Mindfulness i naturen

For en fantastisk vårdag vi våknet opp til her på Sørlandet i dag! Temperaturmåleren viser bare 9 grader, men her på terrassen min er det varmt nok til å sitte i shorts og t-skjorte. Hele uken har vært nydelig, og jeg har vært på lang skogstur tre ganger denne uken alt! Det er den beste formen for terapi som finnes, og denne uken har jeg virkelig hatt mye å tenke på, så det har vært så godt å komme seg ut.  

De fleste turene tar jeg alene, da legger jeg fra meg bryllupsplanlegging, reiseplaner, og jobb tanker hjemme. Når jeg går ut så fokuserer jeg på å nyte følelsen av solstrålene i ansiktet mitt. Hvordan kjennes det ut når de varmer ansiktet mitt, hva skjer med tankene mine når det skarpe lyset treffer netthinnen min? Jeg hører på lyden av skrittene mine, sanden som blir knust under fotsålen, rytmen av kroppen min som beveger seg gjennom landskapet. Jeg følger naturens egen takt, prøver å gå i ett med landskapet, istedetfor å trampe uvørent inn og forstyrre den naturlige rytmen.

Jeg puster inn havets helbredende negative ioner, de som har en egen effekt på menneskers sinn, som fyller oss med en god energi. I timesvis kan jeg sitte slik, høre hvordan bølgene slår mot svaberget, lyden av vannet som trekker seg tilbake før det på nytt slår en ny bølge over land. 

Etter en slik tur ute, så er alle mine bekymringer borte. De er ikke alltid helt løst, men de føles ikke ut som problemer lenger. Fordi jeg har latt de negative tankene få ett avbrekk, og fylt meg opp med positiv energi, så kommer jeg hjem fra en slik tur med overskudd. Mindfulness i naturen er det beste jeg gjør for for meg selv, og noe til og med setter høyere enn trening.

😀 Helene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg