Frøken Fresh

- Helene Bennett -

Setefødsel eller keisersnitt?

  • 13.10.2017, 15:25

Nå er det cirka fem uker igjen til fødselen, og selvom jeg har gjort dette mange ganger før, så har jeg mange tanker og bekymringer om hvordan det skal gå. For det første fordi det er så utrolig lenge siden sist, hele ni år siden forrige fødsel! Jeg er ni år eldre, og hvem vet om kroppen min vil takle det like bra nå. I tillegg så blir jeg sannsynligvis alene under fødselen. Far til barnet kommer ikke før den 18/19 November, dagen før termin. Så det er stor sjanse for at han vil gå glipp av det. Jeg har fått de fleste av barna mine i dagene mellom de to terminene, med unntak av nummer to som kom hele 9 dager før forventet. 

Men min største bekymring rundt fødselen er at baby Bennett ligger med rumpa ned. Denne posisjonen har h*n hatt igjennom hele svangeskapet. Hodet og rygg på venstre side av magen, og rumpa ned. Det å måtte velge mellom keisersnitt og setefødsel, blir som å velge mellom pest og kolera. Begge deler skremmer meg like mye. Om jeg ender opp med å måtte velge, så tror jeg at jeg ender på setefødsel. Men da har jeg hørt at man må ha epidural uansett, og det er ikke noe jeg ønsker i utgangspunktet. Men det må vel være bedre enn et kirugisk inngrep, i hvertfall for meg så vil det være det. 

Jeg har fremdeles et håp om at lille baby skal snu, og den siste uka har det definitivt skjedd noe i magen min. Men sparkene er bokstavelig talt overalt, og noen ganger kan jeg kjenne at den ligger på tvers. Jeg føler uansett at dette er et godt tegn, fordi det betyr at h*n har plass til å snu på seg og at ikke det er noe som hindrer. Neste uke skal jeg på jordmorkontroll og sjekke leie til baby, og om ikke hodet ligger nedover nå, så får jeg time på sykehuset for å plannelgge hva som skal gjøres. Er det noen av dere som har erfaring med setefødsel, eller som har opplevd at babyen snur seg like før termin?

:D Helene

1 Kommentar

julietalivstil

13.10.2017 kl. 15:32
så fine bilder:) lykke til!

Skriv en ny kommentar

Om meg

helenebennett

Velkommen! Jeg er en opportunist og tidligere PT på Elixia. Jeg elsker fremdeles trening og kosthold, men lever nå ut drømmen om en alternativ livsstil i to forskjellige verdener. Jeg fulgte hjertet mitt, og det tok meg til en gård i Zambia sammen med drømmemannen min. Jeg har fire gutter fra før, og sammen venter vi nå vår første baby. Jeg håper å inspirere alle dere som lengter etter et liv utenom det vanlige <3 Følg meg gjerne videre på reisen mellom to forskjellige kontinenter.

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits