Hvor ofte er det greit å kose seg?

Først av alt, jeg er ikke så begeistret for utrykket «det må være lov til å kose seg». Det sender ut signaler om at kos nødvendigvis innebærer usunn mat og drikke. Det er alikevel nettopp det folk flest mener når det er snakk om å kose seg. Så til saken, hva synes egentlig jeg om det å unne seg godteri og brus i helgene? Hva er for mye og hva er for ofte?

IMG_5636

Personlig så har jeg nok et mye strengere syn på dette området enn det de fleste andre har. Særlig når det gjelder brus og energidrikker, det er noe som absolutt bør høre til sjeldenhetene. Når det gjelder godteri, chips, kaker og lignende, så synes jeg heller ikke at det er noe man bør «unne» seg hver helg. For de personene som trener aktivt hver uke og spiser sunt mesteparten av tiden, så er det ikke nødvendigvis ødeleggende for formen og skeie ut en gang iblant. Men så er det heller ikke de personene som trenger veiledning når det gjelder kosthold. For en gjennomsnittlig nordmann så varer gjerne helgekosen fra fredag ettermiddag til søndag kveld, og den inneholder ofte store mengder med både snop, brus, pizza og lignende mat. I tillegg så har man kanskje spist en sjokolade på mandag, et skolebrød i lunsjen på tirsdag og et kakestykke på vennebesøk på torsdagen. Halvparten av all denne «kosen» går i glemmeboken, fordi vi mennesker ofte har en tendens tro at det vi ikke vil vedgå oss, det har heller ikke skjedd. Men kroppen din husker alt du har puttet i deg selvom ikke vil inrømme det.

Jeg svarer alltid folk at det er okay og spise usunt en gang i blant, men da mener jeg faktisk en sjelden gang, og ikke hver helg. Kutt ut eller ned på alt ifra dressing og pølser til snacks og bakverk, og spis heller rene nåturlige råvarer som nøtter, bønner, frukt, grønnsaker og rent kjøtt. Både miljøet og kroppen din vil takke deg, og jeg skal love deg at du får igjen for det senere i livet!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg