Vegisterkaker

Julemiddagen min pleier å bestå av tilbehør. Kalkun  og medisterkaker til gutta, og rosenkål, rødbetsalat, soppstuing, søtpotetpai og flere andre vegetariske delikatesser til meg. I år bestemte jeg meg for å lage en egen vegetarisk rett, og valget falt på disse herlige vegisterkakene fra Veganmisjonen. De er enkle å lage, og passer ypperlig til resten av julemiddagen, enten du spiser kalkun, eller bare tilbehøret.

Bilder fra veganmisjonen

vegisterkakerseriew1000

2 dl hvit ris + 4 dl vann + 1 ts salt

1 stor blomkål (ca 700 g)

2 dl små havregryn

1-2 ts vegansk buljongpulver

1 ss rårevet ingefær ( jeg brukte endel mer)

ca 1 ts revet muskatnøtt

pepper og salt (smak til)

Kok ris etter anvisning på pakka, og kok blomkålen mør. Bland sammen i en bolle  med de øvrige ingrediensene, og mos blandingen godt sammen med en stavmikser. Form vegisterkaker i ønskelig størrelse,  og stek dem i pannen til de er gyllenbrune på begge sider. img_3617

Jeg ble veldig fornøyd med mine vegisterkaker, selvom de ikke så fullt så fine ut som veganmisjonen sine! Noen justeringer må til når jeg lager de på nytt igjen på julaften, blant annet litt mer krydder. Ellers så ble de perfekte, og jeg kommer garantert til å bruke denne oppskriften året rundt.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Jeg skal aldri tilbringe vinteren i Norge igjen!

Det har vært en mild vinter i år. Det er ikke mange dagene at gradestokken har ligget under frysepunktet, og vi har blitt spart for de verste regnbygene også. I hvertfall i forhold til det jeg har vært vant til fra Vestlandet. Men uansett hvor mildt det er, så trives jeg ikke i Norge i vinterhalvåret. Jeg vil være ute, jeg vil leve ute, og jeg vil gjøre det uten å fryse. For hvert år som har gått så har trangen min til å flykte fra det gråe, triste landet vårt blitt større. Hver vinter de siste åra så har jeg sagt at dette er den siste vinteren jeg tilbringer i Norge. Mangelen på sol og varme gjør meg depressiv.img_2638Men samtidig så elsker jeg våren og høsten her, og sommeren i skjærgården her helt fantastisk. Så jeg har ikke ønsket å flytte helt, bare ha min egen lille plass som jeg kan reise til i de mørkeste vintermånedene. En plass langt ifra alle andre, et fredelig sted hvor jeg kan jobbe med bloggen min og skrive artikler. Et sted hvor tiden står stille og jeg kan bruke dagene til å meditere, gå lange turer, nyte naturen og stillheten, få meg en liten grønnsakshage hvor jeg kan dyrke avocado og mango. img_2668img_2628Nå har jeg fått meg det stedet. Drømmeplassen som jeg ikke trodde jeg skulle få før om mange år til enda. Nå reiser jeg ned for aller første gang om nøyaktig 7 dager til. Hjem… til mitt andre hjem. Til en liten afrikansk hytte som venter på å bli tatt i bruk av meg og Mr. Perfect. 40 kilometer fra grensen til Kongo, i en liten landsby i Zambia ligger mitt andre hjem.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Grønn Quinoa salat

Quinoa er en frøsort med høy proteinkvalitet, og er et «must have» for veganere og vegetarianere.  Den inneholder alle de essensielle aminosyrene og er særlig rik på aminosyren lysin, den aminosyren som kornvarer ikke har så mye av. Quinoa kan brukes i stedenfor ris og pasta, eller brukes kald i salater og smoothier.img_3008

Jeg er storbruker av quinoa i matlagingen, og denne lune salaten er både mettende og næringsrik. Alle ingrediensene er kjøpt på matbutikken på hjørnet, og herligheten tar under 15 minutter å lage. Man trenger nemlig ikke sjeldne ingredienser eller lang tid for å lage gode vegetarretter. Ti denne salaten trenger du:

 • Quinoa
 • Brokkoli
 • Hjertesalat
 • Grønne oliven
 • Gresskarkjerner
 • Alfaspirer
 • Sitronsaft

img_2568

Kok quinoa etter anvisning på pakken. Del brokkolien i buketter, og damp den i en egen gryte. La det stå å kjøle av seg imens du lager resten av salaten. Bland oliven og hjertesalat i en tallerken, fyll på med brokkoli og quinoa, og strø over gresskarkjerner og alfaspirer. Skvis saften av en halv sitron over, og smak til med salt og pepper. Håper det smaker!

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

500 rep challenge

For noen måneder siden så satt jeg i sammen en treningsøkt med totalt 500 repetisjoner,  av det jeg mener er de beste kroppsvektøvelsene som finnes. Det er også de seks øvelsene som mine egne treningsprogram bygger på, og som jeg jobber med i mange forskjellige variasjoner. Øvelsene er geniale fordi de kan tilpasses til alt, fra nybegynneren som aldri har trent før til den sterkeste mannen i gata. img_3588

Økta jeg hadde satt sammen bestod av;

 • 100 Knebøy
 • 50 Pullups
 • 50 Pistol Squats
 • 100 Pushups
 • 100 Splittbøy
 • 50 Dips
 • 50 Toes to bar

 

img_3529Treningsøkten ble gjennomført i rekkefølgen over, hvor jeg måtte bli helt ferdig med en øvelse før jeg kunne gå videre til neste. De fleste øvelsene kjørte jeg med repetisjoner på 10 av gangen, men på pushup måtte jeg ta de siste 20 i sett på 5 og 5. Pullups brukte jeg strikk på, og armhevingene startet jeg strake, men måtte raskt gå over til å ta dem på knærne. Knebøy og splittbøy ble gjennomført med stang på henholdsvis 20 og 15 kg, og Toes to Bar klarte jeg bare 10 av før jeg måtte gå over til hengende benhev. 

img_3577

Men totalt sett så gikk økta overraskende lett, nesten litt for lett! Særlig på benøvelsene, der kan jeg lett hive på litt ekstra vekter neste gang. Total tid på hele økta var 1 time og 15 minutter, og her var det pushupen som krevde lengst pauser. Det var en herlig økt å avslutte uka med, og det blir definitivt ikke siste gang jeg gjør den.

Så håper jeg at noen av dere lesere har lyst til å prøve dere på denne økta. Jeg har lyst til å sette den opp i en litt lettere variant, som de aller fleste kan prøve seg på. Eventuelt så kan dere ta litt færre repetisjoner. Hva tenker dere om det? Noen som er med på utfordringen?

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Magisk morgen i soloppgang

Disse bildene var ikke ment for bloggen, men de ble så fine at jeg ikke kunne la være å vise de til dere også. Vi reiser hjem til familien til Mr.Perfect i romjulen, og må ha klart  «Save the Date» card for bryllupet vårt  innen vi drar. Plutselig gikk det opp for oss at vi ikke har så mye tid på å få laget disse kortene, så i går kveld planla vi å ta noen bilder i soloppgangen der vi pleier å ha morgenkaffen vår.

Så snart guttene var sendt til skolen i dag morges, så hev vi på oss jakker og gikk ned til stranden. Jeg tok meg ikke tid til å stelle meg, hev bare på meg en stor jakke og et skjerf, og prøvde å rekke ned før sola stod opp. Vel nede på brygga kunne vi se at det lå an til å bli en vakker soloppgang, men vi begynte å ta bilder med en gang for å få det unna. Imens vi knipset, så ble himmelen rødere og rødere. Luften var iskald og frosten skinte i plankene på brygga. Soloppgangen var bokstavelig talt magisk, og bildene endte opp med å bli så mye bedre enn forventet. Nå gleder jeg meg bare til å få kortene i posten, og krysser fingrene for at vi får dem før vi reiser!

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Smoothieerstatning og overkroppsøkt

Halvveis i uka, og jeg er i uke 3 av treningsprogrammet mitt. Sykdommer og besøk har hindret meg i å følge den oppsatte planen helt, men jeg henger fortsatt på. Og, så lenge jeg får resultater så er jeg storfornøyd. Denne overkroppsøkten er den jeg liker aller best nå for tiden, og renegade row har blitt en ny favoritt hos meg. Økta ser slik ut;

 • Pullups 5*5
 • Pushups på treningsballer 5*5
 • KB Renegade Rows 8*4
 • KB Pushups 8*4
 • TRX Abs 10*3

img_3256

Jeg har vært uten blender i flere måneder nå, og erstatningen min for smoothie har vært fersk juice, litt frukt og skyr eller fyldig yoghurt. Selv så føler jeg ikke at det gir meg den samme energien som en frisk smoothie fylt med masse bær og grønnsaker, men det er et godkjent alternativ, og veldig lettvint. Men i går så fikk jeg endelig hentet food prosessoren min, så nå er det smoothie til frokost hver dag igjen.img_3210

Jeg får ofte spørsmål fra både lesere og PT kunder om hva slags mellommåltider jeg anbefaler, så jeg tenkte å lage en liten sak om dette til dere. Har dere noen gode forslag til sunn snacks eller mellommåltider jeg burde ha med? Send meg en melding eller kommenter under saken, jeg synes alltid det er gøy å få tilbakemelding fra dere lesere!

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook