Veganske vårruller

Før jeg ble vegetarianer, så laget jeg ofte vårruller. Av en eller annen grunn så har jeg ikke gjort det på mange år, selvom de like lett kan lages uten kjøtt! I dag laget jeg en vegansk versjon, det vil si at jeg hverken brukte fiskesaus, østersaus i blandingen, eller egg til pensling. Til daglig så spiser jeg ikke fullvegansk, men når guttene skal til faren sin neste uke, er det nettopp det jeg skal prøve på.

Oppskriften på disse vårrullene fikk jeg av en kamerat for mange år siden, og den kan fint lages med kyllingkjøttdeig istedenfor soyafarse. Til min veganske versjon så trenger du følgende:

 • 1 pakke soyafarse
 • 2-3 gulerøtter
 • 1/2 kinakål
 • 1 pk glassnudler (100g)
 • 1 pk holidaydip
 • 2 ss sweet chillisaus
 • 1 pakke vårrullpastry

IMG_4674

IMG_6175

Start med å steke soyafarsen i en stekepanne og kok glassnudlene som anvist på pakken. Når farsen er ferdigstekt, så kan du ta den bort fra platen og tilsette raspet gulrot og finhakket kinakål. Bland i de ferdigkokte nudlene, og del dem i små strimler. Jeg bruker en stor kjøkkensaks for å få nudlene i ønsket størrelse. Tilsett en pose med Holiday dipmiks og 2-3 spiseskjeer med sweet chillisaus, og rør godt rundt.

Nå er vårrullene klare til å fylles og brettes. Legg en spiseskje med fyll midt i et vårrullpapir, rull papiret over, og brett den som en konvolutt rundt. Her gjelder det og rulle de ganske stramme, så de ikke løsner opp når du skal steke dem. I originaloppskriften så skal du lime de sammen ved å pensle egg i festene, men ettersom dette er veganske ruller, så brukte jeg bare vann. 131D39F8-FC5C-4208-85A0-5B699F0C17B2IMG_6183Vårrullene blir aller best om de er frityrstekte, men siden jeg er litt sunn av meg, så steker jeg de bare i ovnen ved 200 grader. Etter ca 10 minutter så begynner de å bli gyldne i kantene, men de blir ikke like mørke som når man frityrsteker dem.

Denne oppskriften er nok til 30-40 vårruller, og jeg fryser dem ned i små fryseposer. Da kan jeg ta opp akkurat så mange som jeg ønsker av gangen. Disse er kjempegode alene med bare sweet chillisaus som dipp, eller som en del av et større måltid med for eksempel stekt ris til. Kom gjerne med tilbakemeldinger om dere prøver oppskriften, eller om det er noe dere lurer på!

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

På treningssenter med barn

Det er en spesiell følelse når eldste barnet er blitt så stor at han kan være med meg på treningssenteret der jeg jobber. Vi har jo lenge trent calisthenics sammen i lekeparker og lignende, men det er noe eget med det å kunne ta han med seg på Elixia. Her er det lov for barn fra 12 år og ha et medlemsskap sammen med en voksen, og det er en fantastisk måte å tilbringe alenetid med med han på. Han starter snart på ungdomsskolen, og har til min store glede valgt fysisk helse som valgfag 🙂 IMG_6137 Med litt innflytelse fra meg, så er det egenvektstrening som er favoritten, og han begynner å bli veldig sterk i mange av øvelsene. Det er veldig krevende øvelser vi jobber med, og han imponerer meg stadig med hva han får til. Vi bruker calisthenics appen til Al Kavadlo for å sette sammen program, og han har fått seg en treningsdagbok til å notere ned treningsøktene i. Programmet idag bestod av:

 • Pullups
 • Pushup til stang
 • Air squat
 • Dips på kettlebell
 • Pushup på kettlebell
 • L-sit på kettlebell

IMG_6138IMG_6149IMG_6171Jeg startet dagen idag med en knallhard crosstraining time, så jeg jobbet ikke med fulle sett og repetisjoner. Men det ble tungt nok alikevel, og jeg har på følelsen at jeg kommer til å være ganske så støl imorra. Nå blir det en tidlig kveld på meg, før jeg har et par PT kunder på morgenkvisten i morgen.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

 

Gode treningsvaner for en god ukesstart

Det er ikke alltid like enkelt å finne tid til trening i en travel hverdag, selv ikke når man jobber som personlig trener! Med mange spredte avtaler på mange forskjellige kanter, så måtte jeg være alternativ med egentreningen idag.

Jeg hadde 40 minutter til rådighet før formiddagstimene mine begynte, og det var akkurat litt for kort tid til å fullføre den planlagte styrkeøkten. Jeg hadde lite lyst til å endre på programmet mitt, så da valgte jeg og dele opp treningsøkten i to. Overkroppen kan jeg fint trene hjemme, så da ble det en rask beinøkt på formiddagen. Programmet som ble utført på treningssenteret bestod av:

 • Dype knebøy
 • Splittbøy med stang
 • Rygghev
 • Glute bridge

IMG_5318

Resten av programmet som ble utført hjemme på ettermiddagen bestod av:

 • Pullups i trapp
 • Pushups med eleverte ben
 • L-sit

Bildet er forøvrig fra en treningsøkt jeg hadde tidligere denne måneden, men jeg hadde ikke tid til å knipse noe nytt idag. I morgen har jeg nok en tettpakket dag, så planen er å komme seg på trening før klokken ni så jeg rekker en full økt før dagen starter. Det høres kanskje ikke så tidlig ut for mange, men når man er alene om å få fire gutter avgårde til skolen, så forsvinner morgentimene fort! Hvordan løser dere treningsrutinene i en travel hverdag? Er det noen som har noen gode erfaringer å dele?

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Forfriskende, sommerslig jordbærsmoothie

I dag er det skikkelig sommervær ute, og jeg har tilbringt formiddagen på plattingen min. Der var det faktisk varmt nok til at jeg fikk solt meg, og kaffekoppen ble byttet ut med en forfriskende smoothie.

Denne vitaminrike smoothien laget jeg av:

 • 1 banan
 • 2 dl frosne jordbær
 • 1 dl jordbær og appelsinjuice fra Jakobs
 • 2 ss rårevet ingefær
 • 4 cl Aloe Vera Berry nektar

Aloe Vera Berry er det samme som den Aloe Vera juicen jeg pleier å drikke, men denne er smaksatt med tranebær og eple. Den er ganske søt på smak, og passer derfor veldig godt i smoothier. Dere har sikkert fått med dere at jeg bruker rå ingefær i nesten alt av smoothier og i veldig mange middagsretter. Dette er fordi at planten har utrolig mange positive effekter, blant annet er den betennelsesdempende, styrker immunforsvaret og kan bedre fordøyelsen. Mitt kosthold inneholder mye såkalt supermat, det vil si matvarer som inneholder en stor mengde konsentrerte næringsstoffer og kan bidra til en bedre helse.

Min kropp har det best når den får påfyll av masse frisk frukt, bær, nøtter, urter og grønnsaker. Huden min blir glattere, håret blankere, og humøret mitt er mye mer stabilt når jeg har et overskudd av vitaminer og mineraler. Og jo mer kunnskap jeg får om kropp og kosthold, jo mer sikker blir jeg på at det jeg gjør er helt riktig for meg.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Dramatikk i Dyreparken

Vel, denne dagen gikk ikke helt som forventet! Turen vår i Dyreparken ble ikke som planlagt, og den endte litt mer dramatisk enn hva jeg håpet på. Først så var vi sent ute fordi jeg kom sent hjem fra jobb, og jeg måtte pakke og lage niste før vi kunne dra. Det tar alltid lenger tid enn beregnet å komme seg ut av dørene når vi er så mange. Det er jeg vant til, men da vi endelig kom oss frem til dyreparken, så var solen forsvunnet bak et tykt lag av mørke skyer. Temperaturen hadde også sunket atskillig, og vi var kledd for mildvær. Vi satt oss ned i en lekepark for å spise matpakkene våre, men både jeg å barna begynte raskt og fryse. Vi sjekket værmeldingen og fant ut at det var meldt regn og 6 grader resten av dagen. Og det er kaldt når man er kledd for vårsol!

IMG_2750Etter en liten time så fant vi ut at det ikke var noe poeng å gå rundt der og fryse, så vi bestemte oss for å ta tømmerrenna og komme oss hjem før regnbygene startet. Det var kun den ene sønnen min som hadde lyst til å ta den, så de andre slo seg ned på en benk for å vente imens vi tok turen. Jeg er en pysete mamma når det gjelder alt som har med karuseller å gjøre, og tømmerenna er akkurat innenfor komfortsonen min for hva som går bra.

Vi plasserte oss foran i en vogn, og mens sønnen min frydet seg, ventet jeg mest på at turen bare skulle bli ferdig. Vi nærmer oss det store høydepunktet, som er en veldig bratt bakke rett ned, og akkurat i det vi er på toppen av bakken, så stopper selvfølgelig tømmerrenna. Og der blir vi sittende fast, jeg med høydeskrekk og angst for karuseller, og barna sittende alene og vente på oss. (De er altså store nok til å klare det fint, men jeg blir stressa når jeg vet de er alene.) Tusen tanker for gjennom hodet mitt, og jeg fryktet at båten skulle tippe over å bare renne ned bakken. Heldigvis var det ikke så veldig mange minuttene vi ble sittende, før det kom assistanse for å få oss ned. Vi fikk hjelp til å klatre ut av båten, og ble geleidet langs siden av renna for å komme oss ut.

For sønnen min så var det mest dramatiske at han gikk glipp av resten av turen, men jeg var en smule skjelven da vi omsider var trygt nede på bakken igjen. De ansatte i Dyreparken var imidlertid kjempe hyggelige og behjelpelige, men jeg tviler på at jeg kommer til å våge meg opp i renna igjen med det første! Neste gang så holder jeg meg heller på bakken.

 

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Nydelig morgenstund

For en nydelig lørdagsmorgen! Klokken er ikke halv ni engang, og allerede så har to av guttene sprunget ut for å leke på barneskolen. De andre to ligger fremdeles og sover, og kjenner jeg de rett, så blir de liggende en time eller to til. Jeg har vært opp siden kl 06, og har hatt god tid til å nyte en lang frokost imens jeg har jobbet med treningsprogram til noen av kundene mine. Jeg har alltid vært en morgenfugl, og jeg elsker å stå opp tidlig selv når jeg ikke må. Det er også på morgenen jeg er klarest i hodet og alt tar bare kortere tid når jeg kommer tidlig i gang. IMG_5906Nå skal jeg straks avgårde på jobb, men jeg er ferdig til klokken 12, og da går turen til Dyreparken sammen med gutta. Vi skal ta med oss tepper, masse god mat og drikke, og sette oss i lekejungelen og bare leke og kose oss i det fine været.

IMG_5907Jeg ville bare titte raskt innom for å dele min nydelige morgenstund med dere, men nå begynner jeg å få dårlig tid. Så jeg får avslutte for nå, og komme meg ut dørene i finværet. Ha en flott helg folkens!

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Hvordan går det egentlig med treningen din?

Hvordan går det med treningen din? Dette var det noen som spurte meg om her forleden dag, og jeg svarte med et standard unnskyldene svar om alt som kunne vært bedre. Jeg har gått ned fra 10 til 7,5 kg i pullups med vekter, jeg er ikke myk eller elegant nok til å gjøre det bra i pole dance, og rumpa mi kunne gjerne ha vært noen hakk større. Jeg SA ikke alt dette, men jeg tenkte det inni meg når jeg svarte, og derfor kom det ut et negativt svar om at treningen ikke gikk så bra.

Jeg begynte å gruble over hvorfor jeg svarte at treningen ikke gikk bra, og jeg begynte også å lure på om jeg selv synes det gikk bra eller ikke.

IMG_5952

Det første jeg måtte spørre meg selv om, er hvorfor jeg trener. Og det vet jeg veldig godt! Jeg trener fordi jeg elsker å bevege meg, jeg elsker å lære meg nye måter å bruke kroppen på, jeg elsker overskuddsenergien som treningen gir meg. Denne listen kunne fortsatt ganske mye lenger, men jeg lar det være med disse viktigste punktene.

Etter en kort refleksjon over mine treningsvaner, kunne jeg raskt konstantere at alle disse årsaksfaktorene er tilstede i treningen min. Videre så måtte jeg også vedgå at der jeg har «stoppet» opp i pullups styrken min, så har jeg jo økt i eksplosiv styrke i plyometriske pushups. Og jeg har lært, og mestret helt nye triks i Pole dance hver eneste uke. Så hvordan kan jeg da si at treningen min ikke går bra?

IMG_5950

Som personlig trener så vet jeg veldig godt at man ikke kan ha progresjon i alt på en gang. Som menneske så er det alikavel nettopp dette jeg føler at jeg må ha på plass for å kunne si at jeg gjør det bra. Og der tror jeg mange av dere også er! For vi mennesker har en tendens til å fokusere på alt som kunne ha vært bedre, og alt som andre gjør bedre enn oss, og måle oss selv deretter.

Min trening går veldig bra, selvom det er mange som løfter mer enn meg. Min trening går veldig bra, selvom jeg ikke er den mest grasiøse på Pole dancen. Og min trening går veldig bra, selvom jeg ikke har rumpe som Jen Selters. Jeg kan nemlig ikke definere hva som er bra for meg utifra andre sine prestasjoner. Så lenge jeg gjør det jeg trives med, og har progresjon på de områdene jeg har fokus på, så er det mer enn bra nok. Så neste gang noen spør meg om hvordan det går med treningen, skal jeg svare at jeg er akkurat der jeg vil være.

 

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Bønneburger på byen

Vel hjemme etter en lang og innholdsrik dag, er det herlig å synke ned i sofaen og skrive litt på bloggen. Armene og magemusklene mine verker etter to dager med krevende trening, og jeg føler meg utslitt i både hodet og kroppen. Men det er den gode typen sliten, den følelsen man har når man har fått gjort så masse at man bare må hvile litt for å la alt synke inn og falle på plass.

IMG_5943

Ettersom jeg ikke har guttene denne uka, så valgte jeg å spise middagen min på cafe idag. Da endte jeg opp på Tilstede Mat og Mer, en liten koselig plass som jeg har skrevet om før her på bloggen. All maten deres er økologisk og kortreist, og som eneste plass i byen består menyen deres av både vegansk og raw food. Når jeg er skikkelig sulten, så ender jeg alltid opp med å bestille bønneburgeren. Den blir servert med en vegansk coleslow, og idag fikk jeg den med bakte poteter og grønn salat. Helt utrolig nydelig på smak!

IMG_5948IMG_5947IMG_5945Det er noe eget med det ta med seg jobben på cafe, det å sitte og arbeide med mailer og program oppsett i en behagelig atmosfære. Det føles så utrolig mye bedre ut enn å sitte på et lite kontor eller hjemme. Jeg synes det er lettere å finne roen og konsentrere meg i slike omgivelser, og det er uten tvil en av de største fordelene med den jobben jeg har. Jeg elsker å ha frihet til å kunne designe hvordan jeg vil at dagene mine skal se ut. Men nå begynner det å bli sent, så jeg skal bruke den neste halvtimen på å bare puste dypt og roe sjelen min før jeg tar kveld. Håper dere har hatt en like givende dag som meg.

 

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Kaldhevet nøttebrød

Baketrenden min fortsetter, og i dag vil jeg dele oppskriften på kaldhevet nøttebrød med dere. Grunnoppskriften er ganske lik på den jeg delte sist, men jeg er så fornøyd med den, så jeg vil ikke bytte den helt ut.  Det er også noe med det at når man lager den samme tingen hele tiden, så blir det mye lettere å beholde rutinen over tid. Så i stedenfor å prøve ut et hav av forskjellige oppskrifter, så holder jeg meg til den samme, og varierer heller bare med melblandingen.

Du trenger:

 • 400 gram hvetemel
 • 300 gram fibra
 • 100 gram Rugmel
 • 1 dl hassel og/eller valnøtter
 • 20 gram linfrø
 • 20 gram solsikkefrø
 • 20 gram gresskarkjerner
 • 1/2 pakke tørrgjær
 • 6 dl vann
 • 2 ts sukker
 • 1,5 ts salt
 • olje

Bland sammen de tørre ingrediensene, og tilsett så olje og vann. Rør sammen til en fuktig deig og fordel den i 2 brødformer. Sett formene inn i en kald ovn, og la de stå natten over. Stek ved 220 grader i ca 50 minutter. I bakst som skal kaldheves, så trenger man veldig lite gjær. Jo lenger deigen skal stå i kjøleskap (eller en kald ovn), jo mindre trenger man. Og bruk alltid kald væske i deigen, ikke romtemperert. Blir det for lunkent, så kan gjæringsprosessen gå for raskt, og brødet vil synke sammen ved steking.

Med en avocado og litt paprika eller tomat, er dette noe av det beste jeg kan få til frokost. I en familie på fem, så går det i gjennomsnitt to brød til dagen, og det er helt klar rimeligere å bake brødet selv enn å kjøpe det. I tillegg så slipper man unna alle tilsetningsstoffene som er i kjøpebrød, og så smaker det så uendelig mye bedre. Dette må være et av de bedre tiltakene jeg har kommet med i det siste, og jeg kommer garantert til å holde på den nye bakerutinen min.

:Helene

Sightseeing i Dyreparken

Da jeg planla å flytte til Kristiansand, var Dyreparken et av lokkemidlene jeg brukte på gutta for å få de like entusiastiske som meg. Vi er godt uti April før jeg klarte å dra meg avgårde for første gang, men nå som været begynner å bli så bra, så kommer årskortene til å bli godt brukt. Dette er den perfekte tiden på året for sightseeing og pikniker i parken, med lite folk og behagelige temperaturer.

IMG_5787IMG_5737 Jeg blir alltid like fascinert av dyrene, hvilke unike egenskaper og utseender de besitter. Geparden som i jakten kan speile sitt byttedyr med perfekt presisjon. Fjellgeitene som er designet for å klatre og hoppe i de bratteste fjellskråninger, det vakre mønsteret og den lange halsen til sjiraffene. Jeg kunne gått en hel dag og beundret det mangfoldet av dyr vi har, selvom det såklart ikke er det samme å se dem i fangenskap.

IMG_5741IMG_5769Det er bra jeg fikk gått i noen timer idag, jeg har nemlig hatt helt treningsfri denne helga. Når jeg bare har guttene annenhver uke, så vil jeg helst få så mye som mulig ut av tiden. Og da dropper jeg lett en treningsøkt for å heller finne på noe med dem. Så nå er jeg klar for en lengre økt i morgen tidlig, og kanskje jeg klarer å få tatt noen bilder for å dele treningen med dere.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook