Det handler om perspektiv

Jeg får mye tilbakemeldinger fra folk om at de liker at jeg er så ærlig på bloggen. At jeg ikke bare skriver om hvor perfekt alt er, men at jeg viser de vanskelige dagene også. Og de har det vært mange av i det siste. Sinnstilstanden min svinger fra å være euforisk til å bli melankolsk. Den ene dagen bobler jeg over av lykke, jeg har stjerner i øynene, kjenner en dyp tilfredstillelse og glede fra langt inne i meg. Neste dag føler jeg meg helt tom, motløs, ensom. Som om jeg lever i en verden som alle rundt meg er en del av, men som jeg bare ikke klarer å forstå. Slik har det vært idag. Ikke fra morgenen av, men en eller annen gang i løpet av dagen kom følelsen krypende. Prøver å kartlegge grunnen til at jeg har vært så ustabil i det siste, det er ikke alltid så lett og se når det gjelder en selv. Men jeg vet hva jeg hadde sagt dersom det hadde gjeldt noen andre!

IMG_3818

Jeg har flyttet fra byen som har vært hjemplassen min de siste 14 årene, jeg har dratt fra vennene mine, fra faren til barna og fra huset mitt. Jeg sitter i en ny by og må bygge opp nettverket mitt så og si helt fra bunnen av. Inntekten min er langt ifra stabil, og jeg har overhodet ingen sikkerhetsnett. Alt avhenger min egen innsats, hvor bra jeg klarer å gjøre det. Og der har jeg også en stor utfordring, det er begrenset hva jeg som alenemor til fire gutter har kapasitet til. Veldig mange spør meg om hvordan jeg får det til, og helt ærlig så lurer jeg på det selv og noen ganger! Det kan være ensomt, det kan være travelt og det kan være frustrerende. Uansett så er dette et valg jeg har tatt, og det er et valg jeg ville tatt igjen også. Jeg er ikke redd for å feile, eller for å treffe bunnen. Jeg vet at livet har mange flere sorger i vente, men også mange fantastiske ting. Hvordan jeg velger å takle nedturene er med på å avgjøre hvor høyt og langt jeg kommer under oppturene. Og jeg er veldig bevisst på hvordan jeg tar de dårlige dagene. Om jeg føler meg alene og fortapt, så sier jeg at IDAG er jeg ensom. Da begrenser jeg ensomheten til å være gjeldene for kun den dagen, og ikke som en følelse som er gjeldene for livet mitt. Mens de gode dagene kan jeg si at jeg er ALLTID så lykkelig, da velger jeg at det er en følelse jeg vil ha mer av i livet. Denne teknikken prøver jeg å ta i bruk på alle områder i livet, selvom det noen ganger er lettere sagt en gjort.

Jeg har flyttet tilbake til hjembyen min, jeg treffer nye spennende mennesker hver eneste dag. Jeg er så heldig at jeg får jobbe med det jeg elsker, jeg får hjelpe mennsker med å oppdage gleden ved trening, gleden ved å lære å arbeide sammen med kroppen sin. Jeg får bruke hjernen min kreativt, jeg får endelig gleden av å kunne sette mine planer og ideer ut i live. Jeg kan skape min egen hverdag, jeg kan legge opp dagene rundt barnas rutiner og behov. Jeg er utstyrt med alt jeg trenger for å bygge det livet jeg har drømt om. Jeg er der jeg har jobbet meg opp til å være, jeg må bare huske perspektivet mitt!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg