It is my birthday!

For en fantastisk dag det har vært! I dag fylte jeg 30 år, og familien min har virkelig lagt inn en innsats for å gi meg en flott dag. Jeg kan ikke huske sist jeg fikk så mange presanger, og vi hadde et kjempekoselig hageselskap hos storesøteren min. Hun hadde disket opp med ballonger og blomster og laget en kjempegod indisk vegetarisk rett til meg, så jeg har bare slappet av og kost meg i hele dag. Jeg tror ikke jeg har feiret bursdagen min med familie siden jeg flyttet hjemmenfra som 16 åring, så det var utrolig gøy at de laget i stand en feiring for meg. IMG_1990IMG_1998Det høres veldig voksent ut å være 30 år, men egentlig så er det ikke så ille alikevel. Guttene mine begynner å bli såpass store at det har nesten vært flaut og si til folk hvor gammel jeg har vært 🙂 Og dessuten så ville jeg aldri gått tilbake til starten av 20 årene igjen. Jeg føler meg mye mere avslappet og trygg på meg selv nå, og jeg har kommet til et punkt i livet hvor alt er akkurat slik det skal være. Jeg har oppnådd mye og lagt fundamentet for det jeg ønsker meg i fremtiden, og nå skal jeg bare flyte videre å nyte opplevelsene som ligger foran meg. Livet har bare blitt bedre og bedre med årene, og da er det ikke så galt å bikke 30! IMG_1993IMG_1988

 

Hverdagens små gleder

Så var det helg igjen, og jeg har allerede bodd i Kristiansand i to uker, herlighet som tida flyr! Det er en utrolig flott plass vi bor på, og overalt langs veiene vokser det bjørnebær, bringebær og kirsebær. Det betyr at en fem minutters gåtur ender opp med å bli minst en halvtime, fordi vi må stoppe og spise bær ved hver eneste busk. Dette er små hverdagsgleder som jeg setter stor pris på, og mange av mine beste barndomsminner er nettopp fra de gangene jeg satt timesvis oppi morelltrærne og spiste bær. 

IMG_1960

IMG_1966Hele denne øya jeg bor på er full av idylliske plasser, og det er enda mange steder jeg ikke har sett. Jeg gleder meg til å utforske mer utover høsten, og jeg håper jeg klarer å få tid til en ukentlig tur. For meg så er utendørs turer det som løfter humøret mitt mest, og jeg blir fort gretten og sliten når jeg er for mye inne. Det er ikke alltid lange turen som skal til, men en 15 minutters gåtur kan gjøre underverker for min del.

Hva er deres måte å få økt energi i hverdagen på?

IMG_1971

Calisthenics for alle?

Stadig flere oppdager gleden ved egenvekttrening, eller calisthenics som det også kalles, men det er enda mange som ikke helt vet hva treningsformen går ut på. Egenvekttrening er egentlig et veldig vidt begrep som omfatter all trening som foregår uten ekstern vekt, det vil si både yoga, svømming, løping og lignende. Men når man snakker om calisthenics som treningsform så er det stort sett isolerte egenvektøvelser det er snakk om, styrketrening hvor motstanden i øvelsen blir bestemt av vinkel, vektarm og moment på egen kropp. Og det er noe som passer for absolutt alle. En pushup kan enkelt gjøres lett ved å ha overkroppen elevert, eller den kan gjøres kjempeutfordrende ved å utføre den i en håndstående posisjon. Sistnevnte stiller ikke bare krav til styrken, men man må også ha en veldig god balanse og teknikk for å klare å utføre den rett.

IMG_1711Når man setter de isolerte egenvektøvelsene sammen og skaper rutiner og kombinasjonsøvelser, da er man inne på begrepet Streetworkout. Her bruker man også ofte momenter som ikke gir noe utbytte i forhold til styrke, men som er med for å lage en rutine. Dette er også konkurranseversjonen av treningsformen, og her må man ha en viss styrke for å klare å gjennomføre øvelsene. Du har sikkert sett bilder på sosiale medier av personer som henger i loddrett vinkel fra diverse gjenstander, og dette er veldig fysisk krevende øvelser å utføre. Men veldig mye er teknikk også, og når man først starter å trene på denne måten så blir man fort mye sterkere. Og de forskjellige øvelsene stiller forskjellige krav til kroppen, så det er alltid noen man lærer fortere enn andre. Veldig ofte så er det slik at det største hinderet i denne treningsformen er at man ikke tør. Så det er ikke bare kroppen din som blir utfordret her, men også hjernen din.

IMG_1705

Kaos i kaoset

Det er ikke alltid saker og ting går like lett som jeg gir utrykk for. Jeg har alltid tro på at alt ordner seg, og jeg elsker å ha det travelt og farte fra plass til plass. Jeg liker også når det er litt kaos rundt meg og alt ikke er fastsatt og rutinert. Men så kommer det noen ganger til et punkt hvor det travle går over til å bli stress,negativt stress hvor jeg hele tiden henger bak i tankene mine, og bare ikke klarer å få oversikt over hva som må gjøres. Og når jeg først henger bak og føler at jeg har så mye som må gjøres, så får jeg gjort enda mindre. I dag har jeg bare vært skjelven i kroppen, treningen gikk helt skeis og jeg klarte ikke å gjennomføre økten min. Ble svimmel av å prøve å stå på hendene, og pullups klarte jeg såvidt å gjennomføre med strikk tilogmed. Kanskje ikke så rart med tanke på at kaloriinntaket mitt de siste ukene har ligget langt på underskudd, og jeg har ikke akkurat det største fettlageret og ta av. Så nå er det på tide å få orden på sakene og jeg vet akkurat hva som må gjøres, jeg trenger å legge en plan. Kanskje ganske opplagt egentlig, det er jo første budet uansett hva man vil oppnå, det første man bør gjøre er å legge opp en plan. Men noen ting må bare erfares selv, noen ganger må man bare kjenne på kaoset, erkjenne problemet og så akseptere løsningen. Jeg liker ikke regler og rutiner, men akkurat nå kjenner jeg at det er netopp det jeg trenger! IMG_1283IMG_1304Jeg hadde store forventninger om at så snart jeg var inne i et nytt hus så skulle jeg starte med nye gode vaner. Stå opp tidlig å stelle meg, lage frokost før jeg vekket guttene og bare alltid ligge et skritt foran. Så langt har jeg feilet på alle punkt, så i kveld når guttene er lagt, skal jeg sette meg ned og skrive opp punkt for punkt hvordan hverdagen min skal se ut. Og klarer jeg å skrive det ned, skal jeg også klare å holde det!

Last days of summer

imageJeg hadde lovet meg selv å bade i sjøen minst en gang i år uans ett, og idag fikk jeg endelig gjort det! Temperaturen var herlig både i vann og på land, og hele dagen har vært en typisk sørlandssommer i skjærgården. Fantastisk! Grilling, hopping fra svaberg og båtliv. Båten var for øvrig ikke vår, men noen vi kjente som tilfeldigvis var på samme plass som oss. Like koselig uansett, og både barn og voksne har kost seg. Jeg håper selvfølgelig ikke dette var den siste sommerdagen, men så lenge jeg har badet så er jeg klar for høsten når den kommer 🙂 Hvordan har deres sommer vært?

IMG_1573

 

Ny jobb på det kuleste treningssenteret

Da er jeg igang med å komne inn i rutiner og systemer i den nye jobben min, og jeg bare elsker treningssenteret jeg skal jobbe på! Det er høyt under taket så jeg kan øve på muscle-ups, de har masse stenger, stativer og et stort åpent område hvor jeg kan trene alternativt på, og selvfølgelig også trene andre:) Jeg kjenner på følelsen av utålmodighet etter å komme igang, og ikke minst til å begynne å trene med Streetworkout gjengen her.

Elixia kjører en kampanje nå hvor alle som har medlemskort på et hvilket som helst senter kan komme og trene hos de, og i dag har jeg fått med meg lillebroren min for å prøve senteret. Han deler min interesse for trening så det hadde vært så gøy om vi kunne ha begynt å trent sammen, det er bare så fantastisk å ha familie rundt seg igjen. IMG_1371

IMG_1389IMG_1431

Ellers så er livet bare helt perfekt nå, gleden over å være hjemme igjen, min splitter nye leilighet(selvom jeg må leie den det første året), forventningene til hvordan livet kommer til å bli fremover. Alt er bare akkurat som det skal være. Og det har jeg tenkt til å nyte hvert eneste sekund av 🙂

Lettvinte løsninger i matveien

Som jeg nevnte igår så har det blitt mange lettvinte løsninger i matveien i det siste. Jeg har prøvd å unngå typisk frossenpizza, og vegetarmat to go er overraskende vanskelig å oppdrive, i hvertfall utenom byene. Derfor har jeg laget endel lettvint mat hjemme, og utvalget av sunnere ferdigprodukter begynner å bli ganske bra på de største butikkene. Den ene retten jeg laget var soyanuggets med fullkornspasta og grønnsaker. Jeg kjøpte bare en pose med ferdigblandet grønnsaksmix, soyanuggets med sesamfrø og helte over litt chillisaus. Supergodt, mye sunnere enn en grandiosa, og laget på under 10 minutter! Ingen unnskyldning til å skeie ut fordi om man har dårlig tid og lite kjøkkenutstyr 🙂

IMG_1183IMG_1184En annen herlig lett middag jeg hadde under flyttinga var grillet sopp burger med bulgursalat og potetsalat. Da grillet jeg skiver av en stor sjampinjong, stekte veganske minisliders og serverte med butikkjøpt bulgursalat. Det var veldig godt , og jeg kommer til å lage dette flere ganger, bare med hjemmelagde ingredienser og skikkelige grønnsaker til. Jeg gleder meg til å fylle opp kjøleskapet hjemme nå, men som dere ser så trenger ikke dårlig tid å bety dårlig mat. Man må bare gjøre det beste ut av det, og alltid prøve å finne de beste alternativene med det man har til rådighet!

Soppburger med bulgursalat. My kind of junk food

På plass i ny leilighet

Nå har det gått en stund siden jeg har fått oppdatert bloggen min, flytting er stress asså! Ettersom jeg skulle flytte så langt så måtte alt gjøres på likt, og helgen har gått med til å vaske ut av det gamle huset og inn i det nye. Men jeg har fått veldig god hjelp til alt, naboer har stilt opp med middag og hatt barna over, familie og venner har fylt opp flyttebilen for meg og pakket alt ut igjen, og jeg har fått både middag og kaker servert. Alt i alt har flyttingen gått veldig bra,jeg føler nesten jeg er den som har gjort minst av alle. I dag fikk jeg endelig kjøleskap igjen etter å ha gått over en uke uten! Så nå kan jeg endelig få laget skikkelig mat igjen 🙂  Oppdateringen idag er gjort med mobilen siden jeg fremdeles ikke har fått Internett, jeg har ikke testet settingen her før, så det er mulig det ikke er optimalt oppsett på innlegget. Så snart jeg får nett her så kommer det en skikkelig oppdatering, jeg har jo egentlig så mye å dele med dere! I morgen blir første skoledag for guttene, så nå skal jeg gå igjennom alle sakene deres og sjekke at alt er klart. Ha en fin kveld videre alle sammen!

IMG_1120

Hiking i nye Nike favoritter

Selvfølgelig så kom det sol og varme her på øya akkurat når jeg skal flytte. Selvom jeg egentlig har en haug igjen å pakke og ordne, så klarte jeg ikke la vær å ta en siste tur i marka her. Når det er sånn et nydelig vær så har jeg egentlig bare lyst til å være ute hele dagen, men desverre så måtte jeg nøye meg med en kort joggetur i dag. IMG_1010IMG_0967Jeg kjøpte dette spreke antrekket fra Nike tidligere i sommer, men det har ikke vært vær til å bruke det før i dag. Shortsen er bare helt super, den har en innebygget tights underst så man slipper å vise for mye når man trener 🙂 Den havner garantert i treningsbagen når jeg reiser vekk til varmere strøk, som jeg håper jeg får muligheten til i løp av vinteren! Antrekket og masse annet kult kan du shoppe ved å følge denne linken : Zalando (annonselenke).

IMG_1028

Siste uke som vestlending

Nå er det bare noen dager igjen til flytting så det er fullt pakkekaos her i huset. Det krever litt mer planlegging når man skal flytte så langt, fordi jeg må få med meg alt på en tur. Jeg får låne flyttebil på fredags kveld, og nye eiere overtar huset på lørdags formiddag, så jeg har nok å styre på med denne uka! Heldigvis har alt ordnet seg slik som jeg ville, og jeg flytter inn i splitter ny tomannsbolig på lørdag 🙂 Det er alltid litt rart når man skal flytte, og jeg klarer ikke se for meg hvordan den nye hverdagen vår kommer til å bli. Men jeg elsker forandring, og når jeg først har bestemt meg, så ser jeg meg aldri tilbake igjen, så jeg vet at vi kommer til å få det bra. Det er så mye jeg gleder meg til, både jobben, det nye huset, de gamle vennene mine og selvfølgelig også familien min. IMG_0841Nå er det også åpnet for nominering av blogger til årets bloggawards, så om dere liker bloggen min så setter jeg veldig pris på om dere vil nominere den som Årets nykommer eller Årets treningsblogg ved å følge denne linken :  Vixen Blog Awards På URL så er det bare til å fylle ut med frøkenfresh.no. Jeg setter også alltid pris på tilbakemeldinger fra dere, så bare fortsett og sende mail, eller kommenter i feltet under innlegget!