Sjekkeliste før Zambia turen

Nå er det under 2 måneder igjen til vi reiser til Zambia, og listen over ting som må gjøres har vært milelang. Ekstra travelt er det så klart siden vi har et bryllup og planlegge der nede også, men selv uten reisen er det mye å ordne. Det viktigste å få på plass tidlig er vaksineringen, og denne uken startet vi med første dose av vaksiner. Når man skal være lenge i et land som Afrika så trenger man både Hepatitt A og B vaksine, denne må tas to ganger innen avreise og man må derfor starte ca 8 uker før man drar. Alle voksne må ta en oppfriskningsdose av Difteri/Stivkrampe sprøyten, og vi må også ha Gulfebervaksine. Sistnevnte er ikke påkrevd ved reise i Zambia, men skal du for eksempel mellomlande i Sør Afrika så krever de sertifikat på at du har tatt vaksinen. Og med tanke på at vi skal vi skal være så mye i Afrika så er det uansett en viktig vaksine og ha. Nærmere avreise må vi også ha en Tyfoidfeber vaksine, og guttene skal også få anti malaria tabletter.

   

Så er det passene som må være på plass, og vi har time på passkontoret i dag. Mitt holder heldigvis et år til, så det er bare guttene som må få sine oppdatert. En annen ting vi må ordne er reiseforsikring. En standard forsikring gjelder bare for opphold rund 30-40 dager, og det er ikke alle som gjelder i Afrika.  Men nå har jeg funnet en veldig god hos Frende, som gjelder i hele Verden i 75 dager! I tillegg så har jeg også en veldig god Internasjonal forsikring gjennom svigerforeldrene mine, og den dekker absolutt alt av uhell og sykdom i utlandet. 

Så er det pakkingen til turen som er et aldri så lite problem. Jeg har en 30 timers flytur foran meg, alene med fire gutter og en brudekjole, så jeg vil ikke pakke så mye. Samtidig så er det veeeeldig begrenset hva jeg finner av klær og hygieneartikler i Zambia, så jeg trenger endel og. Det er «vinter» der når vi kommer ned, og selvom temperaturene på dagtid ligger på rundt 25 grader, så kan det bli ned i 5 grader på kveldene og nettene. Planen er å få plass til alt i en stor koffert, og en håndbagasje, men jeg har en mistanke om at det er litt vel optimistisk å tro. Er det noen som har reist lagt med barn som har noen gode tips til meg?

 

😀 Helene

Avocado eggrolls

Disse nydelige avokadorullene smakte jeg for første gang på The Cheesecake Factory i Los Angeles. Vi bestilte dem som en forrett, og jeg ante ikke hva jeg kunne forvente meg, men de var så utrolig gode. Så da jeg nylig kom over en oppskrift på dem så måtte jeg prøve å lage de. Oppskriften skal være den samme som de bruker på The Cheesecake Factory, og til ca 10 ruller trenger du:


 

  • 1 dl vegetabilsk olje
  • 2-3 avokadoer
  • ca 2-3 ss soltørket tomater
  • 1/2 rødløk
  • 2 ss fersk koriander
  • saften av 1 lime
  • 8-10 små vårrull ark (filodeig)

 

Skjær avokadoene i terninger og ha de oppi en bolle. Hakk opp rødløken, fersk koriander og soltørka tomater, og hell det oppi bolla sammen med avokadoen. Skvis saften av 1 lime over og bland godt sammen. Du kan gjerne ha litt salt og pepper på også.  

Bruk de minste vårrullarkene du kan finne, jeg fant mine i frysedisken på Kiwi. Legg 1 s av avokadoblandingen midt på deigen, og rull dem sammen som en vårrull. Klikk HER for å se hvordan jeg ruller dem. Stekes gyldne ved 225 grader, eller friteres i olje.

😀 Helene

En viktig avgjørelse er tatt

God søndag alle sammen! I dag har jeg hatt en herlig sløv morgen, egentlig så har hele helga vært sløv. I går var guttene på speiderleir, i bursdagselskap og i gutteklubb, så jobben min var å kjøre rundt og hente og levere til de forskjellige plassene de skulle.  Og med en slik lørdag fant jeg ut at det passet godt å ta en bake/kokkeleringsdag. Dere som følger meg på snap har allerede fått med dere noen av godsakene jeg lagde, og oppskriftene kommer ut på bloggen til uka. Så det er bare til å følge med! Ellers så har jeg tatt en svært viktig avgjørelse som har blitt utsatt litt for lenge. Bare tre måneder før bryllupet så har vi endelig bestemt oss for hvor vi skal ha det. Og til min store glede så falt valget på gården vår. Vi har åtte digre låvebygninger, og en av disse skal vi gjøre om til et fantastisk bryllupslokale med tyll og lys rundt bjelkene. Det blir en blanding av bohemsk og rustikt med mange personlige innslag. Maten blir en tradisjonell afrikansk barbeque (Braai), med helgrillet lam på spyd, og lammene blir slaktet selv fra flokken som hører til på gården. Som dere vet så er jeg vegetarianer, så vi skal ha et eget bord med smakfulle vegetariske retter, risottoer, salater og tilbehør.

Selve vielsen vil foregå under åpen  himmel på en av de store åkrene våre. Jeg fant den perfekte plassen da jeg var der i sommer, og her skal vi lage en vakker bue til å bli viet under. Vi har enda ikke bestemt oss for hvordan vi gjør det med sitteplasser her, men vi vurderer å bruke høyballer som vi legger hvite duker over. Jeg har funnet så mye fint på Pinterest her, det er så mange muligheter at det blir vanskelig å bestemme seg. Men det kommer til å bli akkurat det bryllupet jeg har drømt om, avslappet, personlig, og en feiring av oss sammen med venner og familie.

😀 Helene