The small things in life

Jeg har alltid vært ei jente som vet hva som betyr noe i livet, hva som er viktig, hva som gjør meg glad. Mitt viktigste mål i livet er å være glad, lykkelig. Det var derfor jeg begynte å trene, ikke fordi jeg ønsket meg en finere kropp, men bare fordi jeg ønsket å være glad. I det siste så har jeg merket at ingenting av det jeg holder på med gir meg glede, det har egentlig bare vært stress alt sammen. Enkeltvis så liker jeg alle tingene jeg holder på med, blogging, pt jobben, kosthold og trening. Men samlet sett så har gledesfølelsen over livet mitt blitt mindre og mindre i det siste. IMG_1439I dag fikk jeg en leveranse i posten som jeg har ventet lenge på. Lykkefølelsen som fulgte da den kom var ubeskrivelig. Jeg ville ikke åpne pakken med en gang, jeg laget meg først kaffe, skrudde av musikken for å kunne konsentrere meg om øyeblikket. Kjente på følelsen av forventning og glede som vellet i meg, til tross for at jeg visste hva som var i pakken. Det var ikke gjenstanden i seg selv som vekket slike følelser i meg, men heller det at det kom fra en person som betydde noe for meg.  IMG_1359Uansett så fikk den gode følelsen meg til å tenke, når var sist jeg kjente slik en glede over noe i hverdagslivet mitt? Denne gode følelsen som en herlig treningsøkt pleide å gi meg, en tur til sjøen eller et kafebesøk i godt selskap? Alt dette er ting jeg gjør ofte i hverdagen nettopp fordi jeg synes det er så viktig å ta seg tid til de små gledene. Men følelsen som dette har gitt meg har endret seg en eller annen plass på veien.IMG_1431Kanskje fordi tankegangen min har endret seg en eller annen plass på veien. Kanskje fordi jeg har begynt å tenke for mye på målene mine, og for lite på veien som går dit. Fordi jeg har glemt at det ikke er målet som er viktig, men veien dit. Det er det du lærer og opplever på veien som er viktig, det er det som gir glede. Nå fikk jeg faktisk en liten aha opplevelse i mens jeg skrev her!! Så jeg velger å avslutte innlegget for å gå i dybden på disse tankene.

 

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

 

Min herlige helkropps treningsøkt

Høsten er den årstiden hvor jeg har best motivasjon for å trene. Energinivået er på topp etter en lang og herlig sommer, og jeg er alltid like gira på å kickstarte treningshøsten med nye treningsmål og nye programmer. Jeg fortsetter der jeg slapp før sommeren med ekstra vekter på pullups og dips, og selvom jeg har gått litt ned i styrken her nå, så er utgangspuktet for videre fremgang optimal.

Skjermbilde 2016-08-28 kl. 11.25.03

Jeg tenkte å dele en av mine favorittøkter med dere, dette er absoultt den gøyeste treningsøkta jeg har iløpet av uka. Dersom dere ønsker å prøve dere på den, går det selvfølgelig an å bytte ut pullups og dips med vekter i noen litt lettere øvelser. For eksempel liggende roing med bredt grep, og dips til kasse. 

IMG_1152

Min økt består av:

 • Pullups med vekt 2-4*6 (og så ett sett uten vekter, så mange reps jeg klarer)
 • Dips med vekt 3-5*6 (avslutter på samme måte som pullups)
 • Push up på kettle bell 5*4 (siste to sett med bare ett ben i bakken)
 • Splittbøy i TRX 15*3
 • Ett beins strake markløft 15*3
 • Valgfri mageøvelse

IMG_1161

Vektene på de første øvelsene varierer litt, nå er jeg på 7,5 kg på de første settene før jeg dropper til 5 kg når jeg ikke klarer flere. Det går på litt på dagsformen, noen ganger klarer jeg rett og slett mindre enn andre. Ettersom jeg trener overkroppen ganske tungt, så har jeg lettere underkroppsøvelser denne dagen. 

IMG_1172

Hvilken mageøvelse jeg avslutter med varierer, men her velger jeg en som er så tung at jeg bare klarer 10-15 repetisjoner i hvert sett. Eget innlegg med effektive mageøvelser kommer snart! Dersom jeg har mer energi igjen etter treningsøkten øver jeg gjerne på kroppsvektøvelser som L-sit eller leker meg litt i ringene. Nå er jeg faktisk på vei ut døren for å gjennomføre søndagstreningen min. Ha en fin dag alle sammen.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

En alenemammas bekjennelser

De dagene asså, de dagene hvor jeg bare føler meg som den aller største alenemamma klisjeen. De dagene da jeg kommer hjem til min mørke, trange treromsleilighet, finner halvspiste skåler med havregryn på gulvet. Må gå hinderløype over ransler, støvsuger og flyttekasser. En stabel av bøker flyter over på stuetbordet. Det er tid for å legge på bokbind, fylle ut elev skjemaer, ukeplaner, lekser. Må bare lage middag først. Gutta er sultne, kranglete. Hormonelle tenåringer og stridige 8 åringer går visst ikke så bra sammen. Ikke med de to imellom heller. 

IMG_1031

Prøver å rydde plass til å lage middag på den ene lille meteren med kjøkkenbenk. Blir ikke mye matblogging på meg fremover. Da må det isåfall planlegges nøye. Tomme vannglass står tett i tett på den lille benkeplassen, jeg teller tolv glass totalt. Og det er bare noen timer siden siste oppvaskmaskin var ferdig.

Middagen glir ned i stillhet etter at jeg har fått et aldri så lite raseriutbrudd etter all kranglinga. Prøver å gjøre det godt igjen med å lage vafler til dessert, vafler pleier å hjelpe mot alt. Og det gjorde det heldigvis i dag og! Guttene er stille nok til at jeg kan ta noen jobb telefoner, få igang kundene mine etter sommeren og booke inn noen nye. Smiler og er smørblid i telefonen, jobben min er å være entusiastisk og motiverende. Ferdig med telefonene og skal legge de to minste, kaoset starter igjen. Pusse tenner og ta på sovetøy, småkrangle om hvem som skal sove hvor. Gutta hopper opp i køyesenga så alle plankene raser ned. Jeg prøver å få madrassen ut for å få plankene på plass, men den sitter fast. Plasserer gutta ved siden av hverandre i den smale overkøya å går inn på rommet mitt. Legger meg under dyna som er dekorert med Lynet McQueen sengesett og griner litt. 

IMG_0981

Tørker tårene og går tilbake til gutta igjen, de ligger i senga å leser for hverandre. Jeg får madrassen ut og får plankene opp igjen. Men guttene vil helst fortsette å sove sammen. Så er det på tide å få orden i resten av kaoset. Støvsuge, på med en oppvaskemakin til, brette klær og rydde bordet. Klokka blir ti, de elsdte skal legge seg. Jeg vil sove og, men er ikke helt ferdig enda. I mitt stille sinn så forbanner jeg alle barnløse mennesker som tror de har dårlig tid.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

 

Litt sunnere vegetarpizza

En av mine guilty pleasures i matveien har alltid vært pizza. Men med litt grovere bunn og masse grønnsaker, så blir pizzaen fort sunn nok til at jeg kan nyte den med god samvittighet. Fyllet kan varieres alt etter hva du foretrekker av grønnsaker, men denne kombinasjonen er en av mine favoritter.

IMG_1068

Til deigen trenger du:

 • 3,5 dl Fibra fullkornsmel
 • 3,5 dl siktet hvetemel
 • 3 dl lunkent vann
 • 50 g gjær
 • 3 ss olivenolje

Oppløs gjæren i lunkent vann i en bolle, og tilsett så olivenolje. Bland inn resten av tørrvarene, og elt til en smidig deig. Sett deigen til heving på et lunt sted, og la den heve til omtrent dobbelt størrelse. IMG_1059

Til fyllet trenger du:

 • 1-2 ss rød chilli/lime pesto
 • 1/2 grønn paprika
 • cherrytomater
 • sjampinjong
 • 1/2 rødløk
 • soltørkede tomater
 • svarte oliven
 • revet ost til topping

Skjær grønnsakene i skiver, smør pesto ut på pizzabunnen, og legg på fyllet. Dryss revet ost over pizzaen og legg olivenen oppå osten. Dersom du ønsker en vegetarisk ost, så er Synnøve Finden sin Kongsgård fremstilt med mikrobiell løpe. Denne finnes både som revet ost, skivet ost, og som en klassisk ostehøvel ost. 

IMG_1085 

Er det noen av dere lesere som vet om flere oster som ikke inneholder animalsk løpe? Jeg synes det er så vanskelig å finne, så tips tas imot med stor takk!

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Jakten på treningsgleden

Det er ikke vanskelig å trene. Det er bare til å gå inn på et treningsenter, plukke opp en vekt, og løfte den x antall ganger. Og så gjenta det. Først på en muskelgruppe, og deretter på en annen. Og så fortsette å gjenta prosessen til du har kommet deg igjennom alle muskelgruppene du har på kroppen. 

IMG_5698

Det som de fleste synes er utfordrende, er å få dette til å bli gøy. Til å bli noe du kan glede deg til. Særlig om du ikke er den som i utgangspunktet er veldig sporty av deg så kan dette være vanskelig. Mange er i desperat jakt på den gode treningsgleden, på motivasjonen til å komme seg ut døra og inn på et treningssenter. De følger inspirerende Instagramkontoer i håp om å bli smittet av entusiasmen til de mange spreke PTene og fitnessjentene som finnes der ute. Kjøper seg nye freshe treningsklær for å få lyst til å gå på trening.

IMG_0489

Misforstå meg rett, alt dette er midler jeg selv også bruker når jeg mangler motivasjon til trene. Og er det noe som funker, så for all del, bruk det for det det er verdt! Men noen ganger kan hele denne jakten på treningsgleden ta litt for mye over. Man glemmer ut det som kanskje er enda viktigere for å klare å holde treningsvanene ved like. Nemlig disiplin. Nå er det nok mange av dere som rynker på nesene deres, dette er et ord som ufortjent blir oppfattet negativt. Men virkeligheten er den at man MÅ ha disiplin for å opprettholde jevnlig trening over tid. Dette gjelder til og med for oss som elsker å trene og som har det som en livsstil. Det er ikke alltid gøy, det KAN ikke alltid være gøy, og hvis man bare skal trene når man er motivert for det, ja da vil man heller aldri få de resultatene man ønsker.

IMG_0458

Så, er du en av de som ønsker å komme igang med trening etter sommeren men ikke har klart å finne treningsgleden? Ikke la det hindre deg, men jobb heller med å bli disiplinert nok til å klare det selv uten motivasjon!

 

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Ønsker du deg trådløse øretelefoner?

Jeg har vært så heldig å fått  meg nye trådløse øretelefoner fra nettbutikken alwaystrendy.no. Dette er faktisk mine aller første Bluetooth øretelefoner, og jeg har vært utrolig fornøyd med de så langt. IMG_0843 Øretelefonene kan enkelt kobles til mobil, nettbrett eller PC via Bluetooth, og for meg betyr det at jeg endelig kan høre på musikk imens jeg trener! Med innebygget batteri varer den trådløse avspillingen i opptil 8 timer, så her rekker man mange treningsøkter før man må lade øretrelefonene igjen!

Lyden er helt fantastisk, jeg opplever at den er veldig klar og detaljert. Med støy isolering hører du musikken veldig tydelig, og omverdenen rundt forsvinner helt. Perfekt for deg som vil være i din egen treningsboble på gymmet.IMG_0819

Øretelefonene kommer med tilpasningsmuligheter slik at de passer forskjellige ører perfekt. Og med fjernkontroll kan du styre både musikken og svare på samtaler på telefonen din.  Øretelefonene er utstyrt med en smart magnetfunksjon som gjør at de henger trygt rundt halsen din når de

ikke er i bruk.
IMG_0904IMG_0825Og det beste av alt, jeg har fått lov til å dele ut et par til en heldig leser! Trekningen vil foregå på Instagram, så følg meg der om du ønsker deg nye øretelefoner! Om du ikke blir den heldige vinneren, så er prisen på disse høytalerene 379,- kroner, her får du mye for pengene med andre ord.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Etter en hektisk uke..

Nå har jeg allerede vært en uke hjemme i Norge, og herlig land for en hard uke dette har vært! Å gå fra herlige late feriedager og rett inn i jobb, flytting og fire viltre gutter, har virkelig vært en omstilling. Særlig med tanke på at denne flyttingen er svært midlertidig og egentlig ganske så unødvendig. Jeg har vært konstant trøtt og sliten denne uka, treningen har begrenset seg til tre (u)fullverdige økter, og jeg har subbet rundt usminket i joggebukser eller treningsklær hele dagen. Litt av en kontrast til solfylte, fargerike Curacao!IMG_0897IMG_0881Men i dag så fikk jeg endelig en mulighet til å senke tempoet litt. Utmattet så klarte jeg først å sove helt til kl 10, og så brukte jeg godt over 1 time på å helle i meg nok kaffe til å kvikne litt til. Jeg tok meg en tur til Elixia  hvor jeg fikk en noenlunde grei treningsøkt, før jeg rigget  meg til ute i den nye hage min med grillmat og vin. IMG_0879IMG_0900Resten av dagen har egentlig bare forsvunnet uten at jeg vet hvor den har blitt av. Men jeg trengte nok en slik dag nå. I morgen blir nok en travel dag da jeg først har noen timer på jobb, før jeg må tilbake til den gamle leiligheten for å få vasket den ned. Men først venter en lang og god natts søvn i en diger dobbelseng med masse myke dyner og puter!

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Fokus på fremtiden

Sent på lørdag kom jeg hjem fra Karibien. Veldig sent. Søndagen stod jeg opp og begynte flyttingen til ny leilighet. Det blir ikke den vanskeligste flyttingen da den nye leiligheten er en midlertidig plass som inneholder alt jeg trenger. Men stress nok er det allikevel. Jeg må finne lagringsplass til tingene mine, pakke ned, vaske ut, ordne alt det praktiske med flyttemelding osv. Heldigvis så har jeg familie som stiller opp, men det blir kaotisk den neste uken.

IMG_0704I tillegg så starter arbeidet med å få kundene mine igang med trening etter ferien, og skaffe meg nye kunder for månedene fremover. Skolen har heller ikke begynt igjen, så jeg har fire rastløse gutter med et desperat behov for å bli aktivisert 24 timer i døgnet. Jeg visste det kom til å være mye å ta tak i etter å ha vært borte i to uker, men det var utvilsomt verdt det. Det har vært så utrolig deilig å bare ta fri fra alt og ikke tenke på noe annet enn å nyte øyeblikket. Jeg kjenner på trangen til å bare legge meg ned og drømme meg tilbake til de hvite strendene og det herlige vannet. Hverdagen føles nesten uoverkommelig ut etter å ha vært i paradis.IMG_0659 (1)IMG_0688 (1)Men så husker jeg alle målene jeg har satt meg for det neste året. De skal oppnås koste hva det koste vil. Så jeg legger vekk drømmen om å flykte fra denne verdenen, og velger å flytte hele fokuset mitt fremover. Og det viktigste målet mitt nå, er å få kjøpt meg hus igjen. Jeg valgte å leie leilighet når jeg flyttet til Kristiansand fordi det har vært kostbart å bytte eiet bolig så ofte som jeg har gjort. Men neste huset jeg kjøper skal jeg bli boende i, og nå er tiden inne for å finne et passende sted. Ønsk meg lykke til, jeg er ganske sikker på at jeg trenger det!

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Slik henter du deg raskt inn etter ferien

Uansett hvor lang eller kort ferie du har hatt, om du har vært bortreist eller hjemme, så sliter de aller fleste med å hente seg inn når hverdagen starter igjen. Dørstokken til den første treningsøkten kan føles milelang, det å komme inn i et fast spisemønster kan kreve stor innsats, eller kanskje det er døgnrytmen du sliter med? Uansett hva utfordringen din etter ferien er, så er det bare til å komme igang igjen.

IMG_9377

 • Start i dag. Jo lenger du venter, jo vanskeligere blir det. Har du ikke trent på mange uker? Kom deg inn på nærmeste treningssenter så fort som mulig, og jeg lover deg at du kommer til å føle deg bra etterpå.
 • Ikke tenk. Overtenking fører aldri til noe bra. Ikke prøv å overtale deg selv til å starte, ikke let etter unnskyldninger til å gjøre det du skal. Bare gjør det. Nå!
 • Skriv liste. Er det mange ting du trenger å ta tak i? Bruk fem minutter til å skrive ned hva du trenger å få gjort, og skriv dem i prioritert rekkefølge. Kryss av minst en ting hver dag, til du har kommet igang med alle rutinene.
 • Ikke stopp. Fortsett med disse punktene hver eneste dag til den sunne, aktive hverdagen går av seg igjen.

IMG_9415

Dette ser ikke så vanskelig ut vel? Og det er det ikke heller. Det er bare akkurat så lett som det du gjør det til selv. Og det visste du sikkert, men er det ikke godt med en liten påminnelse innimellom?

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Hvor sunn var jeg egentlig i ferien?

Som selverklært sunnhetsguru og forkjemper for å holde de gode vanene selv på ferie, så er det nok mange som lurer på hvordan jeg egentlig lever på ferie. Nå må jeg innrømme at det ble med den ene styrkeøkten i løpet avreisen min, men så måler jeg også sunnhet i mer enn bare vekttrening.

Fysisk sett så holdt jeg meg i aktivitet i flere timer til dagen. Da hovedsakelig ved å svømme med eller uten snorkelutstyr, men også lange gåturer, og en hel dags sightseeing i hovedstaden. Jeg hadde to 5 minutters økter på hotellrommet mitt som bestod av pushup, knebøy og hoppende utfall. Okay, ikke akkurat så veldig mye å skryte av, men så mye som jeg trener normalt sett så er dette mer enn nok aktivitet.IMG_0711IMG_0501  Kostholdsmessig så møtte jeg på endel utfordringer da det var vanskelig å finne spisesteder som serverte vegetarmat. Her var det ikke mange som var villige til å endre på noen av rettene slik at de ble vegetariske, og alle ble like forundret over at jeg kunne drikke alkohol men ikke spise kjøtt. Så det ble veldig mye salat og brød til middag på denne turen. Jeg fikk med andre ord ikke i meg de proteinene jeg trenger, men uansett, det er lite som skjer med muskelmassen på så kort tid. Måltidene i løpet av dagen så gjerne slik ut;

 • Frokost- 1 grov kornbaguett med oliven,bønnespirer, tapenade, grønn salat, reddiker, raspet kål og gulerot, ferskpresset appelsinjuice og oppskåret frukt.
 • Lunsj- Wrap med råkostsalat eller salat med brød til
 • Middag- Potetbåter, grillet grønnsaker og salat

IMG_0478IMG_9953Noen av dagene fant jeg restauranter som hadde bedre tilbud, og da var det gjerne fete oster som var alternativet til kjøtt. Jeg spiste også pizza den ene dagen, da med masse grønnsaker på, og jeg hadde 1 kakestykke (spiste nesten hele), og 1 iskaffe med kakao og krem. Ikke noe godtemums jeg altså! Det som gjorde at jeg kom meg opp i kalorinntak var nok alkoholen. Jeg lå på 2-4 enheter i løpet av dagen, men da som oftest i forbindelse med et måltid. Det var bare den ene dagen jeg skeiet helt ut på den fronten 😀 IMG_0472IMG_0348Alt i alt så synes jeg dette var en fin balanse både i aktivitetsnivå og matinntak. Jeg fikk kost meg med det jeg ønsket, slappet av samtidig som jeg var i aktivitet, og hadde ingen dårlig samvittighet for manglende styrketrening. Alkoholen var nok det eneste som ikke var så sunt, men med måtehold og i forbindelse med mat, så var det allikavel ikke så galt. For meg så var dette en akkurat passe sunn ferie, uten at det betyr at dette er den rette måten for andre å gjøre det på! Har du hatt en annerledes feriehverdag? Del gjerne med meg, enten i kommentarfeltet eller på mail. Jeg vil gjerne vite hvordan dere lesere holder dere i form i ferien.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook