En perfekt ukestart

Jeg bor rett ved sjøen. Hver morgen når solen står opp ser jeg ut av vinduet, ser hvordan solen speiler seg i sjøen og i sjøbodene nede ved brygga. Jeg ser akkurat ikke sola her fra vinduet mitt, det er et par hus som står i veien. Hver morgen ønsker jeg og gå ut for å se på solen komme opp over horisonten. Og i dag fikk jeg meg endelig til å gjøre det! img_2690Guttene var ute av døra lenge før skolen startet, så jeg hev på meg noen varme klær, tok med meg teppe og kaffe, og satt meg ned på brygga. Det var mildt ute, sola blendet meg med de skarpe strålende. Sjøen badet i et knallgult lys, vannet var blikkstille, luften uten en lyd. img_2576 Jeg vet ikke hvor lenge jeg satt der nede, en halvtime, kanskje mer. Men det var nok. En halvtime i den klare, friske sjøluften er nok til å føle seg bedre. Til å fylle på med negativt ladet ioner, balansere kroppen, og føle seg friskere og mer energisk. I hvert fall hvis man har en liten halvtime hver dag.img_2575 Dette er det viktigste jeg gjør for helsen min, det å være ute i frisk luft. For meg er det minst like viktig som å spise sunt og trene regelmessig. Jeg har vært veldig flink både med trening og kosthold i det siste, men det er først når jeg kommer meg ut i naturen at jeg føler meg skikkelig sunn og frisk. Det er det som gir meg det lille ekstra av motivasjon og overskudd. Det ble en fin start på uka, det skal bli flere av disse i vinter

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Slik trener jeg!

Jeg har egentlig aldri fulgt et langvarig treningsprogram, og heller aldri sett behovet for det. Så lenge jeg har hatt det gøy med treningen, og hatt den fremgangen jeg er ute etter, så har det ikke vært behov for å følge et nøye planlagt oppsett. Treningsgleden og friheten til å kunne trene akkurat det jeg har lyst til har veid mye tyngre enn å sette meg et konkret mål.

Men jeg har lenge tenkt på å sette treningen mer i struktur, i hvertfall for en liten periode. Og det har jeg endelig fått meg til å gjøre. Jeg mistenker at det er min nyfunne sjelero som er årsak til at dette plutselig fristet, men uansett så har jeg da satt opp et program jeg skal følge de neste tre månedene. Og det som overrasker meg mest er at jeg faktisk synes det er kjempegøy og super motiverende! Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle trives med å følge så fastsatte regler, jeg endte til og med den ene dagen med å måtte kjøre fra det ene senteret til det andre, for å trene markløft med riktig stang hahaha. Det ligner ikke meg!img_2491

Uansett, dere kommer nok til å få høre mer om dette programmet mitt fremover, fordi jeg har vært så utrolig fornøyd med det! I dag hadde jeg hviledag, men økten jeg hadde i går vil jeg dele med dere. Den bestod av:

  • Strake markløft 5*5
  • Hip thrust 5*5
  • Single leg cable deadlift 8*4
  • Back extension 10*3
  • Leg raises 10*3

Jeg har hatt en veldig rolig fase på trening de siste ukene, så denne økten kjentes meget godt idag. Så støl som det jeg er nå har jeg ikke vært på lenge! Men det føles fantastisk å være tilbake igjen.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Jeg har funnet mitt “hjemme”

Jeg har alltid vært en rastløs sjel, aldri funnet helt roen, alltid ønsket meg mer. Jeg har vært på en lang reise de siste årene og jeg har alltid stolt på min egen dømmekraft. Jeg har gjort det som har vært rett for meg, og jeg har kommet meg dit jeg vil. Jeg har jobbet med meg selv og jeg har jobbet med å få livet mitt i den retningen jeg vil. Men i sommer så kom jeg til et punkt hvor jeg innså at det manglet noe i livet. Noe jeg ikke ville finne her. Så jeg fulgte intuisjonen min og reiste til andre siden av kloden. Der fant jeg mitt hjemme. img_2423Jeg er enda ikke klar til å dele det helt, jeg mangler ord, jeg vil beholde magien for meg selv litt til. Men jeg har funnet endestasjonen på min reise, en plass som er mitt hjem, en plass jeg ikke trodde eksisterte i denne verden. En plass hvor jeg føler meg helt trygg, en dyp følelse av ro og fredfullhet. En følelse jeg har jaktet på, men som jeg trodde jeg skulle finne en helt annen plass. Sjelen min har falt til ro, og funnet sin endelige plass her i livet.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook