Tynne damer har også kurver

Det er ikke ofte jeg blir provosert over ting jeg leser på blogger eller i sosiale medier. Det er heller ikke ofte jeg blander meg inn i kroppspress debatten, rett og slett fordi det ikke er noe som opptar meg. Men som en naturlig slank kvinne så virker det som om det er fritt frem og komme med meninger om kroppen min, og om hva jeg burde synes om den. Ikke bare min, men alle andre tynne damer sin. Og ettersom jeg er mamma til fire , over 30 år og ikke endel av generasjon botox, så mener jeg å ha et viktig synspunkt i denne saken.

For skal ikke hele meningen med det å være fornøyd med kroppen din være at du elsker den uansett hvordan den ser ut? Uansett om den har noen kilo for mye, noen kilo for lite eller er irriterende perfekt? Hvordan har kampen mot kroppspress endt opp med at du bare skal være fornøyd dersom du er overvektig, og at det nærmest er unaturlig å være slank? 

Jeg har fått høre mye rart opp igjennom tidene, jeg hadde i mange år store komplekser for å være for tynn. Kommentarer som at jeg aldri kom til å få barn fordi jeg hadde for smale hofter, stadige spørsmål om jeg hadde anoreksia, eller bare den vanlige «herregud så tynn du er». Det gikk så langt som at jeg til og med kvittet meg med en hel garderobe, utelukkende fordi jeg hadde lest i et blad at dette var klær som fremhevet «guttefasongen»min med brede skuldre og smale hofter. Det var ikke før jeg hadde født fire barn og startet med trening at selvtilliten min begynte å øke. Ikke fordi at kroppen min forandret seg så gysla mye, men fordi jeg flyttet fokuset over på treningsgleden istedenfor kropp.  

Tiden med kroppslige komplekser er heldigvis helt over, og selvfølelsen min henger sammen med hvordan jeg føler meg på innsiden. Men det betyr ikke at jeg ikke kan føle meg flott på utsiden også! Så da jeg kom over understående innlegg  på forsiden av Side2 idag, så følte jeg det var på tide å si min mening. Jeg har aldri lest bloggen til vedkommende før, og vet ikke hva hun står for. Men dette var et innlegg som gjorde narr av en reklameplakat med bilde av to modeller i jeans, hvor det stod «love your curves». Det som gjorde at jeg hang meg opp i innlegget, var hvordan hun påstår at de ikke har kurver, og at man ikke elsker kurvene sine ved å se sexy ut i jeans?? Se kommentar under som er direkte tatt ut fra bloggen.

«Dette er ikke kurver, og du elsker ikke kurvene dine med å se sexy ut i en jeans, naturlig sminke og et lekent blikk. Det der har ingenting med å elske seg selv å gjøre, og det har ingenting med kurver å gjøre.» Link til innlegg HER

Hvorfor kan man ikke elske kurvene sine ved å se bra ut i jeans? Det er mange måter å elske kroppen sin på, og det ene trenger ikke utelukke det andre! Og igjen, er det bare de som veier over et visst kilo antall som får lov til å si at de har kurver? Og hva er det vi andre har i såfall? Bare en kropp, eller en strek kanskje? Vel, jeg har i hvertfall sett meg lei på helle debatten om kroppspress som bare bidrar til at enda flere og flere skammer seg over hvordan de ser ut, enten den ene eller den andre veien. Hvis budskapet er ment å være at man skal være stolt av kroppen sin uansett hvordan den ser ut, så la folk få være stolte uansett hvordan de ser ut.

😀 Helene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg