Sommer ,sol og snacks

For en nydelig uke vi har hatt på Sørlandet! Endelig har gradestokken kommet over 20 grader, og jeg har fått mine første bad i sommer. Vi har grillet hver dag, og jeg har hatt massevis av tid til å sole meg i hagen. Jeg mister ofte appetitten i varmen, så istedenfor å lage store måltider, pleier jeg og småspise i løpet av dagen.Det som frister meg mest, er søte og saftige frukter, og nå har jeg fått skikkelig dilla på jordbær. Faktisk så har jeg spist det hver eneste dag hele uka. Sammen med nøtter og en skyr, så blir det et sunt lite mellommåltid som er akkurat passelig mettende i sommervarmen. 

Selvom jeg har hatt mye tid til å nyte sola, så har det også vært en travel uke. Det er så mye som må ordnes før jeg reiser, så jeg har brukt tiden i sola til telefonsamtaler, mailer, og pakking. Terrassen min er fylt opp med søppelsekker fulle av klær som skal flyttes til Karmøy, og i stuen står alle kassene stablet opp langs veggen.

Etter mye stress så har vi nå bestemt oss for å sette flyttelasset på et lager i Kristiansand, for så å flytte det når jeg kommer tilbake fra Zambia. Den avgjørelsen lettet mye av stresset som har vært, så nå får jeg konsentrert meg om å forberede meg til reisen og bryllupet. Det er et kapittel helt for seg selv, og jeg skal snart oppdatere dere om hva som skjer der både med kjole og planer. Ha en fin lørdag i sola alle sammen.

😀 Helene

Drømmen om leilighet

God søndags morgen dere! Denne helga har gått med til pakking, så nå står hele leiligheten her på hodet. Det er under to uker til flyttelasset mitt skal vestover til Karmøy, men jeg vet enda ikke hvor jeg skal gjøre av det. Håper er fremdeles at det skal ordne seg med drømmeleiligheten, men alternativet er å sette alt på lager frem til jeg kommer hjem igjen i August. (Leilighet på bilde er en som ligger til salgs på Finn.)

All denne pakkingen og flyttingen har fått meg til å virkelig lengte etter en egen plass igjen. De siste to årene så har halvparten av tingene mine stått lagret rundt forbi, og jeg savner et sted hvor jeg kan henge opp lampene mine, bilder, og gjøre det til et skikkelig hjem. Jeg har så mange fine møbler og ting jeg savner, og jeg gleder meg også til å kunne innrede hjemmet videre med nye delikate møbler. Bare det å ha sin egen plass igjen ville vært helt fantastisk.

Hele morgenen har jeg sittet å surfet på interiørsider, og særlig på Ellos Home.  Det er så utrolig mye fint her, og alt passer perfekt sammen med det jeg har fra før av også. Akkurat nå er drømmen om leilighet så stor, at jeg har flyttet hele mitt indre fokus på å finne drømmeplassen. Jeg bruker ofte blant annet visualiseringsteknikker for å manifestere mine ønsker, så her har jeg laget en collage av leiligheten og stilen på interiøret jeg ønsker meg. Send meg gjerne gode tanker, og ønsk meg lykke til med å kapre drømmeleiligheten.

😀 Helene

Ingefær og Surf Kombucha

Fredag kveld og de to minste gutta er på overnatting hos tante og søskenbarn. De to eldste gutta har vært ute med venner, og jeg har vært hjemme alene siden jeg sluttet på jobb klokka to. Alt har ligget til rette for en nydelig og produktiv dag, men istedenfor så har jeg ligget på sofaen helt siden jeg kom hjem. Det er den berømte svangerskapskvalmen som har slått meg ut i dag, og det ser ikke ut som om den kommer til å avta med det første. I mine to første svangerskap så kastet jeg opp hver dag i ni måneder, og jeg begynner å bli redd for at det samme skal skje nå. 

Det eneste jeg har lyst på når jeg er dårlig er ingefær og kullsyreholdige drikker, og her om dagen kom jeg over noe som kalles for Surf Kombucha. Det var den perfekte drikken for meg, akkurat passelig kullsyre, ikke for søt, ikke for mye smak, og en god dæsj med ingefær.

 

Surf Kombucha er en fermentert te som er full av gode bakterier som gjør kroppen din godt. Jeg har ikke satt meg så veldig inn i hva denne fermenterte teen skal gjøre, men god var den, og absolutt den som har hjulpet best i mot kvalmen av alt jeg har prøvd. Den eneste ulempen er at den koster en liten formue, og jeg må også kjøre langt til den ene butikken i Kristiansand som har drikken. Jeg har sjekket ut oppskrifter på å lage denne selv, men da trenger jeg en «kombuchascoby». Og så virker hele greia litt komplisert å lage også. Er det noen av dere som har erfaring med å lage fermetert te? Eller som vet hvor jeg kan få tac i en «Scoby»?

😀 Helene

Halvgrove pestosnurrer

Disse saftige, grove pestosnurrene ble godt likt her i huset, og hele brettet forsvant i løpet av en time. De er supre i nistepakken, eller som tilbehør til en frisk salat. Jeg har bare brukt ost og pesto som fyll, men man kan også tilsette soltørkede tomater. Eventuelt erstatte osten med tomatene dersom du ønsker en vegansk variant.

Til 16 snurrer trenger du:

3,5 dl havremel

 • 4,5 dl hvetemel
 • 50 g gjær
 • 3,5 dl lunkent vann
 • 2 ss olje

Løs opp gjæren i lunkent vann, tilsett olje og littegrann salt. Tilsett melet, og elt sammen til en luftig deig. La deigen heve til ca dobbelt størrelse. 

Kjevle så deigen ut til en tykk rektangel. Smør pesto på hele rektangelet, og dryss over ost. Rull deigen sammen fra langsiden og ned, slik at du får en lang pølse. Del den opp i like store emner, og sett dem på et stekebrett med snittflaten ned. Stekes på 180 grader i 15-20 minutter.

😀 Helene

 

Det beste med 17 mai

Det beste med nasjonaldagen er når den er over. Når jeg kan slenge meg ned på sofaen, småkvalm etter is og kaker, med verkende føtter etter altfor høye heler, og la Netflixen underholde meg resten av kvelden.

Jeg skulle ønske jeg hadde noen flotte bilder å dele med dere, men jeg har hverken bunad(en vakker dag skal jeg få med den etterlengtede bunaden), eller tid til å posere i finstasen. Klokka halv ni på morgenen springer jeg fremdeles rundt i villrede over hva jeg skal ha på meg, samtidig som jeg prøver å fikse hår og frokost til gutta, og få de ut døren tidsnok til barnetoget. Mitt eget hår kan jeg bare glemme å stelle, og jeg har derfor innført en hattetradisjon på 17 mai som sparer  meg for mye hodebry.

Ellers har dagen gått som den gjør for de fleste familier. Med barnetog og kaker og leker på skolen, etterfulgt av grilling med familien. Borgertoget ble droppet i år, og det er jeg glad for nå. Kjenner meg rett og slett helt tappet for energi, og sier med det takk for i dag, og gratulerer med dagen Norge!

😀 Helene

Leserspørsmål om graviditeten

Wow for en respons jeg fikk på innlegget mitt i går! Utrolig gøy å se så mange engasjerte, og tusen takk for alle gratulasjonene. Jeg har fått en god del spørsmål om graviditeten, både på snap, mail og messenger, så for første gang har jeg nå laget et innlegg hvor jeg svarer på spørsmål fra dere. Si ifra om dere liker det, så vil jeg gjøre det oftere!

Var graviditeten planlagt?

Som jeg skrev i innlegget i går så var ikke babyen planlagt. Vi hadde tenkt å vente et år eller to, men nå som det skjedde så er vi allikavel utrolig glade og takknemlige.

Skal dere utsette bryllupet? 

Vi var inne på tanken om å fremskyndte bryllupet, og vi har også snakket om å utsette det, men vi bestemte oss for å gjennomføre som planlagt. Datoen vi har valgt

er veldig spesiell for meg, så får jeg heller bli en gravid brud. Mannen er overlykkelig for det, og synes det blir enda mer spesielt slik. 

Hva sier guttene dine til at du er gravid?

De to eldste synes det er ganske uinteressant, de har spurt litt om praktiske ting, men ellers så er det ikke så spennende. De to minste derimot gleder seg kjempemye og snakker om babyen hele tiden. Særlig minsten er fornøyd, og han gleder seg stort til å endelig kunne bli storebror han og.

Kommer dere til å få flere barn?

Inntil nylig så har jeg sagt at det bare blir ett barn. Men nå har jeg begynt å tenke på hvordan denne lille attpåklatten kommer til å vokse opp nesten som et enebarn, og det er ikke noe jeg ønsker for h*n. Faren ønsker seg mange barn, og hadde det vært opp til han hadde vi sikkert fått minst fire til. Så vi får se, kanskje jeg bestemmer meg for en til etter denne, men jeg tror egentlig dette blir siste.

Håper du på at det blir jente denne gang?

Med fire gutter fra før, så skjønner jeg at de fleste tror jeg ønsker meg jente. Men helt ærlig så har jeg ingen jentedrøm, men for faren derimot så er det viktig å få en gutt. Så jeg håper dette blir en liten gutt som kan være med han overalt, og overta gården når han blir voksen slik skikken er i Afrika.

Hvor skal barnet vokse opp?

Jeg har alltid sagt at jeg vil flytte fra Norge, så dette barnet skal vokse opp i Zambia som en ekte afrikaner. Livsstilen der er så annerledes enn her i Norge, og det å ha barn der er noe helt annet. De springer rundt ute hele dagen, vokser opp i hjemmet med en stor familie, en Nanny og mange voksne som deler på ansvaret. Jeg kommer til å fortelle mer etterhvert om hvordan livet på gården i Zambia er.

Når har du termin? 

Min foreløpige termin er satt til 23 november, men etter en tidlig ultralyd så sa jordmoren til meg at jeg kunne forvente å få den satt en plass mellom 5-10 dager tidligere. Dette fordi at befruktingen skjedde helt i starten på syklusen, og ikke 14 dager senere som er det normale.

😀 Helene

Baby nummer 5 er på vei

Mye har skjedd i livet mitt siden i fjor sommer, og  siste nytt er at baby nummer fem er på vei! Det er nok mange av dere som blir overrasket nå, og helt ærlig så ble jeg like overrasket selv også. Men etter at det første sjokket hadde lagt seg, og bekymringene over alle de praktiske tingene  var satt til side, så kom gleden over å vente et barn sammen med mannen i mitt liv. 

Jeg er bare 3 måneder på vei, men ettersom dette her er 5 svangerskapet mitt, så har magen kommet ganske kjapt. Og spesielt den siste uken har den vokst veldig. Første trimester har vært preget av kvalme, oppkast, lite energi og tidlige bekkenplager, men nå begynner jeg endelig å føle meg mye bedre.

Det er mye vi ikke vet hvordan vi skal ordne enda, men ting har en tendens til å falle på plass av seg selv. Min største bekymring akkurat nå er hvordan vi skal få kjolen til å passe meg i bryllupet, men salongen jeg kjøpte brudekjolen på har lovet meg at vi skal finne en løsning, så det ordner seg nok det og!

😀 Helene

 

Ukas kjappe

Jeg skulle egentlig ikke trene idag, men kjente på formen at det fristet med en treningsøkt, så det ble en kjapp tur innom Elixia. Dette ble faktisk min 5 økt denne uka, og bonusdager som dette trener jeg ofte bare akkurat det jeg har lyst til. I dag var det tid og tilgjengelighet som bestemte økta. Søndags formiddager er ofte veldig fulle på Elixia, så jeg foretrekker å finne et rolig hjørne, sette musikk på ørene, og være i min egen lille treningboble.Økta varte i ca 40 minutter og bestod av:

 • Frontbøy 4 sett
 • Beinpress 4 sett
 • Step Up
 • Et bens Hip Thrust
 • Liggende benhev

De to første øvelsene kjørte jeg litt tyngre vekter, og et og et sett. De tre siste øvelsene gjennomførte jeg som en sirkel med 10-15 repetisjoner på hver. Det var hverken en særlig tung eller intensiv treningsøkt, men jeg følte meg allikavel bedre og fikkmer energi  etter å ha brukt kroppen. Nå etter en lang dag blir det Netflix på sofaen resten av kvelden. Ha en fin søndagskveld alle sammen!

😀 Helene

Brownie “Oreo” Ostekake

Mai måned er tiden for baking, så for første gang skal jeg dele en kakeoppskrift med dere. Det er ikke så ofte jeg baker kaker, men når jeg først gjør det så lager jeg de skikkelig usunne (unntaket er gulrot kake, her har jeg en fantastisk oppskrift med sunnere alternativ). Oppskriften på denne kaken har jeg tatt fra bakeboken «Slikkepott». AndTil en langpanne på 25*3 cm så trenger dere:

Brownies:

 •  250 g mørk sjokolade
 • 250 g smør
 • 5 dl sukker
 • 5 egg
 • 3 dl mel
 • 2 ts bakepulver

Smelt smør i en kasserolle, trekk den av platen og ha oppi hakket sjokolade.  Visp egg og sukker sammen i en bolle, hell sjokoladesmøret over og visp godt sammen. Sikt over mel og bakepulver, og rør godt til en glatt og klumpefri røre. Hel røren i formen, stek kaken midt i ovnen på 170 grader  i ca 40 minutter. Sett kaken til avkjøling før du starter på ostekremen. Oreo ostekrem:

 • 200 g hvit sjokolade
 • 400 g Philaelphia ost
 • 3 dl fløte
 • 110 g sukker
 • 1 ts vaniljesukker
 • 2 gelatinplater
 • 100 g Oreo kjeks

Finhakk sjokoladen og smelt den over vannbad.  Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Bland kremost, fløte, sukker og vaniljesukker i en bolle, og visp den til en glatt krem. Klem vannet ut av den bløtlagte gelatinen, og sett den i en kopp i et vannbad. Jeg pleier å koke en liten gryte med vann og sette koppen i,  og så røre gelatinen til den er helt rennende. Hell den i en tynn stripe i osteblandingen, og visp godt underveis.  Hakk opp kjeksen og bland den inn i røra, før du brer den utover den avkjølte brownien. La kaken stå til avkjøling over natten. Tips: Brownies oppskriften er den beste jeg har laget, så denne kan fint lages uten ostekremen på toppen og!

:D Helene

Love shoot med Fotograf Ingvild Kolnes

Tidligere i år kom jeg over en bryllupsfotograf som jeg falt helt pladask for. Jeg begynte å følge henne på Instagram, og etter noen dager så kom det opp en Love Shoot Giveaway med henne. Jeg var selvfølgelig kjapp med å melde meg på, og tror dere ikke jeg vant også! 

 

Bildene ble akkurat det jeg hadde håpet på; naturlige og  ekte. Når jeg ser på bildene så føler jeg at det bare er så oss. Fotografen har klart å fange opp følelsene og stemningen i bildet, hvordan vi er sammen med hverandre. Harmoniske, varme og med en dyp følelse av ro. Det er ingenting tilgjort over bildene, bare helt enkelt og vakkert oss.

En liten titt på hjemmesiden til fotograf Ingvild Kolnes gir deg med en gang en pekepinn om hva du får (link i notat):

 

Fotografering av de utradisjonelle, bohemske og av de som som vil gjøre ting på sin egen måte. Av det forelskede paret som planlegger et personlig og avslappet bryllup. Av bruden som vil oppleve verden. Og av de som ønsker å fokusere på det naturlige, romantiske og unike.

 

 Bildene er tatt på Flekkerøya, på en plass som heter Skylleviga. Vi fikk så utrolig mange fine bilder, og det var vanskelig å plukke ut bare noen få til å vise dere her på bloggen. Nå gleder jeg meg bare til vi får oss vår egen leilighet slik at vi kan få opp noen av bildene.

😀 Helene