Photoshoot på Elixia

For en liten stund siden traff jeg en fotograf på Elixia som var interessert i å ta fitness bilder. Og ettersom jeg elsker å stå foran kamera (en liten overdrivelse, men okay), så fant vi ut at vi skulle ta noen bilder sammen. Vi hadde shooten nå i vinterferien da det er en ganske så rolig tid på treningssenteret, og resultatet ble over all forventning.

IMG_3446

IMG_0525

IMG_0544

IMG_0553

IMG_0574

Vi lekte oss med litt forskjellige lyssettinger, og den serien som ble tatt inne i grupperomsalen, var absolutt min favoritt. Jeg digger den looken med litt mørk, edgy stil, og skyggespillet fra lamell gardinene skapte et spennende utrykk på bildene. Dette er bare et lite utvalg av resultatet, og jeg kommer til å bruke flere av bildene ved senere anledninger. Blant annet tok vi en serie med pullups bilder som jeg ble storfornøyd med. Det blir nok mange flere shoots på oss i fremtiden, vi har allerede mange ideer begge to som  vi har lyst til å prøve oss på! Fotografen som står bak disse bildene heter Frode Vestgarden, og dere kan se mer av bildene hans på Facebook siden Fvestgarden

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

IMG_0512IMG_0530IMG_0556IMG_0576

Prinsessepasta og rosa burgere

Under Danmarksturen min tidligere denne uken, fikk jeg handlet mange spennende matvarer. Her i Norge er vegetarutvalget i butikkene begrenset til nesten utelukkende soyaprodukter og andre kjemiske fremstilte erstatningsvarer. Men i vårt kjære naboland var utvalget av skikkelig vegetarmat betydelig større. Jeg kunne velge i flere forskjellige frossenvarianter av burgere, og samtlige var laget kun av naturlige råvarer. Ingrediensene bestod av bønner, grønnsaker og krydder, og ingen kunstige konserveringsmidler. Jeg hamstret selvfølgelig inn litt av hvert, fordi jeg prøver så godt jeg kan å unngå den kunstige vegetarmaten som de selger her i Norge. Jeg lager jo også burgere av bønner selv også, men det er veldig greit å ha liggende kjappe løsninger i fryseboksen.

IMG_3459I tillegg til frossenprodukter, så hadde de et enormt utvalg av grønnsakspasta laget på forskjellig type råvarer. Jeg måtte selvfølgelig kjøpe den rosa pastaen som inneholdt blant annet rødbeter, og den passet supert sammen med rødbetburgerne jeg kjøpte. Og ettersom jeg ikke har huset fullt av gutter i dag (aleneuka mi igjen) så passet det ypperlig med ekte prinsessemiddag en lørdags kveld. Med rosa burger, rosa pasta, og glasset fylt med rødvin så ble dette en ganske så hyggelig alene aften.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

IMG_3462

Carpe Diem

Gammelt utrykk, men fremdeles like aktuelt! Sørlandet har virkelig vist seg fra sin beste side denne vinterferien, og gitt meg ny energi og nytt pågangsmot. Som den friskusen jeg er, så har jeg grepet dagen, og tilbrakt så mye tid overhodet mulig utendørs. Jeg savner en skikkelig uteplass her jeg bor, men jeg er  så heldig at jeg får låne en hytte ved sjøen her så ofte jeg ønsker. Så når solen er oppe, er jeg kjapp til å dra ned dit for å få litt sol på kroppen. I går var det faktisk så varmt at jeg kunne sitte i solveggen i bare singlet, helt uten å fryse! Glede! 🙂IMG_3436Jeg og guttene har også vært på svipptur til Danmark i ferien. Vi tok båten over på morgenen, og var ikke hjemme igjen før halv ett på natten. En opplevelse for barna, og et deilig avbrekk for meg! Jeg har hatt planer om å dele bilder fra turen med dere, men jeg har hatt en aldri så liten pause fra Pcen nå i ferien. Så de kommer litt senere. Nå krysser jeg fingrene for at godværet holder seg over helgen, så det blir tid til flere utflukter for min del. Hva har dere gjort i vinterferien?IMG_3433IMG_3226

IMG_3203IMG_3281IMG_3272😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram Og Facebook

Motivasjons mandag

Jeg har vært litt opp og ned denne vinteren. Kombinasjonen av for mange prosjekter på en gang, samt endel personlige utfordringer har bidratt til store svingninger i følelseslivet mitt. Men til tross for både tilbakegang og stillstand, så fortsetter jeg og jobbe i mot målet mitt.success-sketch

Helt siden jeg bestemte meg for å bli personlig trener, så har jeg hatt et mål i tankene. Jeg ønsker å utvikle mitt eget konsept for å hjelpe mennesker mot en bedre helse, et konsept som går litt utenfor de vanlige rammene med fokus på kalorier og muskelvekst. Jeg liker å holde det enkelt, bruke egen kropp, være mye utendørs, og like mye fokus på det mentale som det kroppslige. Nå har jeg endelig fått startet arbeidet med dette, og det har virkelig gitt motivasjonen min et nytt boost. Tanken var å gjøre meg ferdig med kostholdsstudiene før jeg startet med konseptet mitt, men ettersom jeg har ligget så langt bak med alt, hadde jeg behov for å starte nå. Bli minnet på hvorfor jeg gjør det jeg gjør. Og det har hjulpet, det var faktisk gøy å jobbe med studiene denne helgen, og jeg gleder meg til å ta fatt på neste oppgave. Fordi jeg vet at det jeg lærer nå, kan jeg bruke til å hjelpe dere mot et bedre liv. Og det er derfor jeg har valgt den jobben jeg har! Jeg kommer nok til å nedprioritere bloggen til fordel for studiene en stund i en periode fremover, men jeg skal ikke forsvinne helt 🙂 IMG_2836

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Bad days

Hender det noen gang at du er sur og i dårlig humør helt uten grunn? Vel, det hender meg en gang i blant, og i dag er en slik dag. Jeg kjenner en en klump av irritasjon i magen, og jeg føler meg rett og slett som et trassigt barn. Er sulten, men har ikke lyst å spise, bare fordi jeg ikke vil. Dette høres jo kjempetåpelig ut, og jeg vet at det er det, men slik føler jeg meg altså bare idag. I tillegg så har jeg sløst bort mesteparten av den siste fridagen min på å surmule og klusse til det jeg har arbeidet med. Macen min vil tydeligvis ikke være venn med meg idag, og har bestemt seg for å sabortere alle mine forsøk på å være en flittig arbeider.  Og jo mer jeg tenker på alt som har gått galt idag, jo større blir klumpen jeg har i magen. Nå tenker dere sikkert at jeg må snu om innstillingen min og se etter løsninger, og det rådet ville jeg gitt meg selv også. Men jeg har bare ikke lyst!

IMG_2162Alternativet er å kjøre en beinhard treningsøkt med plyometriske pushup, spensthopp til kasse, hoppende utfall og kanskje litt kickboksing. Og så håpe at jeg klarer å svette trasset ut av meg.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

Fire favoritter med kettlebells

Ønsker du en kort treningsøkt som utfordrer både styrke og kondisjon? Alt du trenger er et par kettlebells, et gulv og 35 minutter til rådighet, så har du en full treningsøkt! Kjør 3 runder og 10-15 repetisjoner av hver øvelse. Gjennomfør som en sirkeltrening med korte pauser mellom hvert sett.

  • Goblet squat: Hold en kettlebell nærme kroppen i brysthøyde. Stå med bena i ca skulderbreddes avstand, og sett deg ned på huk. Jobb knærne utover mot veggene, og press deg opp igjennom hælen. Hold brystet oppe i hele bevegelsen.

IMG_2256

  • Splittbøy: Utført med to kettlebells foran kroppen, vil denne øvelsen være særlig god for kjernemuskulaturen. Legg kettlebellen mellom tommel og øvrige fingre, og press albuene opp og frem. Kulen vil nå hvile på overarmen. Hold trykket i hælen på fremre fot, og beveg deg rett ned mot bakken, ikke fremover.

IMG_2236

  • Pushup: Plasser kettlebellen i brysthøyde og plasser deg i en strak planke posisjon. Stram magen og rumpa, og beveg deg ned mot gulvet. Press deg så opp i en jevn bevegelse til topposisjonen. Dybden vil være med å avgjøre hvor tung øvelsen blir. Større vstand mellom bena vil gjøre øvelsen lettere, mens for en tyngre variant kan du løfte en fot opp ifra bakken.

IMG_2281

  • Kettlebell swing: Start med bena i hoftebreddes avstand og plasser kettlebellen i hendene midt mellom bena. Frem med brystet, trekk skulderbladene ned i ryggen, og før hoften bakover til du kjenner det strekker på bakside lår. Ha en liten bøy i knerne, men ikke for mye, her er det hoftene man skal jobbe med.Skyt så hoftene frem i en eksplosiv bevegelse slik at kulen beveger seg frem og opp.

IMG_2284

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

A simple kind of life

I det siste så har jeg funnet meg dratt mellom ønsket om å prestere, og ønsket om å bare leve med senkede skuldre og nyte tilværelsen. Kanskje det er solens kraft som påvirker meg, for så fort den titter frem, så føles alle mine målsetninger og planer uviktige ut. Og det eneste jeg ønsker er å la strålene treffe netthinnen min, med tærne dyppet i iskaldt vann, og en fred som bare naturen klarer å frembringe i meg.

IMG_2447IMG_2309 (1)IMG_2342 (1)Noen ganger ønsker jeg at jeg kunne leve mer i pakt med naturen, bo i et lite hus ved havet, ha en liten grønnsakshage. Tilbringene dagene ute, lese bøker, utrykke meg igjennom poesi og dans. Slippe de konstante kravene man står ovenfor i samfunnet.

I wish I could do whatever I liked behind the curtain of madness. Then I´d arrange flowers, all day long. I´d paint, pain, love and tenderness, and I would laugh as much as I feel like

-Frida Kahlo

IMG_2372IMG_2414IMG_2426Men, uansett hvor fristende det er å ha muligheten til å bare eksistere i øyeblikket, så ønsker jeg fremdeles å realisere planene mine. Og da må jeg jobbe hardt. Så får jeg heller bare nyte fullt ut de stundene jeg kan være ute for meg selv, og klare å finne en balanse jeg kan leve med.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

IMG_2346

Lazy Sunday

Dette må være en av de minst produktive dagene jeg noensinne har hatt. Jeg har vært hjemme så og si hele dagen, og faktisk ikke fått gjort noen verdens ting. Planen var å nyte solen med en god bok, jobbe med bloggen, og legge opp en plan for uka, men så langt har jeg ikke fått gjort noen av delene. Det eneste jeg har gjort er å tusle litt rundt i stua, slappet litt av på sofaen og sittet i vinduskarmen og beundret solen som skinte så vakkert i dag. Det har gått ned noen kopper med mørk nytelse idag, og bare duften av den herlige drikken er nok til å gjøre dagen min bedre. 

IMG_2642

Jeg må innrømme det at samvittigheten min plager meg litt, dag nummer to med barnefri, og jeg har ikke fått gjort noe som helst! Men jeg velger å dytte samvittigheten til side, og heller være fornøyd med at jeg har muligheten til å tilbringe en dag slik som dette. I min verden er det helt innafor og bare vimse rundt uten en tanke på dagen som kommer, og uten en tanke på dagen som var.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

IMG_2643

IMG_2605

Fredag i fjæra

De neste månedene kommer dere nok til å høre mye fra meg om at dere må komme dere ut i friluft. Våren er i anmarsj, og dette er bare den mest fantastiske tiden på året. Jeg synes at alle skal få med seg forandringene som er i luften, i været, og legge merke til hvordan det endrer kroppen din. Og tankene dine. For det er ingen tvil om at friluftsliv har en sterk innvirkningskraft på oss mennesker. Vi må bare bli flinkere til å ta oss tid til å legge merke til det.

IMG_2211IMG_2206Selvom gradestokken viste såvidt under nullpunktet denne morgenen, så kunne jeg ikke la være å starte morgenen med en frisk headstand. Ti minutter i sjøluft på senvinterstid gir en fantastisk start på dagen. Og det trenger jeg, det har vært en tøff vinter på mange måter. Nå håper jeg bare at livet skal bli lysere i takt med at dagene blir lysere!

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

IMG_2185

Vil du vinne PT Duo timer med meg?

Vi har  medlemsdager på Elixia, og som vanlig har vi kule kampanjer gående med masse gøye premier. Og denne gangen er JEG en av premiene!! Som dere sikkert vet, så er det denne helgen duket for en romantisk aften for alle forelskede par. Og ettersom romantikk tilsynelatende ikke er noe for meg, så stiller jeg meg heller til rådighet som personlig trener for noen heldige turtelduer! Alt du trenger å gjøre, er å sende meg navn og nummer til noen du ønsker å gi bort dagspass på Elixia til! Ikke bare er du med i trekningen av to PT Duo timer med meg, men du blir også automatisk med i trekningen av en middag for to på Pieder Ro Værtshus!

IMG_2135

ptduomiddag_CMYK

Så dersom du er medlem hos oss, og kjenner noen du vil gi en gratis treningdag til, send meg en melding her eller på Facebook med navn og nummer på vedkommende. Du er da med i trekningen av både PT Duo time og romantisk middag! Har du ikke kjæreste? Ingen problem, da tar du heller med deg en venn eller venninne, så skaper vi en gøyal treningsøkt for dere!

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook