Sunn(ere) sjokolademilkshake

Når søtsuget slår inn, så er denne fyldige sjokoladedrikken et altarnativ som er helt innafor på sunnhetsskalaen. Jeg har delt oppskriften her på bloggen før, men for dere som ikke har fått det med dere, så kommer den nå igjen. Til ett stort glass trenger dere:

 • 1-2 never hassel/valnøtter
 • 1 toppet ss med Raw cocoa powder
 • 1 banan
 • 2 dl mandelmelk
 • 3 isbiter
 • Kanel

 

Ha nøttene i en blender, og kjør til de er grovt oppmalte. Tilsett de øvrige ingrediensene, og bland sammen til en milkshake lignende konsistens. Fyll i et stort glass, tilsett isbiter og dryss litt kanel på toppen. Her anbefaler jeg å velge et sugerør med stor åpning, da shaken blir ganske tjukk.

Raw cocoa pulver selges i alle helsekostforretninger, men den kan utelates om ønskelig. Da er det bare til å bytte ut mandelmelken med soya eller havre sjokoladedrikk. Selv så synes jeg at shaken blir best med bare valnøtter, men hasselnøtter, eller en blanding av begge to er også smakfullt. Her er det bare til å prøve seg frem og finne din egen favoritt variant!

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Summerfeelin´

Nå er det lenge siden jeg har postet noe her på bloggen. Jeg har hatt så mange forskjellige fokus den siste tiden og så meg nødt til å sette prioriteringene mine, og da valgte jeg bort bloggen. Men det har rett og slett vært litt trist å ikke ha den daglige oppdateringen min, selvom det var nødvendig med en pause. Planen min er å fortsette for fullt igjen etter sommeren, men det kommer nok til å komme endel sporadiske oppdateringer her i sommer. Jeg kjenner at jeg ikke trives med å ta helt fri fra skrivinga!  IMG_6618 Denne helgen har jeg i hvertfall virkelig fått nytt sommersolen! Terrassen min ligger i solsiden og totalt i le for vinden. Så jeg har mer eller mindre tilbrakt hele helgen i solstolen med en bok, en studiebok vel og merke, så jeg har vært produktiv allikavel. Jeg elsker slike late dager, og jeg håper det kommer til å bli mange av dem denne sommeren!IMG_6743I dag er temperaturen betraktelig lavere, så vi skal til Dyreparken å tusle rundt. Det blir ikke noen tur i tømmerenna på denne jenta! Jeg holder meg godt plantet på bakken, og så tar jeg heller en runde gjennom jungelstien 🙂 IMG_6597IMG_6676Håper dere alle har hatt en like fin helg som meg! Nå må jeg få stelt meg og gutta, så vi kommer oss avgårde.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Fylte, ovnsbakte paprika

Sunn mat trenger hverken å være vanskelig å lage eller kjedelig i smaken. Denne fantastiske smaksopplevelsen danker lett ut fredagstacoen, og kan lages både vegansk eller med kjøtt. Ikke overraskende så har jeg gått for den veganske varianten, men den kan også lages med karbonadedeig som fyll og ost som topping.

IMG_6357

Du trenger:

 • Vegansk soyafarse (karbonadedeig) 300 g
 • Fullkornscouscous 200 g kokt (ca 3 dl)
 • Sellerirot 150 g
 • 1 rødløk
 • 5-6 sjaminjonger
 • 3-4 paprika
 • Aspargesbønner
 • Cherrytomater
 • Grønn pesto

IMG_6350

Slik gjør du:

Skjær løk og sopp i skiver og halvparten av selleriroten i tynne strimler. Stek det sammen med soyafarsen i en stekepanne på middels varme, samtidig som du koker couscous etter pakkeanvisningen. Tøm den ferdige couscousen oppi stekepanna, og bland godt sammen. Legg cherrytomater og aspargesbønner i bunnen på en ildfast form, og skru ovnen på 180 grader. Del paprikaene i to på langs og fjern all innmaten. Fyll dem med farse/couscous blandingen, og legg en spiseskje med pesto på toppen. Legg de fylte paprikaene i den ildfaste formen, og krydre med salt og pepper.

Stek midt i ovnen i ca 15 minutter, til grønnsakene er gyldne og møre. Denne oppskriften er nok til 3-4 porsjoner, litt avhengig av størrelsen på paprikaene. Server med en grønn salat, eller et deilig foccaciabrød med oliven og soltørkede tomater.

IMG_6363

 

 

 

IMG_6362

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

😀 Helene 

Gjennomtrent kropp med sirkeltrening

Denne sirkeløkten gjennomføres som 4 runder med 6 forskjellige øvelser. Utfør gitte repetisjonsantall på første øvelse, før du gå rett videre til neste, uten pause imellom. Når du er igjennom alle øvelsene, tar du 1 minutts pause før du starter på nytt igjen. Hele økten er gjort på omtrent 30 minutter.

 1. Knebøy ? 15 repetisjoner
 2. Armhevinger ? 10 repetisjoner
 3. Bulgarsk splittbøy ? 10 repetisjoner på hvert bein
 4. Dips ? 10 repetisjoner
 5. Ettbeins glute bridge ? 10 repetisjoner på hvert bein
 6. Renegade row ? 10 repetisjoner på hver arm

Utførelse Knebøy:

Stå med ca litt bredere enn en hoftebredde avstand mellom føttene, og tærne pekende litt utover. Hold brystet oppe og senk deg ned som om du skal sette deg på en stol. Press knærne ut mot sidene for å unngå at de faller innover. Skyv hælen i gulvet og knip setet sammen på veien opp igjen.

IMG_5368 

IMG_5359

Utførelse Pushup:

Utgangsposisjonen på armhevinger er en strak planke. Hold en rett linje gjennom hele kroppen, fra ankelledd og opp til skulder. Hold ryggen i en nøytral posisjon, og stram sete og kjernemuskulatur godt. Senk deg kontrollert ned mot underlaget, og press deg så opp igjen rett før kroppen treffer gulvet.

IMG_5380

IMG_5352

Utførelse Bulgarsk splittbøy:

Til denne øvelsen trenger du en krakk eller lignende. Plasser det ene benet på krakken og det andre så langt frem du klarer med en strak kropp. Hold en rett rygg, og senk deg så dypt ned at bakerste kne nesten berører gulvet. Skyv deg opp igjen ved å presse hælen fra det fremste benet godt ned i gulvet. Her skal du kjenne at setemuskulaturen blir godt aktivert.

IMG_5323 (1)

IMG_5326

Utførelse Dips:

Finn en krakk eller lignende, og plasser deg med setet helt inntil kanten. Sett hendene på benken så nærme kroppen som mulig. Senk deg ned ved å bøye i albueleddet til armene er bøyd i ca 90 grader. Press deg så opp igjen til utgangsposisjon og gjenta.

IMG_5334

IMG_5335

Utførelse Ettbeins glute bridge:

Legg deg på ryggen med føttene i bakken og bøyde knær. Press hoftene opp med det ene benet strakt fremfor deg. Stram setemuskulaturen og lag en rett linje fra knær til skuldre. Senk deg ned igjen, men ikke legg ryggen helt ned mellom repetisjonene. Utfør ti repetisjoner på hvert bein.

IMG_5410

IMG_5411

Utførelse Renegade row:

Start med samme utgangsposisjon som i en pushup, men gjerne med større avstand mellom beina. Jo større bredde imellom, jo lettere vil øvelsen bli. Løft den ene hånden opp ved å trekke overarmen opp og inn mot kroppen, som i en roøvelse.

Hold hoftene paralelle, og unngå at de vrir seg over mot siden når du trekker armen opp. Senk hånden kontrollert ned mot bakken, og bytt arm. Fokuser på å ha minst mulig bevegelse i kroppen, det er kun armene som skal jobbe opp og ned.

IMG_5379

IMG_5351

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Avokado toast med ovnsbakte cherrytomater

Jeg har testet ut mange spennende veganske matretter denne uken, og flere av de er inspirert av april utgaven til Shape Up. Denne lunsjen her er like god som den er enkel, og jeg kunne lett ha spist det hver dag. Knekkebrød med avokado har lenge vært en favoritt, med med en liten vri så ble det en helt annen smaksopplevelse! 

IMG_6308 (1)

Til en porsjon så trenger du:

 • 1 stor avokado
 • 5-6 cherrytomater
 • 5-6 ferske aspargesbønner
 • 1 klype maldonsalt
 • Sitronsaft
 • 2 grove rundstykker

Rundstykkene jeg brukte er hjemmelagede grove hamburgerbrød, og oppskrift på dem skal jeg dele med dere senere. Legg cherrytomater og aspargesbønner i et lite ildfast fat, hell over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper. Sett inn i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter. Legg rundstykkene inni ovnen de siste 5 minuttene, eller rist dem i en brødrister.

IMG_6312 (1)

Del avokadoen i to, og skjær den i tynne skiver (eller bare skjær den ut som jeg har gjort). Legg avokadoskivene på de ristede rundstykkene, og ha tomater og aspargesbønner på. Skvis litt sitronsaft over skivene, og smak til med salt og pepper.

 

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Dette spiser jeg når jeg skal kose meg

Som jeg har sagt før, så har jeg et veldig enkelt kosthold. Jeg spiser for det meste frukt, grønt, linser og grove kornprodukter, og hverdagsmiddagene mine er alltid laget på under 20 minutter. Snop og junkfood har jeg lite til overs for. Både fordi jeg ikke liker hvordan kroppen min føles etter å ha spist det, men også fordi smaken faktisk ikke er noe god når jeg er vant til å spise ren mat. Dette betyr ikke at jeg ikke liker å kose meg med god mat, jeg har bare en litt annen definisjon på hva kos og god mat er.

IMG_6361 (1)

For meg så frister det mer med ett glass vin, fint bakverk eller fete oster, enn en skål med smågodt og brus. Vin er nok det som er min største svakhet når det kommer til å ha et sunt kosthold, men heldigvis så er det også en vare hvor inntaket begrenser seg selv. Så det nytes med god samvittighet når jeg først skal ha det, tiltross for at alkohol har et veldig høyt kalori innhold per gram. Jeg er også veldig konsekvent med å tilføre næringstett mat først de dagene jeg skal kose meg med noe ekstra. Det vil si at jeg først spiser meg mett på sunne matvarer, og så kan det usunne komme som et tillegg etterpå. Da er det også begrenset hvor mye snacks man orker etterpå.

IMG_6360

I går prøvde jeg meg på en ny vegetarrett, nemlig fylte paprika med couscous og vegansk soyafarse. Det ble en fantastisk smaksopplevelse, og oppskrift skal jeg dele med dere senere! Når det gjelder vinen, så falt valget på en frisk og syrlig økologisk hvitvin. Jeg pleier å gå for en rød variant, men i sommervarmen vi hadde her i går, så fristet det mer med en kald hvitvin. Ettermiddagen tilbringte jeg på terassen med studier og programdesign, før jeg sluknet til en film på sofaen, pinligt tidlig. Men jeg våkner med sola hver morgen, og det er nå 04.30!! så jeg trenger å få sove på kvelden.

Jeg har også opprettet snapchat igjen, og denne gangen kommer jeg til å bruke den for å gi dere et innblikk i livet mitt som personlig trener og blogger. Følg meg gjerne på frkenfresh for å se glimt fra hverdagen min

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Fresh & Fruity fofriskende smoothie

God morgen folkens! Etter en god natts søvn, så er jeg igjen klar for en lang dag. Det er så herlig å våkne opp uthvilt en tidlig lørdags morgen, og nå venter jeg bare på at morgensolen skal runde hushjørnet så jeg kan sette meg ut på terrassen. Men før det, så skal jeg dele en frisk og fruktig smoothie oppskrift med dere.

IMG_6303

Til ett stort glass trenger dere;

 • 1-2 dl grønnkål
 • 2 dl frossen tropisk fruktblanding
 • saften fra 1/2 sitron
 • 1 ts spirulina (kan sløyfes om du ikke har)
 • 1 dl Fresh & Fruity eple og sitrus juice

IMG_6294

Kjør alle ingrediensene i en blender til alt er godt blandet. Grønnkål er den mest vitaminrike av våre kålsorter, og inneholder blant annet mye jern og vitamin C. Sitron har, som tidligere nevnt, egenskaper som hjelper kroppen til å balansere ph verdien. Med andre gir denne smoothien deg en frisk start på dagen, eller en energiboost på ettermiddagen om det er det du trenger!

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Photoshoot og skribent for Fortsett

What a day!! I dag startet jeg dagen grytidlig for å gjøre meg klar til shoot med fotografen min VestGarden FotoJeg holder på med et større prosjekt hvor jeg blant annet skal lage små videosnutter av treningsprogram, og vi startet filmingen i dag tidlig. Vi fant den perfekte lokasjonen, og settingen ble akkurat slik jeg hadde sett for meg. Lyse, delikate farger, og en enkel, stilren bakgrunn. Jeg gleder meg så masse til å få satt alle bildene sammen i et treningsprogram, og jeg er kjempespent på hvordan filmene blir!

Lystesting før vi setter i gang:)

Begynner å bli sliten på slutten!

En av grunnene til at jeg skal begynne å filme øvelser, er fordi jeg har blitt skribent for treningssiden Fortsett.no, og her skal jeg blant annet dele treningsprogram. Første artikkelen min har allerede blitt publisert, og den kan dere lese HER. Jeg har så utrolig mange gode ideer, jeg skulle bare ønske at jeg hadde bedre tid til å få gjort alt sammen mye raskere! Men jeg er i gang, og det kommer til å komme mye bra fra meg fremover 🙂

IMG_5397

IMG_5412IMG_5393 (1)Nå blir det en tidlig kveld på meg her, før jeg har nok en lang dag fremfor meg imorgen! Jeg håper å få tid til å slappe litt av og før jeg skal hente gutta hjem, men jeg er uansett fornøyd med produktiviteten min denne uka!

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Morgenidyll på Flekkerøya

I dag hadde jeg en magisk start på dagen. Jeg våknet før solen hadde stått opp, og morgen duggen lå tjukt over landskapet. Jeg satte meg i vinduskarmen for å nyte morgenstunden, og da fikk jeg øye på tre rådyr rett utenfor vinduet mitt. Flekkerøya er full av rådyr, og terrassen min grenser til et større skogområde, så det er ikke et uvanlig syn her ute. Allikevel så har jeg ikke sett noen her på nært hold før nå.

Jeg listet meg ut på terrassen for å se nærmere på dem, og de kikket bort på meg alle tre, men fortsatte å spise bare noen meter foran meg. Verden var helt stille, bortsett fra lyden av rådyrene som tygget knopper fra trærne. Jeg ble sittende en lang stund i morgenluften og betrakte dyrene, før de tilslutt forsvant inn i skogen.IMG_4337 Det var uvanlig stille ute, sikkert fordi det er helligdag og ingen som skulle på jobb eller skole. Jeg tok med meg teppet ut, og ble sittende med øynene lukket å høre på fuglene. Det gir meg bare en så uendelig ro å være ute alene på denne måten. Jeg skulle så gjerne hatt tid til å gått meg en lang tur denne vakre dagen, men jeg hadde jobb og studier som måtte prioriteres.

IMG_6319Bildene er fra en tur jeg var på for en kort tid siden, fra en av plassene i nærområdet som jeg går til ukentlig. Det blir mange småturer på meg, men det er ikke alltid jeg deler det her på bloggen. Jeg tenker at det fort kan bli kjedelig for dere å lese om alle de små utfluktene mine.

Men nå er det rett og slett leggetid her! Jeg har en tidlig videoshoot imorgen, hvor jeg skal filme noen korte treningsøkter og øvelser til dere. Det kan ta litt tid før de kommer ut her på bloggen, så jeg skal heller dele noen flere gode oppskrifter med dere i mellomtiden.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Spicy rødbetsmoothie

Inspirert av oppskrift i April utgaven av Shape-up, prøvde jeg meg på denne superherlige rødbetsmoothien. Med noen justeringer utifra hvilke råvarer jeg hadde tilgjengelig, så ble resultatet en frisk og spicy vitaminbombe. Til et stor glass trenger du:

 • 1 passe stor rødbet
 • 2 dl appelsinjuice
 • 2 dl frossen skogsbærblanding
 • 2 ss rårevet ingefær
 • 40 cl Aloe Berry Nectar

IMG_6286

IMG_6287

Del rødbeten i passelige biter, og ha i en blender sammen med de øvrige ingrediensene. Bland sammen til en jevn og glatt masse, og server i et stort glass.

Hjemmelagede smoothier er en veldig fin måte å få i seg den anbefalte mengden av frukt og grønnsaker på. Aloe Vera nektaren og ingefæren er begge supermat som er med på å styrke immunforsvaret, og sammen med de antioksidantrike røde bærene så er dette den perfekte helsedrikken.

😀 Helene