Pasta Carbonara med cottage cheese

Da jeg var i Zambia for et par uker siden så laget jeg pasta carbonara for aller første gang. Kjøleskapet vårt var rimelig tomt, og jeg måtte Google oppskrifter med de få ingrediensene jeg hadde. Da dukket det opp en enkel oppskrift på pasta carbonara  med cottage cheese, og selvom jeg aldri hadde smakt noen av delene før, så bestemte jeg meg for å prøve. Jeg ble kjempepositivt overrasket, og kan ikke skjønne hvorfor jeg aldri har prøvd dette her før! 

Vel tilbake i Norge så ville jeg lage denne retten til guttene, og ikke minst dele oppskriften med dere. Hele middagen er laget på under 30 minutter, og ikke koster det nye å lage heller. Dette kommer garantert til å bli en gjenganger hos oss! 

Til ca 4 porsjoner trenger du: 

 • 1 beger cottage cheese
 • 3 store egg 
 • 300 g bacon
 • 400 g spagetti 
 • 2 dl parmesan (eller lignende ost) 
 • grovkvernet salt og pepper 

Start med å koke opp vann til pastaen, og tilbered etter anvisning på pakken. Rasp parmesanen på den fine siden av rivjernet. Ha i en skål og spar til senere. Bland sammen egg og cottage cheese i en bolle, og miks til en glatt røre. Tilsett litt salt og pepper. Skjær baconet i små strimler, stek det sprøtt, og sett det så til siden. 

Når pastaen er ferdig heller du av vannet over et dørslag. Ha spagettien tilbake i gryta, og sett på platen på lav varme. Ha i baconet og eggeblandingen, og rør alt godt sammen i gryta. Etter ca 2 minutter blander du halvparten av parmesanen i,fortsett og rør i ca 1 minutt til, eller til eggeblandingen har ønsket konsistens. Ikke la det stå så lenge at det skiller seg.

Serveres rykende varm, med et dryss parmesan og nykvernet salt og pepper. 

:D Helene

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg