Sunnere høst med supper

Høsten er tid for supper, og her er det mange muligheter for å lage rimelige og næringsrike middager.   Det er også enkelt å lage, så om du ikke har lyst til å stå på kjøkkenet hele dagen så kan en smakfull suppe være løsningen. Jeg er tilhenger av å holde ting enkelt, og det går ofte igjen i matveien også. Denne suppen laget jeg av rester fra en en tidlig Thanksgiving middag, og diverse grønnsaker jeg fant i kjøleskapet. Suppen er fylt med brokkoli, blomkål, rødkål, rødløk, ingefær, gulrot og røde linser som har kokt sammen med buljong og gurkemeie. Det finnes ikke noen enklere måte å lage middag på, og dette er også noe av det beste jeg vet. Dersom du er en av de som sliter med å få i deg nok grønt så er dette redningen. Gresskaret fikk jeg også med meg hjem ifra Thanksgiving middagen, men det har jeg ikke brukt enda. Sønnene mine har nemlig bestilt gresskarlykt til Halloween, så da må jeg vente til neste helg før jeg lager suppe av den .

IMG_5867

IMG_5865

Brokkoli er en gjenganger på kjøkkenet mitt, og jeg spiser den så og si hver dag. Ikke bare fordi det er en av favorittgrønnsakene mine, men også fordi den gir så utrolig mange helsegevinster. Den er rik på en rekke antioksidanter, kalsium og flere vitaminer blant annet. Forskning har også vist at den kan redusere risikoen for kreft og motvirke en rekke andre livsstilssykdommer. Som Hippokrates sa :

 

Let food by thy medicine and thy medicine your food

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg