeg meg av samme fremgangsmåte. “Så digg å kunne fylle opp kurven med alle disse godsakene”. “Jeg elsker den ukentlige storhandelen”. “Her er det mye godt vi kan kose oss med i helgen”. Jeg flyttet fokuset over på hva jeg faktisk fikk for pengene, istedenfor å bekymre meg for at pengene “forsvant”. Og etterhvert så gav det resultater. Ikke bare i form av romsligere økonomi, men i form av å få et avslappet forhold til penger. Og det er det viktigste man kan gjøre i forhold til egen økonomi. Uansett hvilket økonomiske nivå man ligger på, så handler det om å skape et bevisst og positivt forhold til penger, ikke et anstrengt og fylt med negative følelser.

😀 Helene

 

Ukas kjappe

Reklame | famme.no

Antrekk fra https://famme.no, bruk kode helenebennett_-10 for 10% avslag på hele sortimentet deres.

Krøllene mine holdt i hele to dager, og jeg benyttet muligheten til å knipse massevis av bilder, så dere har ikke sett det siste av Curly Sue enda! Men, det var ikke krøllene mine jeg skulle dele med dere i dag, men dagens treningsøkt. Dagens veldig kjappe treningsøkt. Vel fremme på treningssenteret så oppdaget vi at vi måtte dele lekerommet med et par jenter i skolealder, og det synes ikke guttene mine var så veldig stas. Så jeg lovet at det skulle bli en kjapp økt.

Opplegget jeg endte opp med å kjøre i dag var:

Knebøy 10*3 40 kg

Splittbøy 10*3 40 kg

A1) Thrusters 12*3 12 kg

A2) Renegade row 12*3 12 kg

B1) Hoppende utfall 20*3

B2) Situps med vekt 10*3 6 kg

Hele økten var preget av hastverk, og jeg hadde derfor veldig korte pauser. På de siste øvelsene tok jeg ikke pauser i det hele tatt. Så dette ble en god kombinasjon av styrke og kondis, og jeg ble til og med ganske støl. Søndagen er uansett alltid fritrening hvor jeg ikke følger noe program, men kjenner mer på hva lysten sier. Nå har jeg bare to økter igjen før jeg reiser, kun til Storbritannia i denne omgang, men det blir ikke lange oppholdet etterpå før jeg drar igjen. Og jeg vet av erfaring at det blir knapt med trening når jeg er på farten, så nå er det bare til å få så mye som mulig ut av de neste øktene.

 😀 Helene

Dette må jeg bli bedre på

Søndags morgen, alle guttene i hus, og en av de sjeldne dagene da jeg lager en stor og felles frokost. Vi står alle opp til forskjellige tider, ingen av oss er særlige frokostmennesker, og vi liker alle forskjellige ting å spise. Så det å ha en stor, felles frokost kan være litt av en utfordring. Men når vi først får de til så er det så koselig, og det gir sånn en god start på dagen.

Jeg har så lenge jeg kan huske prøvd å bli flinkere på frokoster, men jeg har ikke lykkes enda. Det er nok et tegn på at jeg ikke er en person som trenger frokost, men jeg skulle så gjerne vært en av de som våkner med apetitten på topp. Så jeg fortsetter å prøve. Jeg er som regel oppe i 6-7 tiden, lenge før resten av huset våkner, og frokosten har vi tidligst kl 10. Så egentlig er det nærmere lunsjtid for meg, men det. får bare være.

Nå er det straks tid for trening her i huset. Barnepassen er ikke åpen i dag, så jeg tar med meg de to mellomste som barnevakt. De får være på lekerommet imens jeg trener, og der passer de på lillegutt. Lekerommet er rett med treningssalen der jeg oppholder meg, og med døra oppe og lekegrinden igjen så er det enkelt for meg å følge med der det trengs.  Dette har blitt helgens høydepunkt for de to mellomste såvel som mini, så lenge jeg holder øktene korte nok til at de ikke går lei. Ha en fin søndag alle sammen.

😀 Helene

10 års challenge? Nei Takk

10 års challengen er en trend i sosiale medier for tiden som går ut på å poste et bilde av seg selv for 10 år siden. Først så tenkte jeg å hive meg på å finne frem et bilde fra den platinablonde utgaven av meg i 2009. Men så fikk jeg tenkt meg om. Jeg er ikke en person som kikker meg tilbake. Jeg dveler ikke ved fortiden, det som har vært har vært, og fortiden spiller ingen rolle i livet mitt nå. Det gir meg ingenting å kikke meg tilbake, hverken på godt eller vondt. Jeg bearbeider hendelser underveis, tar med meg det jeg trenger, og legger resten fra meg.

Livet er i kontinuerlig bevegelse, vi utvikler oss, forandrer oss og tilpasser oss til enhver tid den virkeligheten vi lever i.  Den jenta jeg var i 2009 eksisterer ikke lenger. Jeg kan ikke engang huske hvordan jeg tenkte om livet på den tiden fordi det er så lagt i fra der jeg er nå. Men en ting vet jeg, jeg trives uendelig mye bedre i starten av 30 årene enn det jeg gjorde i starten av 20 årene. Og jeg har all tro på at livet bare kommer til å bli bedre å bedre.

😀 Helene 

 

Det ble ikke pannelugg men…

Jeg slo fra meg tanken på å klippe pannelugg (for denne gang), men når jeg først er innstilt på forandring så er det vanskelig å la være. Så etter inspirasjon og med hjelp av min søster, så bestemte jeg meg for å gå for balayage. Dette er en spesiell teknikk de bruker for å lage naturlige striper som skaper spill i håret, og jeg gikk for en naturlig, solkysset versjon.

Jeg har ikke farget håret på to år, men hver gang jeg er i Afrika, så blir det veldig bleket av sola. Jeg hadde allerede fått litt lyse striper av sola, så jeg ville fremheve disse, samt lysne det enda litt mer. Som dere ser så er ikke stripene dratt langt opp, så det får en ombre lignende effekt også. I tillegg til farge, så klippet vi bort de med slitte tuppene, og så fikk jeg disse helt nydelige krøllene i til sist. Jeg kan med hånden på hjertet si at dette er det mest fornøyde jeg noengang har vært etter et frisørbesøk, og jeg klarer seriøst ikke slutte å se meg selv i speilet. Er dette virkelig mitt hår?

Det aller beste med denne måten å farge håret på, er at det ikke krever mye vedlikehold. Det blir ingen ettervekst slik som ved tradisjonelle striper, så det er lenge til jeg må gå å fylle på. Den eneste ulempen er at jeg må helt ned til Kristiansand for å gjøre det. Jeg var så utrolig fornøyd med frisøren (på hårtoppen i Vågsbygd) at jeg kommer til å dra ned der for neste frisørbesøk. Nå gjenstår bare å lære meg å lage disse lekre krøllene selv slik at jeg kan ha fantastisk hår hver eneste dag.

😀  Helene

Pastasalat med råkost

Lunsjen min vil jeg aller helst ha sunn, fargerik, smakfull og lett å lage. Det er ikke alltid like lett å komme på ting å lage, men nå har jeg funnet nok en ny, gammel klassiker som passer ypperlig som hverdagslunsj. Det beste er at man kan lage en stor porsjon og sette den i kjøleskapet, så den holder til mange dager.

Til en stor bolle trenger du:

  • 2 dl ukokt makaroni
  • 2 hardkokte egg
  • 1 pakke råkostsalat
  • et par brokkolibuketter
  • purreløk
  • 1 stor ss kesam
  • alfaalfaspirer
  • 1 pakke fetaost

Start med å koke egg og makaroni. Del brokkolien i små buketter og purreløken i skiver. Ha det i en stor bolle sammen med råkostsalaten og fetaost. Skrell de ferdigkokte eggene og del dem på langs og på tvers i en eggekutter slik at det blir små terninger. Sil vannet av makaronien og la den avkjøle et par minutter. Ha så makaroni og egg i salatbollen, og bland godt sammen. Tilsett alfaalfaspirer, Kesam og salt og pepper, og bland dette godt inn i salaten. Server som en siderett eller som en rett i seg selv, gjerne med godt brød til.

😀 Helene

søndagstanker og avstressing

Søndag kveld og klokken er allerede halv ti på kvelden. I dette huset så fyker bare helgene forbli, og det er sjelden jeg får gjort noe av det jeg har planer om. Fredag morgen starter alltid med trening, og klokken to må jeg være klar til å kjøre å hente guttene på skolen.  Formiddagstimene som er i mellom går så ufattelig fort, og særlig når jeg har en ett åring som krever sitt og.  Jeg ser at jeg blir nødt til å finne en ordning på barnepass for å klare å få gjort det jeg skal, for det er ikke mange timene jeg klarer å sitte ned og jobbe. Denne helga skulle egentlig gå med på å ferdigstille noen prosjekter,  men det var ikke sjans. Med alle guttene i hus så går det i ett med handling, matlaging, rydding og jeg vet ikke hva. Jeg føler ofte at det går i ett hele dagen, men når dagen er over så har jeg jo ikke fått gjort en eneste ting.

I morgen reiser jeg til Kristiansand for noen dager, og nete uke reiser jeg til London. Jeg har så mye som skulle vært gjort innen den tid, ikke minst lese meg opp på kursmateriell. Om du ikke har fått det med deg, jeg reiser altså til London for å gjennomgå to kurs, og begge disse har også en avsluttende eksamen som må bestås. Så jeg må komme forberedt. Jeg vurderte å dra rett til Zambia fra London, men jeg ser at det ikke går med tanke på pakking og planlegging. Så jeg får ta en reise av gangen. Jeg blir også stresset av å måtte planlegge flere ting på samme tid, jeg liker å bli ferdig med en ting før jeg starter på neste. Så nå er det Kristiansand først, pakke, planlegge, ringe alle jeg må treffe, shoppingliste og ha huset i stand. Når jeg kommer hjem så er det planlegging av London tur. Og Skottland. Midt i setningen kom jeg nå på at vi skal fly fra London til Skottland for å besøke familie. Det er godt jeg er så vant til å reise med barn, for det blir mye frem og tilbake med lillegutt.

Men nå må jeg ta kvelden dere, jeg trenger en time med avstressing før jeg klarer å få sove i kveld. La tankene stilne, sette klokka på grytidlig, og hive meg i pakking, kjøre gutta til skolen, skifte dekk på bilen og så dra. Ha en fin kveld.

😀 Helene 

Cupcake Heaven og lørdagskos

Det er sjeldent jeg spiser kaker, og enda sjeldnere at jeg kjøper dem. Men,  man kan ikke bo i Haugesund (eller i nærheten) uten å ha prøvd cupcakes fra Jåblom Bakst. Det er lenge siden jeg hørte om Cupcake vognen hennes, så nå følte jeg det var på tide å smake dem selv. Og ikke minst la guttene smake dem, de har nemlig mast ganske så lenge om å få prøve de berømte cupcakene.

Det er en god kjøretur for oss inn til haugesund, men jeg hadde uansett ærend i byen, så vi handlet dem på hjemturen. Først så lovet seg guttene en cupcake hver i bilen, men etter å ha tenkt meg litt om så kom jeg frem til at jeg ikke kunne handle så lekre muffins uten å ta bilder av dem. Så jeg tok det tilbake igjen. Det var fire meget utålmodige gutter i bilen på veien hjem igjen, og da vi omsider var hjemme måtte jeg skyndte meg å knipse bildene så jeg kunne servere godsakene. Nå høres det nesten ut som om jeg har en reklame for dem her altså, men det har jeg ikke.  Jeg synes bare at Cupcakene var så flotte og se på og så gode at jeg vil tipse alle dere lesere om dem. Dessuten så synes jeg Haugalandet er altfor dårlig representert i sosiale medier, så når jeg finner noe jeg liker i området deler jeg det.

Nå er det endelig kveld her i huset. Minsten er i seng, de store gutta ser på film, og jeg har lagt jobben helt fra meg for i dag. Så nå er det avslappings i sofaen resten av kvelden, og samle energi til en hard søndagsøkt i morgen.

😀 Helene