Quinoa er en frøsort med høy proteinkvalitet, og er et «must have» for veganere og vegetarianere. Den inneholder alle de essensielle aminosyrene og er særlig rik på aminosyren lysin, den aminosyren som kornvarer ikke har så mye av. Quinoa kan brukes i stedenfor ris og pasta, eller brukes kald i salater og smoothier.
Jeg er storbruker av quinoa i matlagingen, og denne lune salaten er både mettende og næringsrik. Alle ingrediensene er kjøpt på matbutikken på hjørnet, og herligheten tar under 15 minutter å lage. Man trenger nemlig ikke sjeldne ingredienser eller lang tid for å lage gode vegetarretter. Ti denne salaten trenger du:
- Quinoa
- Brokkoli
- Hjertesalat
- Grønne oliven
- Gresskarkjerner
- Alfaspirer
- Sitronsaft
Kok quinoa etter anvisning på pakken. Del brokkolien i buketter, og damp den i en egen gryte. La det stå å kjøle av seg imens du lager resten av salaten. Bland oliven og hjertesalat i en tallerken, fyll på med brokkoli og quinoa, og strø over gresskarkjerner og alfaspirer. Skvis saften av en halv sitron over, og smak til med salt og pepper. Håper det smaker!
😀 Helene
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook