Be the girl that everybody knew would make it!

Noen ganger føles det som om uante krefter holder meg tilbake. For hvert fremskritt jeg tar, så er det noe annet som drar meg tilbake. Noen ganger har jeg lyst til å gi opp, bare ta til takke med en enkel livsstil. Men så husker jeg på hva slags menneske jeg vil være, jeg vil være hun som alle visste ville klare det. Hun som visste hva hun ville, og fikk det til å skje. Jeg vil være hun som følger drømmene sine, og inspirerer andre til å følge sine egne drømmer. Jeg vil ikke være en som gir opp. IMG_7502 Jeg har allerede oppnådd veldig mange av delmålene mine, nå er det bare siste innspurt som gjelder. Alt er innenfor rekkevidde, og nå er det bare til å ikke miste fokus før jeg er der. Slutte å la meg distrahere av livets bølgedaler. Stole på at min egen målrettethet og kontinuerlighet tar meg med til målet. Så er jeg der snart!IMG_7489

Balanse og bevegelighet

Når man trener calisthenics så er det ikke bare om å gjøre å være sterkest mulig, man må også ha en god balanse og en god bevegelighet. Styrken bygges opp fra de dypeste stabiliserende musklene og ut til de ytterliggende, større musklene. Trening på denne måten vil gjøre deg mer bevisst på eget bevegelsesmønster, og man øker dermed kroppsbeherskelsen. Her kommer noen av mine favoritt øvelser for å bygge opp balansen og baevegeligheten:

Pistolsquat i slynger:

Denne øvelsen er veldig bra både for å øve inn en optimal teknikk, og som en start for de som ikke klarer å gjennomføre øvelsen uten støtte. Sett deg ned så dypt du klarer, men husk at du skal klare å komme deg opp igjen også. Hælen skal være i bakken hele tiden, og press deg opp ved å skyve hælen godt ned i gulvet. Ankelmobiliteten vil være en avgjørende faktor for hvor dypt du kommer ned.

IMG_7196

Dype sideutfall:

Dette er en god øvelse for å øke bevegeligheten, og den tar godt på innside lår. I utgangsposisjonen skal begge føttene peke rett frem, men vri gjerne over på hælen for å komme dypere ned. Jobb med å holde ryggen så rett som mulig gjennom hele øvelsen.IMG_7227Dynamisk planke med ben i slynge:

Dette er en god stabiliseringsøvelse som styrker opp kjernemuskulaturen. Jobb deg frem og tilbake med så strak kropp som mulig, motvirk at ryggen begynner å svaie i utførelsen. For en enda tyngre variant kan du prøve å bare ha det ene benet i slyngen. IMG_7262Pistolsquat på kettlebell:

I denne varianten av Pistolsquats, så er det balansen som blir mest utfordret. Ettersom man jobber over bakken, så trenger man ikke løfte det strake benet like høyt opp. Øvelsen kan derfor oppleves som fysisk lettere for mange, men det krever en veldig god balanse. IMG_7252Hodestående rygghev:

Dette er en dynamisk variasjon av hodestående og øvelsen blir som en omvendt rygghev.  Fra strak hodestående posisjon senkes bena strake ned mot bakken, og løft dem så tilbake til utgangsposisjon. Jobb med rolige og kontrollerte bevegelser. Her vil mobiliteten i bakside lår være en begrensende  faktor for utførelsen. IMG_7305Skjermbilde 2015-11-29 kl. 17.10.09

 

Hold formen med sunne vaner

Jeg får ofte spørsmål om hvordan jeg klare å holde meg i så god form selv med fire svangerskap bak meg. For min del så har det aldri vært noe vanskelig, jeg er vokst opp med sunne vaner, og de har jeg tatt med meg videre i livet. Mange tror man aldri vil komme tilbake til den gamle formen etter et svangerskap, men sannheten er at kroppen har en fantastisk evne til å tilpasse seg og til reparere seg selv. Den trenger bare at vi passer på den og gir den så gode forutsetninger som mulig for å gjøre dette. Ofte får jeg høre at det er lett for meg og si, jeg som alltid har vært tynn. Men jeg gikk faktisk opp over 20 kilo i hvert svangerskap, dessuten så handler det å holde seg i form om så mye mere enn å være tynn. Det handler om å ha en frisk kropp som er rustet til å møte daglige utfordringer, og stå imot sykdommer. Ved å gi kroppen det den trenger så gir man den de beste forutsetningene for å kunne gi deg et behagelig liv, til og med inn i alderdommen. Så, hva er mine beste vaner som gjør at jeg klarer å holde formen? 

IMG_7075

Først av alt så holder jeg meg aktiv. Ikke bare med flere treninger i uka, men også på hjemmefronten er jeg i mye aktvitet. Enten det er å stelle med ting hjemme, eller å gå på tur i marka, så er jeg som oftest i aktivitet. Styrketreningen sikrer et sterkt skjelett og former kroppen, og det å jevnlig være ute i frisk luft øker energinivået. Jeg er nøye med hva jeg spiser, ikke med tanke på kaloriinhold, men på kvaliteten av matvarene. Hvor mange kalorier jeg får i meg har aldri vært et tema, men jeg er opptatt av å spise så naturlig mat som mulig. Jeg tenker også mer på hva jeg SKAL spise enn hva jeg IKKE skal spise, og har noen matvarer som jeg spiser hver eneste dag. Røde epler og hasselnøtter er mine favoritter, og om jeg noengang kjenner en trang til å spise usunt, så spiser jeg dette først. Om ikke søtsuget forsvinner helt, så klarer jeg i hvertfall å ikke spise så mye som om jeg hadde gått rett på snacksen. Og da kommer vi inn på et veldig viktig punkt, nemlig det å lære seg å kjenne når man er mett. Jeg spiser til jeg ikke er sulten lengre, og ikke til jeg blir mett. Om man alltid spiser til man er stappmett, så overstyrer man kroppens naturlige signaler, og man klarer ikke lenger å kjenne etter om kroppen egentlig har fått den maten den trenger. Disse tingene har fungert veldig greit for meg, og jeg har et herlig avslappet forhold til både kosthold og trening. Jeg gjør ingenting fordi at jeg må, men fordi jeg vet at det er det som gir meg en så behagelig hverdag som mulig!

Winter blues

Plutselig er vi inne i den aller mørkeste tiden på året, og det merkes på kroppen! I Desember måned så er jeg totalt tappet for energi, og aller helst har jeg bare lyst til å krølle sammen under et teppe og bli der til dagene er lysere. I dag var det særdeles hardt å komme seg ut av senga, og morgentimene drøyde til det plutselig var formiddag. Hadde det ikke vært for at bilen min skulle på verksted, så hadde jeg nok ikke kommet meg noen vei!IMG_6993Jeg startet med å ta på meg treningsklær, det skal visstnok hjelpe på motivasjonen, og kjørte på med litt stretching og mobilitetsøvelser. Bare sånn for å få systemet igang. Men jeg resignerte raskt, og tok meg heller en lang frokost i sofaen. Skulle tro at en grønn protein og spirulina smoothie ville boostet formen min, men den gang ei! Fremdeles like trøtt i trynet gikk turen ut til Sørlandsparken for å fikse bilen min. IMG_6949Heldigvis så var det ordnet på kortere tid enn forventet, så jeg rakk å trene selv før det var tid for jobb. Jeg har mer eller mindre hanglet gjennom dagen, så nå er det kveld på meg før jeg har en tidlig treningsavtale imorra. Og jeg er rett og slett ganske stolt av meg selv som klarer å trene så mye selvom jeg føler meg så energiløs hele tiden!

Sunt, godt og enkelt

I en travel hverdag så er det ikke alltid tid til å bruke så lang tid på middagen, men man trenger alikevel ikke å ty til usunne løsninger. Sunnere valg trenger ikke være kjedelige eller vanskelig å lage. Prøv å alltid ha ferske grønnsaker i kjøleskapet, og la de legge grunnlaget for hva du skal ha til middag. Tenk enkelt og bruk en karbohydratkilde, en proteinkilde og masse grønnsaker. Her har jeg valgt fullkornsspagetthi og quorn (vegansk proteinkilde laget av sopprotein) med asparges, sopp og reddiker.

IMG_6939

 Stek quornen i stekepannen med paprika og gurkemeie imens spagtthien koker, og tilsett grønnsakene mot slutten av steketiden. Bland alt sammen i en skål og tilsett en skje med pesto. Sunt og kjempegodt, og alt sammen lages på bare 20 minutter! Man kan selvfølgelig bytte ut quornen med for eksempel kylling dersom man ønsker det.

Hva er dine sunne hverdagsfavoritter? Jeg vil gjerne høre hva dere lesere spiser til hverdags, har dere noen spennende oppskrifter å dele?

IMG_6940

IMG_6943

😀 Helene

Frihelg og pole øving

Endelig er det kveld etter en lang dag med masse gjøremål. Denne helgen har jeg tatt fri fra alt som heter plikter, og bare gjort det jeg har lyst til. Jeg har hatt masse besøk, og slappet av med film og vin på kvelden. Det har vært utrolig deilig, men når jeg våknet til morgenen idag visste jeg at jeg hadde mye å ta igjen. IMG_6888 IMG_6895Lørdagen så var jeg også en tur på Elixia for å trene litt på poledance med noen av jentene fra kurset. Denne uken kommer den siste dagen av kurset, og vi skal da sette sammen vår egen rutine av de øvelsene vi har lært til nå. Jeg fikk hjelp av en av instruktørene rutinen min, og nå begynner den å sitte. Det er fremdeles ikke så veldig elegant, jeg sliter litt med å skape fine overganger, men jeg har blitt mye bedre. Jeg fikk filmet endel av treningen, det er en veldig god måte for å se hva man kan forbedre, og etterhvert også se hvor langt man har kommet. Her får dere se et lite utdrag av rutinen jeg har øvd på, endel og jobbe med fremover som dere ser 🙂

Hvordan har deres helg vært?

Hvordan ta en god avgjørelse

Lørdags morgen, jeg har ikke sovet mye i natt. Vonde drømmer og en dårlig følelse inne i meg førte til at jeg våknet grytidlig. Jeg vet hva som må gjøres, uansett hvor lite kult det er. Noen avgjørelser er vanskelige selvom man egentlig vet at de er riktige. Gode avgjørelser betyr ikke alltid å gjøre det man føler der og da, men krever ettertanke og perspektiv. For å treffe en avgjørelse er det lurt å følge disse seks punktene:

 • Ta i betraktning de varige følgene

Noen ganger er de kortvarige fordelene så gode at man glemmer å ta høyde for de langvarige konsekvensene. Vei fordelene og ulempene opp mot hverandre og finn ut hva som er det viktigste.

 • Bruk nok tid

Avgjørelser som tas i hast er ofte ukloke. Unngå imidlertid å utsette avgjørelser, noen ganger er en hurtig beslutning viktig for å unngå uønskede konsekvenser. De fleste av oss vet med seg selv når de går forbi det punktet at å ta seg tid har blitt til en utsettelse.

 • Ta imot råd

Det kan være nyttig å høre andres erfaringer fra lignende situasjoner som den du står ovenfor. Søk derfor råd hos andre, men vit at den endelige avgjørelsen er din alene.

 • Lytt til din gode samvittighet

La samvittigheten din hjelpe deg i å treffe avgjørelser som harmonerer med dine grunnleggende livsverdier.

 • Hold deg til avgjørelsen

Dette punktet er kanskje det vanskligste av dem alle. Når du først har bestemt deg for en ting, så følg opp og fullfør beslutningen din.

I ettertid kan det også være lurt å evaluere avgjørelsen. Hvilke gode ting har kommet ut av den, og hvilke ulemper har den medført? Dette vil hjelpe deg i å treffe gode beslutninger i fremtiden. IMG_2611

Ta et oppgjør med tidstyvene

Den siste tiden har tankerekken min tatt en utvikling jeg ikke har vært fornøyd med. Jeg har tatt meg selv i å hele tiden tenke at jeg ikke har tid til ting. Jeg har ikke tid til å handle, jeg har ikke tid til å lage meg skikkelig mat, og jeg har ikke tid til å stelle i huset. Egentlig så har jeg følt at jeg ikke har tid til noenting, og derfor har veldig lite blitt gjort. Jeg begynte å tenke, om jeg ikke føler jeg har tid til noenting, hvor har da tiden min blitt av? Hva er det som gjør at jeg ikke får gjort det jeg skal? For tiden er der uten tvil, jeg forteller jo alltid andre at man har tid til akkurat det man vil om man bare prioriterer rett. Men nå har jeg altså begynt å nærme meg tidsfella selv, så da må jeg ta et oppgjør med det som er unødvendig bruk av tiden min.

Som personlig trener og blogger går mye av jobben min ut på markedsføring i sosiale medier, og det er klart at det går endel tid med til det. Men jeg prøver å bare gjøre akkurat det jeg skal, og ikke sitte inne å surfe på Facebook eller Instagram bare for gøy. Jeg har hatt flere andre sosiale apper som jeg ikke har brukt i jobbforbindelse, blant annet Snapchat, men nå har jeg valgt å fjerne de kontoene. Jeg vil ikke være en av de som er avhengig av sosiale medier og som bruker halve dagen med nesa ned i Iphonen sin, og jo flere slike apper man har, jo mere tid vil man bruke på dem. Man får en automatisk trang til å hele tiden gå inn å sjekke sosiale medier, og jeg ønsker ikke å bruke min tid på det. Derfor føles det godt å være kvitt noen av de mest unødvendige tidstyvene.

IMG_6829 Når jeg ser etter så har jeg ikke dårlig med tid, og fra nå av skal jeg være mer kresen på hva jeg faktisk bruker tiden min på. Timene som ofte går med på å surfe på nettet skal heller brukes på ting som gir meg noe, kanskje jeg til og med kan få meg et sosialt liv utenom jobb! I dag brukte jeg litt av min nyvunne tid på å lage meg en digg lunch hjemme. Veggieburger med stekt sopp, løk, reddiker og pesto og selvsagt en kopp kaffe ved siden av:)

Og til alle dere som føler at tiden ikke strekker til; Ta et oppgjør med tidstyvene deres!IMG_6838

Meatless Monday

Jeg vet det ikke er mandag, men jeg måtte bare dele denne herligheten av en vegetarrett med dere! Som jeg sikkert har sagt før, så er det sjeldent jeg følger en oppskrift når jeg lager mat, og denne retten er intet unntak. Jeg brukte bare fantasien utifra det jeg hadde i kjøleskapet, og resultatet ble helt fantastisk godt! Den kan fint serveres som tilbehør til kjøtt, men jeg vil anbefale dere å prøve den som en vegetarrett. For å lage dette så trenger du:

 • Gresskar
 • Søtpotet
 • Sellerirot
 • Kokosmelk

Alt jeg gjorde var å skjære grønnsakene i passelig store skiver, legge dem lagvis i et ildfast fat og krydre dem med pepper, gurkemeie og paprikakrydder. Så la jeg noen smørklatter oppå og satt formen i ovnen i ca 40 minutter. Når grønnsakene var møre helte jeg en hel boks med kokosmelk over, og stekte videre i ovnen i ca 15 minutter. IMG_6389Så stekte veganske Quorn i panna, freste rødløk og sopp sammen og tilsatte en spiseskje kesam i stekepanna. Det høres ganske så enkelt ut, men smakene ble bare helt fantastisk gode sammen, faktisk noe av det beste jeg har laget før. Så dette kommer til å bli laget mye av her i huset fremover 🙂 Fortell meg gjerne hva dere synes dersom dere prøver å lage denne retten!IMG_6388IMG_6394

Bootybuilding på lekeplassen

Nå er det lenge siden jeg har delt utendørsøkter med dere, så her kommer helgens bootybuilder program som jeg kjørte da jeg og guttene mine var ute i lekeparken. Jeg utførte denne økten som sirkeltrening med 3 runder på 12 repetisjoner av hver øvelse.

 • Ett bens hofteløft ? Press hælen godt ned i bakken og stram setemusklene på toppen

IMG_6707

 • Step up til benk ? Strekk benet bakover i toppsisjonen for å få ekstra effekt på setet

IMG_6721 (1)IMG_6716 (1)

 • Dype spensthhopp ? Sett deg ned i en kenbøy og hopp opp på en benk eller lignende

IMG_6758

 • Ett bens strake markløft ? Len deg fremover med rett rygg og ett ben strakt ut bak deg

IMG_6700

 • Hoppende utfall ?  Avslutt økten med hoppende utfall, 

IMG_6740

Det er så mange som spør meg om øvelser som er gode for rumpa, og denne økta skal jeg love at dere vil kjenne godt. Jeg bruker mye ett bens øvelser, de er utrolige gode både for å trene opp stabiliteten i knærne, og for å jevne ut eventuelle styrke forskjeller mellom høyre og venstre bein. Dette har jeg skrevet mer om tidligere, dere kan søke på Unilateral trening her på bloggen min så finner dere det. Om dere ønsker en mer detaljert forklaring på disse øvelsene, så ligger også det inne i tidligere innlegg på bloggen min!

😀 Helene