En nydelig vinterdag

I dag våknet vi opp til nok en nydelig vinterdag her på Vestlandet. Fra den dagen jeg fødte, og til i dag, så har vi vært velsignet med en skyfri himmel, et frost dekket landskap, og en helt fantastisk klar luft. Det var så spesielt å våkne opp hjemme i dag, med en liten baby i armene, og mannen i mitt liv ved siden av meg. Morgenen var helt nydelig, jeg ble servert kaffe og amerikanske blåbærpannekaker til frokost, og solen strålte gjennom vinduene i stuen. 

Hele dagen har vært utrolig deilig og avslappende. Guttene har vært på besøk for å hilse på sin nye lillebror, og i morgen kommer de igjen og blir til over helga. Vi har fått garderobeskapene på plass, og har endelig en plass til å gjøre av både sko og klær. Både gangen og soverommet vårt ser helt annerledes ut, og nå gleder jeg meg til å få litt interiør på plass etterhvert. 

Til helgen kommer mamma på besøk, og det er første søndag i advent, så vi skal bake og pynte til jul. Jeg tror jeg vil sette opp juletre allerede nå til helgen også, ettersom vi ikke skal ferie jul hjemme i år. Jeg vil gjerne ha skikkelig julefølelse i år, og dette kommer til å bli den beste Desember måneden på lang tid. Jeg krysser fingrene for masse fint vær, og god tid til julekos. 

Disse vakre bildene ble ikke tatt i dag, men på turen vi hadde i forrige uke, dagen etter termindatoen min. Jeg skulle gjerne vært ute i dag, men formen min er langt i fra god nok til å gå ut på tur. Men været var akkurat likt som det vi hadde her, så jeg skulle så gjerne vært ute å på tur med min lille (store) familie. Men det blir nok av tid til det i tiden fremover. Jeg har så mye å glede meg over fremover nå, og har en god følelse på tiden som kommer. Dette året kommer til å bli avsluttet på best mulig måte, og året som kommer ligger an til å bli til og med enda bedre.

😀 Helene 

Velkommen til verden baby Bennett

8 dager på overtid og etter en 17 timers lang fødsel var endelig baby Bennett klar til å komme til verden. Kl 20.45 tirsdag den 28 november ble vårt nyeste familiemedlem født. Selvom jeg har gjort dette mange ganger før, så var opplevelsen like spesiell, og jeg var overhodet ikke forberedt på hvor emosjonelt det kom til å føles da det nye livet ble lagt oppå brystet mitt. 

 

Første natten ble tilbrakt på sykehuset, men tidlig til morgenen i dag dro vi hjem. jeg slapper best av hjemme, og hadde ikke lyst til å være på sykehuset lenger enn nødvendig, så vi hadde allerede bestemt oss for å dra hjem så snart det var mulig. Uheldigvis så hadde vi selvfølgelig avtale om montering av garderobeskap i dag, så da vi kom hjem stod de og ventet på oss, klare til å sette igang. De dro heldigvis i 4 tiden, men kommer tilbake et par timer imorgen for å gjøre ferdig siste rest. Men selvom timingen var litt dårlig, så skal de bli herlig å endelig få opp skikkelige skaper. Resten av kvelden nå skal vi bare slappe av før det blir en veldig tidlig kveld. Det er ikke mange timene jeg har sovet de siste to døgnene, så her blir det noen rolige dager. 

Dersom dere ikke allerede har skjønt det ut i fra bildene, så er altså baby Bennett, til alles store glede, en gutt. Og han har definitivt arvet mest fra pappen sin side, alle mine andre gutter ligner meg på en prikk, men dette her var et helt nytt ansikt. Jeg gleder meg til å dele mer fra både fødsel og hans første døgn her i verden, men først må jeg få hentet meg inn og la alt fra de siste dagene synke inn. Vi blogges <3

😀 Helene

Tilbake på trening

Jeg har ikke vært på trening etter at Charles kom, planen var jo at vi skulle bruke dagene før babyen kom til å kose oss maks sammen, og når vi ses så sjelden så må vi utnytte all tid vi har sammen. Men nå har det gått over to uker siden han kom, og babyen er her fremdeles ikke, så da er det tilbake på trening igjen. Helt ærlig så ble jeg tvunget ut, fordi trening er det eneste som mildner humøret mitt noe, og jeg er ikke akkurat en solstråle for tiden. Og nå angrer jeg faktisk litt på at jeg tok treningspause i det hele tatt, for nå har jeg gått glipp av to hele uker med styrketrening. Men men, jeg tar det nok fort igjen så snart jeg kan begynne skikkelig igjen. 

Formen min er utrolig bra enda, og selvom jeg holder en god del tilbake på vektene, så blir jeg overrasket over hvor mye jeg klarer å løfte uten store anstrengelser. Økten i dag fokuserte jeg bare på å gjøre de øvelsene jeg synes er gøyest og som føles mest komfortable ut, og økten så slik ut:

 • Knebøy 10*3
 • Pushpress 10*3
 • Rumenske markløft 10*3
 • Beinpress 12*3
 • En arms skulderpress 8*3
 • 8 repetisjoner med pullups med strikk

Pullups kjørte jeg bare som en liten bonus for å se hvor mange jeg klarte med strikk. Jeg aner ikke hvor mye jeg har lagt på meg, men med tanke på hvor tungt det var til og med med to strikk, så er det nok endel. Fordelen med det må jo være at det kommer til å føles kjempelett med vanlige pullups etter at babyen er ute!  Jeg hadde nok klart tre sett i dag og om jeg hadde prøvd, men det var veldig anstrengende og jeg vil ikke kjøre meg helt ut i tilfelle fødselen skal starte. Det viktigste er at jeg er uthvilt og har nok energi til å komme meg igjennom den så godt som mulig. Så treningsøktene nå fremover kommer jeg til å holde enda mer tilbake på, men det er i hvertfall aktivitet og noe å gjøre imens jeg venter.

😀 Helene

Jeg gir opp!

I dag har jeg kommet til dag nummer fire på overtid, og dette er det lengste jeg har gått over tiden i mine svangerskap. Hadde det ikke vært for at Charles snart skulle reise igjen, så hadde det ikke vært så ille. Men han drar hjem om 5 dager til, og det betyr at han nesten ikke får sett babyen før han drar. Det er en utrolig kjip følelse, både for meg og selvfølgelig enda mer for han, men så er det også bare en av de tingene man ikke kan kontrollere. Og vi visste hvordan ting ville bli når vi valgte å gifte oss på tross av at vi bor i hver vår ende av verden. Så vi prøver å gjøre det beste ut av tiden vi har sammen her i hvertfall, og forhåpentligvis så starter fødselen av seg selv før han må reise hjem. 

Den siste uka har egentlig bare gått med på å vente på at fødselen skal starte, jeg har vært sikker på at det skal skje nesten hver eneste kveld. Jeg har ikke trent på halvannen uke, og nå begynner også kostholdet å skli ut. Jeg har rett og slett gitt opp på denne fronten. Nå skal vi ut på shoppingtur og kafe, før det blir en liten gåtur i marka dersom været holder seg. Og så krysser vi fingrene for at baby Bennett bestemmer seg for at dette er en fin dag å bli født på!

😀 Helene

Verdens beste kanelboller

Er det noe jeg er god på å lage, så er det gjærbakst, og denne oppskriften slår aldri feil. Det er en oppskrift jeg fant i et gammelt Kamille blad, og jeg har brukt den i mange år, alltid med det samme gode resultatet. Bollene blir saftige og luftige og deigen er helt fantastisk god å jobbe med. Bildene ble dessverre ikke helt bra da bollene ble laget på kvelden med dårlige lyskilder på kjøkkenet. Og med fire gutter i hus så nytter det ikke å spare på godsakene til neste dag, her blir alt spist innen kort tid etter at det er bakt.

Denne oppskrifter er nok til ca 20  boller, og du trenger:

 • 125 g smør hvetemel
 • 5 dl melk
 • 50 g gjær
 • 125 g sukker
 • 8-900 g hvetemel
 • kanel/sukker/smør til fyll

 

Jeg bruker tørrgjær, og blander derfor mel, gjær og sukker i en stor bolle. Spar på litt av melet til etter at du har tilsatt væsken. Smelt smøret i en gryte, hell oppi melken når smøret er helt smeltet og varm opp til 37 grader. Ha den lunka melkeblandingen oppi bollen med tørrvarer, og elt godt sammen til en smidig og luftig deig. La deigen etterheve i minst 30 minutter. 

Når deigen har hevet til ca dobbel størrelse så er den klar til å kjevles. Jeg pleier å bruke noen dråper med smakfri olje for å unngå at deigen klebrer seg. Et tynt lag på kjøkkenbenken og i hendene mine gjør deigen lettere å jobbe med uten at den blir for tørr, slik den ofte blir når man kjevler den ut med mel. Kjevle deigen til en rektangel på ca 35*60 cm, og smør den med et tynt lag med smør. Dryss over kanel og sukker, rull deigen sammen og skjær den i emner på ca 2 cm tykkelse. La bollene etterheve i ca 15  minutter til før du steker dem på 220 grader i 10-12 minutter. 

😀 Helene

Morgentur og dag en på overtid

I dag våknet vi tidlig opp til et helt fantastisk vær. Vi bestemte oss for å komme oss ut før frosten ble borte, og innen klokken var 9 hadde vi spist frokost, drukket kaffe, dusjet og var klare til å ta oss en tur. Det er så lenge siden jeg har vært ute med kameraet mitt, og dager som dette må virkelig nytes. Og da vi bor rett ved siden av et fantastisk turområde, så er det ikke noe tiltak å komme seg ut. 

I dag er også første dagen på overtid, så jeg har virkelig behov for å holde meg i aktivitet. På en måte så har det vært veldig deilig å få litt alenetid med min kjære, men så vil jeg jo at han skal få litt tid her med babyen før han reiser igjen. Så nå bør fødselen starte i løpet av de neste dagene, ellers så er det ikke mye tid han får med oss. I mitt første svangerskap kom gutten 4 dager over termin, andre gangen kom han 9 dager før, og de to siste har kommet henholdsvis 1 og 2 dager over termin, så jeg tror ikke vi må vente mye lenger nå. Men uansett så stresser jeg ikke, jeg har sett mange som prøver både det ene og det andre for å få fødselen i gang, men min erfaring er at det skjer når alt er klart. I hvert fall i de fleste tilfeller! 

Etter en lang og kald morgentur så var det herlig å komme seg inn i varmen igjen. Resten av dagen har vi bare kost oss med serier og laget mat, og snart skal vi gjøre ferdig et ølbrød som har stått en lang tid til heving. Om det blir bra så kommer det selvfølgelig en oppskrift til dere senere. Nå skal jeg redigere resten av bildene jeg tok i dag. Jeg fikk så utrolig mange fine bilder, men jeg skal prøve meg litt frem med redigering og forskjellige lyssettinger, så dise kommer senere i uka. Ha en fin kveld videre alle sammen.

😀 Helene

 

 

Trent VS utrent svangerskap

Nå som graviditeten nærmer seg slutten, så tenkte jeg å gi dere en liten oppdatering på hvordan jeg har opplevd det å være trent gravid vs mine tidligere svangerskap. Jeg var på forhånd ganske spent på hvordan det skulle gå både med å vedlikeholde treningen og ha et fremdeles sunt kosthold uten å overspise. For er det en ting jeg husker fra mine tidligere graviditeter er det hvor mye mat jeg klarte å spise i forhold til hva som er normalt for meg. 

De første 16-17 ukene trente jeg helt greit, ikke fullt like mye som vanlig ettersom jeg var mye kvalm, men det ble et par ganger i uken. De neste 10 ukene var det rolig på treningsfronten, men det var mest på grunn av omstendighetene. Først var jeg i Zambia, og når jeg kom hjem måtte jeg finne meg en plass og bo. Men hele denne tiden så hadde jeg et veldig bra kosthold, og vekten stod ganske stille fra uke 20 til godt ut i tredje trimester. Her begynte også treningen og ta seg opp, og det endte faktisk med at fra uke 32 og utover trente jeg både oftere å hardere enn tidligere i svangerskapet. 

Så alt i alt har jeg hatt et veldig mye sunnere svangerskap enn tidligere, med mye høyere aktivitetsnivå, og både sunnere og mindre mat enn tidligere. Det som overrasker meg mest er hvor lite det har hatt og si for vektøkningen. Jeg er mer eller mindre på samme vekt nå som i mine tidligere svangerskap, og kroppssammensetningen har endret seg kraftig i forhold til hva den var før jeg ble gravid. Men nå veide jeg i utgangspunktet mer enn tidligere, så vektøkningen i kilo har vært mindre enn før.

Uansett så føler meg utrolig mye sprekere enn jeg har vært tidligere, og jeg har hatt mindre plager enn noen gang. Ikke en eneste gang har jeg hatt vondt eller ubehag i korsryggen, og det er egentlig ganske utrolig! I tillegg så har energinivået mitt vært mye høyere, og halsbrannen har bare vært en brøkdel av hva den har vært tidligere. Denne gangen har det egentlig bare vært de siste fire ukene som har vært tunge, ellers så har den generelle formen min vært langt bedre enn jeg kunne forventet meg av mitt femte svangerskap. Så min konklusjon må være at det absolutt er verdt å legge en god innsats i å holde på både treningsvaner og et sunt kosthold gjennom svangerskapet. Det vil ikke nødvendigvis påvirke vekta i like stor grad som du ønsker, men jeg skal love deg at u kommer til å føle deg mye bedre gjennom svangerskapet! 

😀 Helene

Med Indisk på menyen

Da jeg traff drømmemannen på ferie i Curacao var vi ute å spiste hver eneste dag. Jeg elsker indisk mat, så vi lette etter en god indisk restaurant der, men dessverre så fant vi aldri det før vi måtte reise hvert til vårt. Så da lovet han å ta meg med på en indisk plass neste gang vi møttes. Første gang ble på Mother India i Kristiansand, og etter dette har indisk mat blitt vår greie. Vi har vært på indiske restauranter i hver by vi har vært i, og det har etterhvert blitt ganske så mange. Nå som han er i Haugesund for første gang, så må vi selvfølgelig legge turen innom kaien for å prøve oss på India Gate.

Med en baby som kan komme når som helst så fant vi ut at vi like gjerne kan dra idag, og jeg har også lest at sterk mat kan sette igang fødselen, så sånn sett slår vi to fluer i en smekk. Jo nærmere termin jeg kommer, jo mindre gruer jeg meg til fødselen, og nå er jeg der at jeg bare vil ha det igang. Jeg har fått nok av halsbrann, kvalme og urolige netter, ikke det at jeg kommer til å få mere søvn når babyen er her, men det er bare på tide å starte neste kapittel. 

Disse bildene er fra et av våre restaurantbesøk i Glasgow, og det er en av de beste plassene vi har vært på. Det var en moderne plass med litt annerledes utvalg enn det jeg er vant med, men maten smakte helt himmelsk. Min vegetarrett bestod av mange forskjellige småretter, så jeg fikk smakt på så mye godt fra menyen. Jeg mener å ha vært på den indiske plassen i Haugesund før, men jeg kan faktisk ikke huske så jeg er veldig spent på hvordan maten er der. Nå er vi straks på vei ut dørene, jeg ville bare stikke innom med en liten oppdatering først! 

 

😀 Helene

En spennende uke

I dag har vi fartet rundt på jakt etter solskjerming til leiligheten. Her er det jo store vinduer i mesteparten av rommene, og man ser litt vel godt inn her fra veien. Så persienner eller lignende har vært høyt oppe på listen over ting som skal fikses. Etter en sjekk på nettet over lokale leverandører, så bestemte vi oss for to plasser som var verdt et besøk. Vi hadde i utgangspunktet bestemt oss for plissegardiner, men ble anbefalt å gå for en variant som heter Duette gardiner i stedenfor. Det er noe av det samme, men de er satt sammen av to lag med stoff, så kvaliteten er enda bedre. Vi har bestillt befaring med måltilpasning, og forhåpentligvis så vil vi ha solskjermingen oppe iløpet av neste uke! 

Garderobeskapene mine har også ankommet lageret, så nå venter vi bare på at montørene skal ringe for å avtale dag til å sette de opp. Det er så utrolig digg nå som ting begynner å falle på plass i leiligheten. Vi har også fått opp taklamper, kastet masse søppel og kjøpt masse småting for smartere oppbevaring, så det har vært en produktiv start på uka. 

Jeg er også rimelig overbevist om at dette er uka hvor baby Bennett vil bli født. På fredag er jeg 40 uker på vei, og jeg har vært skikkelig dårlig de siste dagene. Nesten hver natt er jeg overbevist om at det er fødselen som er i gang, men så viser det seg å bare være plagsomme kynnere med påfølgende kvalme og uvelhet. Jeg begynner virkelig å se frem til dette er ferdig og jeg kan fortsette med mitt vanlige liv igjen! Jeg skal holde dere oppdaterte, bloggen blir den første plassen jeg annonserer fødselen på, etter at familie og nære venner har fått beskjed såklart. Vi blogges!

😀 Helene

Pasta med egg og pesto

Da er jeg tilbake etter en bloggfri helg. Fredag morgen hentet jeg min kjære på flyplassen, så jeg har ikke vært mye på sosiale medier etter det. Men nå er jeg tilbake med daglige innlegg igjen, så det er bare til å følge med fremover. I dag ville jeg dele denne herlige lunsj skåla med dere, den har stått på menyen flere ganger denne uka, noe dere som følger meg på Snapchat kanskje har fått med dere. 

I min skål er kyllingen byttet ut med et kokt egg, og retten er like enkel å lage som den er god å spise. Alt du trenger er fullkornspasta, noen buketter med kokt brokkoli, 1 spiseskje med pesto, cherrytomater og ett kokt egg. Jeg pleier å dele egget både på tvers og langs i eggekutteren for å få det i passelig små biter. Bland alt sammen i en skål, og vips så har du en sunn og enkel lunsj eller middag. Jeg lager ofte skåler som dette med forskjellige grønnsaker, karbohydratkilder og proteinkilder, og de er en storfavoritt  når jeg vil ha noe enkelt. 

Det er ikke ofte jeg står for maten når mannen er her, han er heldigvis for meg veldig glad i å være på kjøkkenet. Rettene han lager er hakket mer avanserte enn mine, og plutselig er kjøleskapet fylt opp med ingredienser jeg ikke aner hva jeg skal bruke til. Jeg skal prøve å få med med i hvertfall en av oppskriftene hans her på bloggen til dere i løpet av de ukene han er her. Nå blir det film og avslapping på oss resten av kvelden, og så er det bare til å vente på at lille baby skal melde sin ankomst snart! 

😀 Helene