Vegisterkaker

Julemiddagen min pleier å bestå av tilbehør. Kalkun  og medisterkaker til gutta, og rosenkål, rødbetsalat, soppstuing, søtpotetpai og flere andre vegetariske delikatesser til meg. I år bestemte jeg meg for å lage en egen vegetarisk rett, og valget falt på disse herlige vegisterkakene fra Veganmisjonen. De er enkle å lage, og passer ypperlig til resten av julemiddagen, enten du spiser kalkun, eller bare tilbehøret.

Bilder fra veganmisjonen

vegisterkakerseriew1000

2 dl hvit ris + 4 dl vann + 1 ts salt

1 stor blomkål (ca 700 g)

2 dl små havregryn

1-2 ts vegansk buljongpulver

1 ss rårevet ingefær ( jeg brukte endel mer)

ca 1 ts revet muskatnøtt

pepper og salt (smak til)

Kok ris etter anvisning på pakka, og kok blomkålen mør. Bland sammen i en bolle  med de øvrige ingrediensene, og mos blandingen godt sammen med en stavmikser. Form vegisterkaker i ønskelig størrelse,  og stek dem i pannen til de er gyllenbrune på begge sider. img_3617

Jeg ble veldig fornøyd med mine vegisterkaker, selvom de ikke så fullt så fine ut som veganmisjonen sine! Noen justeringer må til når jeg lager de på nytt igjen på julaften, blant annet litt mer krydder. Ellers så ble de perfekte, og jeg kommer garantert til å bruke denne oppskriften året rundt.

😀 Helene

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg