Mat i farta

Med travle dager og alle guttene hjemme, så har jeg ikke mye tid til overs til å lage sunn mat til meg selv. Da blir løsningen å ty til mine quick fix oppskrifter, noen det etterhvert har blitt mange av. Frokost og lunsj er ofte de måltidene som bringer med seg flest utfordringer, og ofte blir det en mellomting av frokost/lunsj midt på dagen. 

Smoothie er en av de tingene jeg har nesten hver dag, og når man er inne i rutinen så tar det ikke lang tid. Jeg har det mange oppskrifter med dere tidligere, og her er jeg ikke alltid så veldig oppfinnsom. Mango, banan, ananas og mandelmelk er en frisk og god variant jeg ofte har nå på sommeren. Og helst sammen med et rundstykke med stekt egg. Det er en ting jeg virkelig har fått hang up på nå! Superenkelt å lage, og jeg kan toppe med det jeg ønsker av salat, tomat, paprika eller andre grønnsaker. 

Det ser kanskje ikke så kjempelekkert ut her på bildene, men jeg er bare ikke inne i lage fancy mat og knipse bilder modus. Lillegutt er i sin verste krabbealder, han gulper over alt hele tiden, og jeg vasker både han, gulver og klær for harde livet. Og matlagingen er så kaotisk for tiden at jeg bare må hive i meg maten stående for i det hele tatt og få spist. Det er sikkert flere småbarnsmødre som kjenner seg igjen i dette, og jeg håper å komme tilbake med flere gode oppskrifter på et senere punkt. 

😀 Helene

Rumpe, lår og skuldre

Dette er en real svette økt med hovedfokus på rumpe, lår og skuldre. Alt du trenger er et par manualer, eller tilsvarende, f. eks to fulle vannflasker. Antall runder tilpasser du selv etter form og tid, men jeg vil anbefale mellom 3-6 runder. Repetisjoner er 12 på hver øvelse, på utfall vil det si 12 repetisjoner på hvert ben. Her har jeg lagt opp forskjellige overkroppsøvelser sammen med høyre og venstre ben, se video for alle øvelsene. 
 
 
 • Knebøy til skulderpress
 • Utfall med bicepscurl
 • Utfall med høy roing
 • Strak markløft med fremoverlent roing

Utfør hver øvelse uten pause, eller med så kort pause som mulig. Ta 60 sek pause mellom hver runde. Denne økten er super som en rask morgentrening hjemme før du starter dagen. Men du kan også kjøre den på et treningssenter og bruke tyngre vekter. Da legger du bare inn litt lengre pauser, og eventuelt færre repetisjoner. 

😀 Helene

Nå har jeg fått nok.

Det er ikke ofte dette skjer, men nå har jeg faktisk fått nok sommer å varme for i år. Etter flere stranddager, svette netter og rekordvasking av håndklær å badeklær, så kjenner jeg at jeg ikke har behov for flere varme stranddager. Jeg våknet opp til en badstu av en leilighet i dag, men da jeg åpnet terrassedøren så kjente jeg at luften var betydelig kjøligere, og nå er det behagelig vær til å være ute i. 

Nå frister det mer med fjellturer og aktiviteter enn å ligge på stranda å sole meg. Og jeg gleder meg til å ta fatt i opprydding av leiligheten, få enda flere møbler i hus, og pynte stua så den er klar til høst. Jeg har nesten ikke vært på treningssenter denne uka, og jeg ligger langt bak med mange andre gjøremål. Og det er en daglig utfordring å holde guttene aktivisert, særlig utfordrende når de alle har så forskjellige behov. Så jeg jeg ser virkelig frem til skolestart og en rutinert hverdag for barna. 

Men det er fremdeles tre uker igjen av ferien så jeg må nok vri hjernen for å finne aktiviteter vi kan gjøre de neste ukene også. Eller ta en ferie til. Uansett så har det vært en herlig sommer, og jeg elsker følelsen av å være mettet på varme. Da vet jeg at det har vært en bra sommer, og det ligger an til å bli en like bra høst.

 

😀 Helene 

Friday Sweat

Dette er en av de fredagene hvor bare alt skjer. Litt deilig egentlig, men også travelt. Bilen skule på verksted, og derifra var planen å dra rett på stranden med guttene. Dette har vært en av de varmeste dagene på Karmøy, og jeg hater å gå glipp av en stranddag, i hvertfall når det er så varmt og deilig vær som nå. Jeg skulle egentlig ha vært på trening idag, men det var umulig å presse inn i planen, så da ble det en kort og varm økt på terrassen. 

 

Jeg har et par manualer med justerer vekt på, og de er gull verdt for hjemmetreningen. Jeg anbefaler alle å gå til innkjøp av noen slike, de gjør det hakket lettere å få gjennomført gode hjemme og utetreninger. Jeg trente i skyggen, men holdt allikavel på å renne vekk etter første runde. Så i denne varmen holdt det med tre små runder. Øvelsene er filmet, og jeg deler de med dere over helgen. 

Nå blir det skikkelig kosehelg på meg, jeg har barnevakt til lillegutt for aller første gang, så kvelden skal nytes ute med gode venner. I morgen står nok en stranddag på planen, og søndag er det meldt regn, så jeg får ta igjen treningen da. Håper dere alle får en strålende helg i sola! 

😀 Helene

Et sted å koble av

Den ene ulempen med leiligheten min har vært at jeg ikke har skikkelig uteplass. Den har en liten veranda, ellers så er alt grus, slik det ofte er i nye leiligheter. En liten veranda hadde vært nok dersom den hadde vært solrik, men slik det har er nå så har jeg bare morgensolen.Det har jeg i hvertfall trodd helt til nå. Jeg har endelig fått handlet meg noen nye møbler til å ha ute, og det forandret uteplassen min helt! 

 

 

Nå har det ikke vært så mye sol siden jeg fikk møblene, men det har vært mildt og varmt, så eg har fått sitte ute. Og når jeg kan sette meg ut med kaffen min og bare være ute, da kobler jeg av. Særlig fordi nettet er så dårlig at jeg ikke har dekning ute, så ingen Instagram eller Facebook på terrassen ;D Så når jeg sitter ute, så sitter jeg bare. Nyter stillheten (så stille som det blir med en baby kravlende rundt) og senker skuldrene helt. Prøver ofte å tømme tankene mine og bruke denne tiden som meditasjon. 

Med sofakroken min og noen planter så ble det så utrolig koselig på den lille terrassen min. Og jeg merket også at det var littegranne mer sol der enn jeg hadde trodd. Frem til nærmere kl 13 så er det full sol akkurat der jeg sitter, men til og med på ettermiddagen når solen står høyt på himmelen, så treffer den ansiktet mitt. Og det er akkurat nok til å dekke det mest grunnleggende solbehovet mitt. Neste år så satser jeg på å bygge plattingen ut, og da vil jeg ha sola mye lengre,  men for i år så er dette nok. Nå håper jeg bare på litt skikkelig finvær her på Karmøy så jeg ikke mister fargen helt allerede, og kanskje til og med fint nok til en strandtur!

😀 Helene

Oppskrift på Quick Fix grønnsakwok

Hjemme hos oss så må jeg ofte lage tre middager. En til guttene, en til baby Bennett og en til meg. Babymaten lager jeg opp for et par der av gangen, og jeg prøver å spise noenlunde det samme som guttene. Uansett så synes jeg det går altfor mye tid med på kjøkkenet, så det blir ofte enkle middager. Men enkelt trenger ikke å bety usunt, og her kommer en av mine quick fix middagsretter!

Det varierer hvilke grønnsaker og sauser jeg bruker, men som oftest er disse ingrediensene med: 

 • Nudler (gjerne fullkornsnudler)
 • Brokkoli
 • Gulrot
 • Rødløk
 • Minimais
 • Vannkastanjer
 • Bambusskudd
 • Blomkål
 • GoTan Woksaus

Kok opp nudlene etter anvisning på pakken. Skjær opp alle grønnsakene og wok dem på høy varme. Du kan også bruke en stekepanne med høy kant. Når grønnsakene nærmer seg ferdigstekte, så tømmer du i woksausen. Mine favoritter er Thai Coriander og Lemongrass, men det finnes et hav av varianter så du finner nok din favoritt. Bland sammen med nudlene. 

Ønsker du å tilsette proteiner i denne retten, så kan du for eksempel tilsette kylling, scampi eller tofu. Med bare grønnsaker så er proteininnholdet meget lavt, men det kan også tas igjen ved å spise mer proteiner til de andre måltidene. Når jeg lager denne retten, så lager jeg en ekstra stor porsjon med grønnsaker. Da har jeg nok til neste dag, og da lager jeg ofte ris som tilbehør istedenfor nudler. Begge deler er like godt, men nudlene tar bare enda litt kortere tid. Hva synes dere om dette middagstipset? Like og del dersom dere ønsker fler slike innlegg!

😀 Helene

Til Info

Jeg ble gjort oppmerksom på at headerbildet på bloggen min plutselig var borte… Blogg.no lanserer et nytt partnerprogram, og i den forbindelse så har bloggen min fått et nytt utseende. Nå har jeg fått lastet opp headerbilde, men jeg ser at jeg må gjøre enda noen justeringer på siden. Så det kommer til å bli litt endringer her fremover. Men alle forandringene er utseendemessig, innholdet på bloggen vil være det samme som før og jeg håper dere vil fortsette å følge meg videre 😀

😀 Helene

Jeg sluttet fordi…

Før trente jeg på en helt annen måte enn det jeg gjør nå. Jeg har alltid gjort mye forskjellig, men det er Calisthenics (kroppsvektstrening) som alltid har vært min greie. Ca 70 prosent av treningen min før dreide seg om kroppsvektsøvelser, jeg øvde på Muscle Ups, håndstående, Straigth Bar dips og masse andre kompliserte og tunge øvelser med fancy navn. Men så sluttet jeg med det. 

Først fordi jeg ble syk. Jeg hadde tilbakevendende malaria i nesten 2 måneder, og dette tappet kroppen helt for krefter. Så egenvektstreningen ble for tung. Og så før jeg fremdeles var helt i form igjen, så ble jeg gravid. Og det satte en brå stopper for å trene meg tilbake igjen. Nå er lillegutt 8 måneder, og styrken min er tilbake til å være på topp. Men nå har jeg ikke tid til å drive så mye med kroppsvektsøvelser. Ikke på samme måten som før i hvertfall. 

Trenigen min nå må være så effektiv som mulig. Tanken bak treningen min når er ” Hvordan kan jeg trene minst mulig, men samtidig få best mulig resultat”. Man blir sterk av Calisthenics, det er gøy å trene, og man får resultater. Men man må også trene mye, øve mye for å bli god på øvelsene. Fordi det er mye relativ styrke som ligger bak. (Les mitt innlegg om trening for forskjellige målsetninger HER). Men trening for hypertrofi, rene styrkeprogram, tar mye kortere tid å utføre, og de gir raskere resultater. Og med en baby på slep så er rask og effektiv trening det eneste mulige. 

Jeg har fremdeles mange kroppsvektsøvelser med i programmet men da som en del av styrkeprogrammet, ikke for å utvikle styrken å ferdighetene mine i de spesifikke øvelsene. Men i går så lekte jeg meg for første gang på lenge på treninga. Pullups med vekter, pistol squats på kettlebell og push ups i slynger. Det var tungt og gøy og jeg var sterkere i pullupsen enn jeg trodde. Men selvom denne søndagstreningen var gøy, så var det ikke særlig effektivt for min nåværende målsetning. En full økt med slike øvelser ville tatt meg 1 og 1 halv time, lillegutt sin tålmodighet varer bare i 45 minutter. Jeg sluttet med Calisthenics fordi treningsformen ikke lenger passet inn i hverdagen min, men jeg har tatt med meg det jeg har lært, og implementert det i en treningshverdag som passer meg der jeg er nå.

: D Helene

Sommertreningen for sterke og flotte bein

Her kommer jeg med en super beinøkt for du som ønsker deg sterke og slanke bein. Kombinasjonen av ett beins øvelser og spensthopp gjør denne økten grisetung selv uten vekter. Ett bens øvelser er også bra for stabiliserende muskulatur og de mindre, sideliggende rumpemusklene. 
 
 
Økten består av:
 • 10 hoppende knebøy
 • 12 ett bens markløft på hvert ben
 • 10 hoppende knebøy
 • 12 utfall på hvert ben
 • 10 hoppende knebøy
 • 12 skater squat på hvert ben
 • 10 hoppende knebøy
 • 15 kickback på hvert ben

 

Her gjennomfører du hele runden uten pause mellom øvelsene, men mellom hver runde kan du ta 2-3 minutters pause. Dette er en rask og effektiv treningsøkt som er super for utendørs trening i sommerværet. Ønsker du mer av slike økter? Kommenter under og kom gjerne med ønsker til hva jeg skal lage neste gang! 

😀 Helene

 

Raw Bowl Breakfast

Den beste måten å starte dagen på er med råvarer rett fra naturen. Smoothiebowls, ingefærshot, og Rawfood bowls er mine frokostfavoritter og jeg føler meg alltid fresh når jeg starter dagen med en av disse. Som jeg har sagt før så får jeg så fin hud når jeg spiser mye råkost, den får en glød over seg som ingen annen mat har gitt meg. 

Som oftest så ser jeg hva jeg har i kjøleskapet, og lager frokosten deretter. I dag var det skralt, men jeg klarte allikavel å lage meg en mettede liten skål. Ingrediensene var:

 • 1 halv banan
 • 1 neve blåbær
 • 1 neve druer
 • 1 neve valnøtter
 • 1 ss gresskarkjerner

Jeg er ikke noe frokostmenneske, så derfor passer denne typen frokost meg veldig bra. Om jeg har dårlig tid så består gjerne frokosten bare av et eple og en neve nøtter, og så tar jeg heller en større lunsj. Men jeg foretrekker de dagene jeg klarer å lage litt mer. Noen av mine frokostfavoritter har jeg delt før på bloggen, Raw food bowl finner du HER, smoothiebowl med jordbær og Biola finner du HER, og smoothiebowl med kiwi og spinat finner du HER.  Håper noe av dette frister! 

😀 Helene