Rosenkål som du aldri har smakt den før

Dere som følger meg på snap har fått med dere at jeg spiser mye rosenkål for tiden. Jeg har fått helt dilla på det, og spiser det så og si hver eneste dag. De fleste tenker på rosenkålen som en bitter og lite delikat grønnsak, men smaken den får når den bakes i ovnen eller stekes i panna, kan ikke sammenlignes med den kokte versjonen. 

Bruk fersk rosenkål, du finner den i grønnsaksdisken i de aller fleste dagligvarebutikker. Skjær bort den grove stilken, fjern gjerne det ytterste laget med blader dersom de er stygge, og del dem i to. Legg dem i en bolle og hell over et par spiseskjeer olivenolje. Kvern salt og pepper over, og bland godt sammen slik at oljen blir jevnt fordelt. 

Legg rosenkålen med den snittflaten ned i en varm stekepanne, og stek i 5-10 minutter på hver side. Rosenkålen skal være lett gylden og gjennomstekt, og gjerne litt sprø på utsiden. Denne rosenkålen kan brukes til så mye forskjellig, og jeg elsker å bare maule den som snacks. Men jeg bruker den også mye på pizza, eller i en pastarett med raspet parmesan på toppen. 

Du kan selvfølgelig også servere rosenkålen som tradisjonelt tilbehør til middagen, men helt ærlig så synes jeg den er så god at den fortjener å være hovedingrediensen i måltidet.

😀 Helene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg