Verdens beste smørfrie scones

Min mor kommer fra England, og når vi var barn så laget hun ofte scones til frokost. Dette var det beste jeg visste, men jeg har aldri fått til å lage de like gode som henne. Ikke før i går morges.

Jeg oppdaget sent på søndagen at jeg var tom for gjær, så jeg kunne ikke sette den vanlige brøddeigen. Da jeg stod opp for å lage scones neste morgen gikk det opp for meg at jeg var tom for smør også. Det resulterte i at jeg trålet nettet etter en passende oppskrift, så etter å ha funnet et bra utgangspunkt, endret jeg oppskriften til å passe meg bedre. Til mine beste scones trenger du:

 • 5,5 dl hvetemel
 • 2 dl havremel
 • 3 dl melk
 • 1 egg
 • 3 flate ss bakepulver
 • 2 ts brunt sukker (kan sløyfes

Forvarm ovnen til  200 grader og finn frem ingrediensene. Bland alt det tørre i en bolle, og visp sammen egg og melk i en annen bolle. Tøm så den sammenvispende væsken opp i tørrvarene og bland sammen til en deig. Scones deigen skal ikke eltes kraftig, men knas lett sammen. Legg deigen på en melete overflate og trykk den flat til ca 2 cm tykkelse. Trykk ut scones ved å bruke et kjøkkenglass, legg de på stekebrettet og prikk dem med en gaffel.  Scones skal stekes i ca 15 minutter, og skal helst serveres nystekte. På bildet så kan dere se hvordan de har hevet seg slik at det danner seg en stripe på midten. Slik skal sconesen se ut, og man skal nesten kunne dele dem etter streken uten å bruke  kniv (nesten). De smaker helt fantastisk med brunost, gulost eller syltetøy på.

😀 Helene

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg