In the streets of Punda

I går var jeg på sightseeing på øya. Eller kanskje det blir i dag for dere? Går litt i surr for meg hvordan det blir med tidsforskjeller, men jeg bruker ihvertfall enten morgenen eller kvelden på å skrive. Jeg våkner mellom kl 5-6 hver eneste morgen, og jeg er som regel ute av dørene kl 7 slik at jeg skal få med meg så mye som mulig. I går var det i hvertfall utflukt til byen Willemstad som stod på planen.

IMG_9860

IMG_9833

IMG_9831

Jeg startet dagen med frokost på stranden etterfulgt av et herlig bad i havet. Så tok jeg lokalbussen inn til byen, turen tok ca 30 minutter, og var en opplevelse i seg selv. Byen Willemstad består av bydelene Punda og Otrabanda som er bundet sammen av en diger flytende bro. Hver gang det kommer en båt, så åpne broen seg og kjører inn til siden. Så alle som er på broen når det begynner å ringe, må springe over. Ganske underholdene å sitte å se på 🙂 

IMG_9847

IMG_9829

Gatene i Willemstad er magiske å vandre i. Bygningene er malt i sjokkrosa, turkis, mintgrønn, knallgult, knæsjrødt. Fargerike dekorasjoner og gatekunst preger byen. Merengue og reggae spilles over høytalere i gatene og gir en autentisk karibisk stemning. Denne plassen må bare oppleves, byen er både vakrere og mer spennende enn det bildene viser. 

IMG_9809

IMG_9814

IMG_9824

Turistene er i fåtall, og mange av de kommer fra andre eksotiske plasser, så man får ikke den samme følelsen som man ofte gjør når man er i syden. Dette er noe annet, noe helt annet. Men nå er det ikke høysesong på øya heller da, de sier at dersom man kommer med cruise, så får man en helt annen opplevelse av plassen.

IMG_9868

IMG_9886

Jeg har i hvertfall kommet tettere inn på lokalbefolkningen. De er utrolig vennlige, hjelpsomme. Tre tilfeldige kom bort for å høre om jeg trengte hjelp når jeg skulle hjem med bussen. Det kom aldri noen buss, så det endte opp med at noen fikk meg inn på en lokal pirattaxi/buss. En stappfull gammel kassebil, sjåføren var en afrikaner med diger afro som sang for full hals til spanske rytmer. De har sitt eget språk her som er en blanding av blant annet spansk, engelsk, hollandsk og afrikansk. Papiamento kalles det, og sammen med nederlandsk så er det det offisielle språket her. Men de fleste snakker også spansk og engelsk. Og du kan betale med både dollar, euro og antilliske gyllen. En god blanding av alt. Jeg elsker denne plassen.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Trening til failure for å imponere

Jeg måtte le av meg selv i går. Som jeg sa så har jeg jo blitt kjent med masse nye folk her. Og en av de skulle jeg ut å trene med etter stranda. Han jobber her på øya som instruktør for vannsportaktiviteter, og han trener på senteret som samarbeider med hotellet her. Jeg hadde fortalt at jeg jobbet som PT, men de aller færreste vet hva det egentlig innebærer. Så han tilbydde seg selvsagt å hjelpe meg med treninga. Nå er jeg en god del sterkere enn det jeg ser ut til, og det fikk jeg plutselig et veldig behov for å vise. Kanskje fordi vedkommende var en solbrun kjekkas som jeg ønsket å imponere.

IMG_9589

I hvertfall så satte jeg i gang med en altfor tung treningsøkt. Knebøy med 55 kilo og 12 repetisjoner. Strake markløft med 70 kg, pullups til failure. Pistolsquats og pushups på rullende håndtak. I mine minimale knallrosa hotpants og korte sportstopp. Selvfølgelig etter å først ha gjennomført en oppvarmingsrutine som bestod av masse tøying i elegante posisjoner. Kanskje ikke helt relevant som oppvarming, men det så i hvertfall bra ut.

IMG_9607

Halvveis i treningsøkta så kjente jeg at dette ikke var bra. I 33 varmegrader, uten vann med meg, uten og ha trent på 5 dager, og etter å ha reist så langt. Dette var altfor tungt for kroppen min i dag. Men jeg kunne jo ikke stoppe. Ville ikke. Så jeg fullførte treningen med skjelvende muskler og knusktørr gane. Vel hjemme på rommet etter treningen så måtte jeg bare legge meg ned. Jeg kjente kvalmen dra i meg, måtte drikke litt juice og bare slappe av. Hele resten av kvelden faktisk.

Jeg følte meg ganske så barnslig der jeg lå dødtrøtt på senga kl 9 på kvelden. Det hadde jo holdt å bare være søt og sjarmerende. Vel, det ble en bra treningsøkt i hvertfall, og nå forstod jeg for første gang gutters behov for å vise triks og muskler for å imponere!

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Just go with the flow

Det har ikke blitt mye oppdateringer i sosiale medier på meg fra tropeland. Jeg har rett og slett vært for opptatt med å nyte livet her nede. Dette er en plass hvor alle har god tid, veeeldig god tid. Innsjekkingen på hotellet tok 20 minutter, bestiller du noe å drikke så kan du forvente å måtte vente i minst 15 minutter, selvom det ikke er noen andre enn deg i baren. Her er det ingen som har hastverk, til og med ikke på flyplassen. Men det er helt greit.

IMG_9446

IMG_9142

Jeg har bare slappet av jeg og til nå. Stått tidlig opp, spist frokost nede ved havet før noen andre er våkne, ligget i solstolen og nytt utsikten av de kritthvite strendene, badet i timesvis i det krystallklare, tempererte havet. Og blitt kjent med masse nye folk. For folk er vennlige her, lette å prate med. Alle kommer bort og lurer på hvor jeg er fra, hva jeg gjør her. Det er ikke ensomt å reise alene. Men det hadde jeg ikke trodd det skulle bli heller.

IMG_9126

IMG_9453

IMG_9471

Har liksom ikke fått tatt så mye annet enn palmebilder til nå. Og ett bilde av Mr.Iguana og familien hans. For de kryr det av her! Og så slenger jeg med noen bikinibilder av meg selv som er tatt i Norge. Bare sånn siden jeg ikke har fått tatt noen her 🙂 Så sier jeg takk for nå, og legger fra meg alt av mobil og data for en stund igjen.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Derfor reiser jeg alene

Første etappe av reisen min er over. Nå er det ventetid på flyplassen. Jeg er trøtt etter å ha vært våken siden mandag morgen. Har lyst til å sove, men kan ikke det helt enda. Men jeg nyter slitenheten, det er en god type trøtthet. Lite gir meg en bedre følelse enn å være ute på reise, dynamikken på en travel flyplass. Forventingene over hva som møter meg på andre siden av jorden.

IMG_6554

IMG_4882

 

Somethings are ment to be shared. And somethings have to be experienced alone

 

IMG_4886

Planen min var egentlig å reise til Los Angeles for å besøke min storesøster som bor der nede. Det har jeg gjort de siste årene, og jeg har gledet meg lenge til å få til en ny tur. Verdens herligste mennesker bor der nede, de er åpne, har store drømmer, ambisjoner. Alle mine beste innfall har inntruffet etter et LA besøk. Slutte i hotelljobben for å bli PT, starte bloggen Frøken Fresh, slutte å være redd for å være annerledes. Jeg har dyttet mine egne personlige sperrer lenger frem for hver gang jeg har reist. Og jeg bare visste at det var på tide med en ny tur igjen nå. 

IMG_5663

Men noe har holdt meg tilbake, en nølende stemme har sagt at det ikke passer. «Det er for dyrt, du kan ikke ta deg fri fra PT jobben nå som du er så godt igang, du skal jo flytte nå, det passer ikke med ferie.» Og jeg har hørt på stemmen, utsatt å bestille billetter. Helt til jeg plutselig fikk det for meg at jeg ville til Karibien. Jeg begynte å google, jeg visste ikke helt hva jeg så etter. Ikke før jeg fant det.

En liten øy, en plass jeg aldri hadde hørt om før. En plass jeg ikke kjenner noen som har vært. En plass hvor jeg ikke vet hva som venter meg, en plass å bare være meg. Jeg visste med en gang jeg så øya at dette var hvor jeg skulle dra. Jeg kjente det med hele kroppen min, ikke et molekyl i hele meg var i tvil om at dette var rett. Selvom turen koster fire ganger så mye som en tur til Los Angeles. Jeg trengte å gjøre noe helt alene, bare for meg. Jeg trenger å ha denne opplevelsen helt for meg selv, dette er min opplevelse!

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Siste morgen på denne plass

Så var den siste morgenen i dette hjemmet også kommet. I natt skal jeg jobbe, imorgen reiser jeg, og når jeg kommer tilbake så skal jeg flytte inn i en ny leilighet. Gruer meg litt til alt flyttestresset, men det begynner å bli en vane. Dessuten så er jeg meget fornøyd med den nye plassen jeg skal bo, stranden er utenfor døra, soloppgangen treffer stuevinduene mine i det jeg våkner, og jeg får en koselig hage hvor jeg kan nyte morgenene. I hvertfall de neste månedene. Da må jeg finne noe nytt, og denne gangen en plass jeg kan bli. For nå kjenner jeg at det har blitt nok flytting på meg, nå er det på tide å finne en plass jeg kan holde meg de neste årene. IMG_9304IMG_9357Tanken på å låse meg fast en plass skremmer meg litt. Jeg verdsetter friheten min over alt, og har alltid sagt at en dag skal jeg kvitte meg med alt jeg har, og bo på en båt.  Helst en seilbåt. Og den planen holder jeg fast ved enda, men først er det endel andre ting jeg må få til. Og da trenger jeg å holde meg her. Så får jeg heller reise litt rundt så jeg er sikker på at jeg ikke gror fast, ikke blir følelsesmessig knyttet til byen her.

IMG_9274Men først av alt nå så må jeg gjøre meg klar til ferien min. På dagsplanen står pakking, ordne ting i banken, handle inn alt jeg trenger til reisen, bestille tog til Oslo, forberede kundene mine på alenetrening mens jeg er borte, og så blir det en nattevakt på meg før jeg er klar. Har en god følelse for dette. Karibien kommer til å gjøre meg godt.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Sunne sommeris

Det blir litt vel mye is nå i sommervarmen, og særlig for guttene mine. Så jeg fant ut at jeg måtte prøve å finne en sunnere variant, og en som jeg kunne like også. Med inspirasjon fra smoothie iser fra nettet, så prøvde jeg meg frem til min egen variant. For å lage den trenger du:

  • Kokosmelk
  • Frossen tropisk frukt
  • Frossen frukt av jordbær, bringebær og banan
  • Zeroh Pinapple saft

IMG_8996

Slik gjør du:

Bland frossen frukt og kokosmelk i en bøender. Konsistensen skal være så tjukk som mulig, mye tykkere enn i en vanlig smoothie. Når du er fornøyd med konsistensen tilsetter du 0,2-0,5 dl konsentrert saft (avhengig av hvor stor porsjon du lager). Smak deg gjerne frem til den mengden du synes er passelig. Fordel blandingen i skåler eller isformer, og sett i frysen i ca 30 min.IMG_8991IMG_8998

Topp gjerne med bær, nøtter eller annet digg. Selv så brukte jeg Raw hempfrø fra Gogreen. Denne isen kan du fråtse så mye du vil i, og jeg synes den smaker så utrolig mye bedre en is du kjøper i butikken. Har du oppskrifter på noen gode sunne is jeg kan lage på bloggen neste gang? Kom gjerne med de!

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Jeg reiser til paradis!

I dag var det herlig å våkne opp. Sola stråler på Sørlandet, jeg hadde en superkort arbeidsdag, og jeg har bestilt drømmeferien med stor D! Planen for sommeren var egentlig å jobbe så mye som mulig, men jeg har følt mer og mer på at jeg trenger et skikkelig avbrekk. Og for meg så betyr det å gjøre noe spontant og annerledes, så jeg bestilte meg like godt en tur til den karibiske øyen Curacao. 

HCURS0050001_3_44

HCURS0050025_33_44 

Curacao er en liten øy rett utenfor Venezuela, og er sammen med Aruba og Bonaire en del av ABC øyene. Fly mellom disse øyene koster bare noen hundrelapper, så jeg har et håp om å få hoppet litt fra øy til øy mens jeg er her. Landet er ikke så preget av turisme som mange andre feriested er, så stemningen skal være veldig avslappet og karibisk.

HCURS0050004_12_44

HCURS0050008_16_44

HCURS0050022_30_44

Hotellet jeg skal bo på har 18 års grense, og har både spa, treningsrom, dykkesenter, casino og utendørs strandbar, så her ligger alt til rette for en fantastisk ferieopplevelse. Men selvom hotellet inneholder alt jeg trenger og mer til, så er det det å utforske øya jeg gleder meg mest til. Jeg skal prøve vindsurfing og snorkling, dra på kaiakktur og kanskje ta et dykkerkurs. 

HCURS0050005_13_44 (1)

HCURS0050017_25_44 (1)

Jeg gleder meg så ufattelig mye til dette eventyret, til å kjenne på den solfylte energien i et land jeg aldri har vært i, til å treffe nye mennesker og gjøre ting jeg aldri har gjort før. Jeg vet at jeg alltid føler meg som et nytt menneske etter en tur til en helt annen plass. Jeg kommer til å komme hjem  med mange nye kreative ideer og tonnevis av energi til å utføre dem. Det å reise gjør noe med sjelen min som jeg ikke klarer på finne noen annen plass.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Kuldeterapi for å stramme opp magen

Som personlig trener så er jeg ikke noen fan av lettvinte løsninger eller snarveier til en bedre kropp. Men da jeg fikk tilbud om å teste ut terapautisk kuldebehandling for å stramme opp magen, så måtte jeg bare prøve det. 13497936_255528744815730_4061754713454937066_oBehandlingen kalles for Cryoterapi, og produsenten forklarer at behandlingen går ut på å bruke kulde for å omdanne hvite fettceller om til brune fettforbrennende celler.*( Les mer om brune fettceller her) Med en håndholdt sonde blir ønsket område massert, og selve behandlingen er hverken smertefull eller ubehagelig. Det blir anbefalt at man tar 4-6 behandlinger og effekten av hver behandling vil fortsette å jobbe i omtrent 14 dager.

IMG_9143IMG_9144

Jeg ønsket å behandle magen og midjen, for selv om jeg ikke har mye fett så føler jeg ikke at magen min er helt stram etter så mange svangerskap. De startet med å behandle høyre side av magen, og etter ca 15 minutter så var det en svært  tydelig forskjell på sidene. Total tid på behandlingen var 30 minutter, og målingen i etterkant viste at jeg hadde gått ned 2 cm rundt midjen i løpet av denne tiden.

Klinikken hvor jeg fikk utført behandlingen heter Cryoklinikken og holder til i Helsehuset i Markensgate. De er nylig startet opp, og mer informasjon finner du på deres Facebookside HER.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Hverdagsgleder i sommersola

Sommeren i Norge er til for å nytes. Det er ikke mange månedene her i nord hvor vi har milde dager og lyse netter, så når det først er sol her, må vi utnytte den maks. Min nåværende livssituasjon gjør det vanskelig å kose meg med grilling og uteliv, så gleden var stor da min mor kom hjem fra ferie og inviterte til hagebesøk.IMG_8975Hun bor på en fantastisk plass med Otra rett nedforbi huset, så vi har en tradisjon med å bade der så fort temperaturen i luta kommer over 16 grader. Vannet ligger som oftest noen hakk kaldere, men etter en periode med regnvær så var det mildt i elva også. Lite gjør meg lykkeligere enn å kunne springe barbeint rundt, dukke meg i det friske vannet, og legge meg ned i sanden og titte opp på en blå himmel. Eller stå opp ned med hendene i sanden og bena mot himmelen. IMG_8980IMG_8979Da vi kom opp ifra elva, så stod grillmaten ferdig på bordet, og vi kunne fråtse i grønnsaker, salat, potetsalat, burgere og vegetarburgere. Desserten bestod av sjokoladetrøffel is med ekstra sjokoladesaus, og akkurat der skulle jeg ønske at dessertmagen min var litt større. Det var et herlig avbrekk fra hverdagslivet, og endelig fikk jeg igjen litt av den etterlengtede sommerfølelsen. Vi skal faktisk gjenta besøket imorgen, og jeg gleder meg allerede til en svømmetur i mot elvestrømmen.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Vegetarmat i Kristiansand- mine tre favoritter

Jeg er glad i å spise ute, men dessverre så er det fremdeles vanskelig å finne plasser som har et greit tilbud av vegetariske retter. Indiske og asiatiske spisesteder har alltid et bredt utvalg av vegetarmat, mens vi nordmenn henger fremdeles et lite stykke etter. Etter å ha prøvd endel plasser, så har jeg funnet frem til noen favoritter hvor jeg alltid finner et kjøttfritt alternativ som frister.

Tilstede mat og mer

Denne plassen har jeg skrevet om på bloggen før, og den er min soleklare favoritt.Konseptet er helt unikt for denne byen, og vi trenger absolutt flere plasser med samme fokus. Kortreist organisk mat av høy kvalitet, og menyen består av både veganske og vegetariske fristelser. De kan også tilby raw food og smoothier, i tillegg til diverse sjømat for dem som spiser det. Stort pluss for en intim og koselig atmosfære i lokalene. Her tar jeg ofte med meg Macen for å jobbe imens jeg spiser lunsj.

IMG_8883IMG_8880

Le Monde Tapas

Denne restauranten har jeg hatt gleden av å spise på to ganger siden jeg flyttet hit, og jeg må si de leverer! Selvom de ikke har et overveldende utvalg av vegetarmat, så er det mange av rettene på menyen som kan bestilles uten kjøtt. Og smakene er så himmelske at jeg lett kunne spist meg mett bare på marinerte aspargesbønner og tomater. Her var vi to stykker som skulle dele på en tapasfjøl, og kjøkkenet var veldig behjelpelige med å tilpasse den til både en vegetarianer og en kjøttspiser. Absolutt en plass dere bør teste ut. IMG_8801IMG_8804

Will.I.Juice

Dette er Kristiansands lokale juice og smoothie bar, og en plass som er hyppig besøkt av meg. Perfekt når jeg må ha noe å spise i farten, selvom det like ofte hender at jeg slår meg ned for å lese magasiner når jeg er der. Smoothie utvalget er stort, alt på menyen er like godt, og du kan få med både proteinpulver eller supermat som spirulina. De har også en helt fantastisk god veggie wrap, med kikerter, fetaos, jalepenos og masse grøntfor i. Will.I.Juice er førstevalget mitt når jeg skal ha et mindre måltid eller «to go» mat.

IMG_6441IMG_6439

Er det noen av dere lesere som har tips til andre plasser med god vegetarmat her i Kristiansand? Jeg er en stor fan av veggieburgere, men så langt har jeg ikke funnet noen flere plasser enn Tilstede Mat og Mer som tilbyr dette. Skriv gjerne i kommentarfeltet dersom dere har forslag til spisesteder jeg burde prøve!

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook